Димитров: ГЕРБ нарочно бавеха връзката с Гърция

Трябва да имаме алтернативи
16 фев 2023 22:55, Росен Стойчев
84

"Това не е рестарт. Идеята на онзи проект, който беше спрян, беше за движение в обратната посока от България към Гърция, а сега става въпрос петрол да може да бъде внасян от Гърция към България и става въпрос за неруски петрол, така че, ако се усложни ситуацията, България да може по лесен и достъпен начин да купува неруски петрол", обясни Мартин Димитров от ДБ в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Русия е напълно непредвидима и не може да се разчита на нея, затова България трябва да има алтернативи за всичко, да не зависи от руски ресурси.

Още по темата

"Трябва изходът в България да бъде така структуриран, че да няма никакви екологични последствия, затова е важно как ще бъде направен. Изходът на този петролопровод няма нужда да бъде в морето, което да създава екологични рискове, може да бъде на сушата", смята Димитров.

Той разкритикува министъра на енергетиката и заяви, че от ДБ му искат оставката.

"Този държавен глава и този министър на енергетиката не подготвиха претенции, които да има България - на нас ни спряха газа, ние сме потърпевши лица. Този министър на енергетиката се вълнува повече от руските дела, отколкото от българските. Не виждам той да е готов България да заведе дело, с което да поиска да бъде компенсирана за загубите", категоричен е Димитров.

"12 години връзката с Гърция по време на ГЕРБ беше нарочно бавена, за да бъдем 90% зависими от руски газ. В момента газът е на исторически едно от най-ниските си нива в последната година. Газът в "Чирен" наистина е нагнетен на по-високи цени. Но той е количество, което в един момент ще бъде изчерпано и подменено и би трябвало да се намали цената", каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
11
 
! Отговори
Обърната палачинка преди 1 година
Я пак си помислете, кой ни накара да спрем проекта Бургас Александопулис ? Дали случайно това не беше САЩ ?
40
7
 
16
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Всъщност ГЕРБ построиха втората газова връзка с Гърция, а ППДБ бавиха акт 16 година и половина, че да вземат повече комисиона когато купуват танкери с LNG.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе тоя фъфлек пак изпълзя?... Откъснал се е явно от каишката и е избягал от Козяк. Хванете го, вържете го и им го върнете, за да си го обезпаразитят, да му сложат нова каишка, да му хвърлят кокал и да го управляват както винаги, за да лае по-малко.
38
3
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Поредния лай лай к...чка!
37
3
 
15
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Абе не беше ли една от партиите, които съставят ДБ, против този проект преди (визирам ДСБ - Иван Костов, другите крадци ги нямаше още). И май тогава беше голяма радост от тяхна страна, когато се провали проекта.
36
7
 
7
 
! Отговори
Лалю преди 1 година
Тука енергетика е към Русия. Каквото няредят от там, това се случва. Който са прави на неразбрал, или много умен, бива жестоко наказан!
35
33
 
17
 
! Отговори
Zoro преди 1 година
Всички действия при управлението на ГЕРБ,водят до кражба!
34
15
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Този наистина ли смята, че някой му се връзва? ГЕРБ били бавели проекта? Опашата лъжа! Той е строен с евросредства и когато ти одобрят проекта,и отпуснат парите, тогава строиш! Или да вярвам на Кики Лъжата, който отиде, завъртя един празен кран и реши, че за шест месеца е направил повече отколкото другите за 12 години? И всички повервахме! А как ще сме купили скъпият газ, и после щял да стане по-евтин, е повече от цинизъм! Факт е ,че при този министър цените на бензина и дизела паднаха с 1 лев
33
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ и Херо Мустафа станаха за посмешище в България. Подмазват им се само купени политици и медии. За журналисти изобщо неможе да става дума, няма такива.
32
2
 
16
 
! Отговори
Fena преди 1 година
Тъжно е да избираш между този изпepkaл купен индивид и мутрите, които се обръщат към колегите си с ***. Това, за съжаление е нашият политически елит. Или ще лъже, *** и краде, или като дойде друг уж да махне мутрите, ще вземе да обърка цялата държава от некадърност. Мартинчо, има суап сделки - който е искал и без направена тръба ще ги направи. Плащаш 1млрд на азерите, те го дават на гърците, а ние си го "прихващаме" от транзита. Пpocтo е, но не е за *** хора.
31
4
 
18
 
! Отговори
Tonkata преди 1 година
Тдя е пълно куко Ако всичките от неговата партия са такива Тешко и на маика България83
30
4
 
12
 
! Отговори
Предатели преди 1 година
1998 година Иван Костов влиза на заседание на СДС които вероятно имали остър дефицит на червени тикви и го представя така:"Маджо довчера беше от СИК на БКП/БСП но размисли и стана от СДС"..............Бойко има изказване:"Бяхме тръгнали на кино със Слави Трифонов и насреща ни Иван Костов".... а те съседи с дворци в Драгалевци бе мутробанкя........Като Премиер Иван Костов създаде БТВ която е офшорка с неясен собственик или ясен:Иван Костов които е и Първият гостувал в ефира на БТВ
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи за заврения зет Пепеляшко и КТБ, стига цирика неясно и неразбираемо
28
8
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 35 "... цялата пътна, ВиК, енерго и друга инфрасъруктура е направена тъкмо от ГЕРб?" - другарю, пак сте спали с отвити крака...
27
6
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И на вас ли ви е толкова противен, колкото на мен?!
26
14
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е АГЕНТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН И ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ЗА ДА ПОДГОТВИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ ПО МОДЕЛА НА КРИМ. ЗАТОВА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ПРОГОНИ 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ОТ РОДИНАТА ИМ, ЗАТОВА С ПРИОРИТЕТ НАПРАВИ ТУРСКАТА ТРЪБА, ЗАТОВА СЪСИПА АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЗА ДА СМЕ БЕЗПОМОЩНИ КОГАТО ТУРЦИЯ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ.
25
3
 
17
 
! Отговори
НЕКСО преди 1 година
Един виден НЕКСаджия седнал седнал да философства.
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Димитров, ти на ГЕРб ли си седнал да държиш сметка? Ти какво си построил за България, защото цялата пътна, ВиК, енерго и друга инфрасъруктура е направена тъкмо от ГЕРб?
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя американси слуга е за разтрел.кРАДЕЦ той и престъпник-мошенник.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мартин се е уял от крадене в ДБ,преди беше в други мутренсли партии.Вижте го колко е дебел станал.