Ковачева: Не е редно мобилните оператори да вдигат таксите

Държавата ги подпомага, аргументира се омбудсманът
21 фев 2023 10:37, Росен Стойчев
54
Ковачева: Не е редно мобилните оператори да вдигат таксите
Снимка: БГНЕС

Мобилните оператори имат право да индексират цените си, защото в общите условия се казва, че могат. Въпросът е от социална гледна точка дали е редно за втора поредна година да вдигат цените и то сега с цели 15,3% в ситуация, която засяга и хората, а техните доходи не са се повишили. Мобилните оператори обаче са сериозно подпомагани от държавата и трябва да имат социална политика.

Още по темата
Това заяви за БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Те са подпомагани с компенсация за тока, а техните такси към държавата са намалени наполовина, каза Ковачева. По думите ѝ се подготвя тарифа, която все още не е приета от МС, в която държавата подпомага с такси мобилните оператори, за да правят инвестиции, за по-бърз интернет, 5 G и т.н.

"Абсолютно недопустимо и безобразно е безпомощното положение, в което се намират регулаторните органи, които трябва да следят за поведението на монополите", каза Ковачева.

Дали има картел при мобилните оператори трябва да каже КЗК. Омбудсманът вече е сезирал комисията преди дни, тъй като и трите мобилни оператора вдигат с един и същ процент, по едно и също време цените на мобилните услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Високо бюджетна и паразитна институция,като десетките други такива,създадени от СДС-*** - безполезни,безхаберни,създадени за да се размиват правомощия и отговорности, и не на последно място - за да смучат кръвта на българскияда дъкоплатец.
46
0
 
5
 
! Отговори
Ми то не е редно преди 1 година
Но никой не ви пита,а и никой не си прави труда да глобява и то солено тези мародери.ГОРИВА,ХРАНИ И ОПЕРАТОРИ ВСИЧКО Е ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО НЕ НА ПУТИН Т.ОЛОВЕ ГНУСНИ.ТУК В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СЕ УПРАВЛЯНА ОТ ЗАПАДА!!!
45
0
 
14
 
! Отговори
ИВАН МАНАФА преди 1 година
И. ОПЕРАТОРИТЕ, И. ГОЛЕМИТЕ ХРАНИТЕЛНИ. ВЕРИГИ,ОБРАЗУВАТ ЦЕНИТЕ. СИ. СПЕКУЛАТИВНО. КОНТРОЛНИТЕ. ОРГАНИ. НЕ. СИ МРЪДНАХА. ПРЪСТА ЗАЩОТО. ВЗЕМАТ. ПАРИ. ПОДМАСАТА.
44
0
 
9
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
ДА. КОВАЧЕВА Е. АБСОЛЮТНО ПРАВА, НАПРИМЕР. МОЯТА МЕСЕЧНА ТАКСА. ВИДЯХ. ЧЕ УВЕЛИЧЕНА. С 15,3%, ЕЙ. НАТОВА. МУ. ВИКАМ ПЛАДНЕШКИ. ГРАБЕЖ. ЖИВИ И. ЗДРАВИ ДА. СТЕ. ОТ ЙЕТЕЛ, ВСИЧКИ.ОПЕРАТОРИ СТЕ. В. ЕДИН ПРЕСТЪПЕНГРАБИТЕЛСКИ. КАРТЕЛ.ДАНО. СЕ. ЗАДАВИТЕ. С. ТЕЗИОТКРАДНАТИ. ПАРИ, А. ПЪК ЗАРОБОВЛАДЕЛСКИТЕ. ВИ ДОГОВОРИ( ДВУГОДИШНИ ЧЕ И. ПРОМОЦИОНАЛНИ).
43
1
 
15
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Ами нали държавата е мафията как няма да си дават субсидии и да вдигат цените.
42
0
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Ковачева да види какво правят иетел с ваучерите, като заредиш за 10 лв и ти взимат 7 лв за поддръжка на мрежата им това казаха
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако нямаше монопол, всички нямаше да вдигат по едно и също време цените, защото единия оператор да забави с 6 месеца и ще си привлече много от клиентите на другите, но предварително са си стиснали ръцете, а нашите *** естествено нищо не знаят и нищо не зависи от тях, ами спрете им помощите на операторите и ги дайте на хората!!!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е оператори дават бонуси на депутатите за да гласуват закона така, че да може да е валиден неравнопоставеността при включване на договорите, от друга страна потребителите не дават никакви бонуси, които плаща поръчва хорото.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами спрете да ги подпомагате! какво е това чудо - хем частни компании и "пазарно" ценообразуване, хем помощи от държавата. Едното от двете трябва да отпадне.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилните оператори поне си признават че имат споразумение да вдигане на цените имат монопол достатъчно е трима души от трите империи да се съгласят,че искат по високи доходи .Но при храните е същото , но го крият , ще кажете че някой малък магазин може да ги конкурира, появи ли се такъв с времето го унищожат имат финансови ресурси за това.така че никой не рискува да се самоунищожи, така че монопола е малко по скрит.
37
0
 
10
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
Ами те всички бизнеси в тиквария са ония в парламата бе!Порциите са разделени и всеки си печели от своя сектор и един други се подпомагат във всеобщото грабителство със закони..закончета и всичко!Раята е само да бачка и да им плаща!
36
0
 
23
 
! Отговори
пери преди 1 година
За какво ни е омбудсман, ако единственото, за което ще получава заплата, е да ни съобщава очевадни неща и да няма никаква власт да направи нещо, за да ги промени?
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички държавни институции, са статистици и само се оплакват как нищо не зависи от тях, ами тогава чии го .. там или държавната заплата си е добра?
34
0
 
11
 
! Отговори
Не е редно,е и? преди 1 година
Какво ще направиш,Дидке? Само ще плямпаш или ще свършиш нещо полезно?!? М?
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От две години на власт е Гей Рундьо бе ЛЕВАЦИ и всичко каквото става през тези години е отговорен той и никой друг ,Инфлацията е негово дело 100%,както и през 97г отговорен за Инфлацията тогава беше Виденов, всеки отговаря за периода в който е управлявал не може да обвиняваш предишните или извънземните
32
2
 
13
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Не само това, а и доста други неща в България не са редни. Така е след като държавата се управляваше от мутрата. Но пък, журналистите, които той наричаше ***, не ги разбират тези неща. А пък, дори и да ги разбират, не искат да ги казват. Това са си изцяло техни проблеми. Щом не могат да говорят, нека да пишат. В социалните медии, а не във фалиралите национални.
31
1
 
17
 
! Отговори
Оня преди 1 година
До 12. На два клика видях тарифи, че и без договори, на цени наполовина от предлаганите тук с двугодишни такива. И индексиране има и на запад, но е индивидуално и не могат да те барнат първите 12 месеца. И няма едни тарифи за нови абонати , ама за стари абонати други, ама при прехвърляне трети. И това със скритите тарифи. Не виждам никаква лоялна практика тук. А в КЗП не вършат работа за 5лв. Пълни смешници.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво избирателно има Омбудсмана той само оповестява грабителството на 6 милиона български граждани че от тази година мобилните оператори обират тези граждани незаконно и иска Гей Рундьо да направи нещо или ЗКПЧЕТО ама неисе мафията е на власт и мълчи като женски полов орган .Защото навсякъде всички го крадът тоя народ и нищо само констатация и нищо правене срещу грабителите
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E ,и ? - НИЩО ! -слагат ти Непоискани ,Но Платени услуги , а за да се откажеш трябва да идеш в техен офис !!! мн хора дори не ги забелязват по 1лв 2лв на месец и Плащат -това са Милиони Незаконна печалба на Месец !!!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мобилните оператори не е редно, а за всичко останало явно е!!! Ето в другата статия четем 100% увеличение на дървесината. Явно омбудсмана има избирателна представа за редно и нередно...