Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията

Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
22 фев 2023 12:00, Нели Христова
136
Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси и закъсняла модернизация", заяви президентът Румен Радев относно анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

Държавният глава беше запознат с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г. Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във форума участва и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Държавният глава беше посрещнат от почетния гвардейски караул.

По-късни днес президентът Румен Радев ще участва в срещата на държавите от формата Б9, която ще се състои във Варшава. Форматът за политически диалог обединява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
Радев, подлец долна проба
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО ти си гледай твоето въшле там Бадрерията.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все това отбелязват и действие никакво, вече не знам колко врем може би 30 години...
84
8
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До 87.... До Сата НАТО Украинският посланик знаеше точно с какво въоръжение разполагаме! Кой мислиш му е казал? ---///----- Аз му казах... Тьпигьоз. Въоръжението не е тайна, пише го и в Интернет даже. Поне това старото, което ни искаха и за което Радев лъже, че щял с него да защитава териториалната ни цялост. Ще видите колко негативи ще понесе България заради този ушат ка ***. Малко му е да го обесят като въшливо пце...
83
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо нали все пак ще имаме самолети за 2047 година и важното е ,че ги е избрал Радев
82
5
 
9
 
! Отговори
Войн преди 1 година
Прекрасно. Днес ще участва еди-къде-си. Нема начин да не прасне някоя феноменална реч. Феновете на Радев да не затварят съветските си кампутери, за да не пропуснат н генЯлните експозета от рода на "Крим е Наш". Ура, другарю Радев. Ний сме тъдява и чакаме поредното твое байганьовско шоу.
81
6
 
2
 
! Отговори
stoyanov преди 1 година
До СандоСъгласен напълно, чакаме и самолети а няма, а са платени!Не знам защо слагате минуси на истината
80
7
 
11
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 1 година
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
79
9
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
кво ни е НАТОвско в армията след 19г в алианса? Абсолютно нищо! Плащаме по 1 милярд обаче всяка година. А какво можеше да модернизираме с 1 милярд на година? Много неща! ... но е по-добре да храним американската армия, тя по-добре ще ни пази от нашата си
78
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен.....Алоууу, ти да не мислиш, че Грипените стоят готови на склад и идват веднага? Пак щеше да има чакане, "умен".
77
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 88 "Украинският посланик знаеше точно с какво въоръжение разполагаме" Има един договор наречен ограничаване на конвенционалните оръжия в Европа... бля бля бля по този договор нарязахме танкове, артилерия и прочие... и декларирахме с какво разполагаме. От тогава са купувани единични бройки техника за "Миропазващи" мисии. Срам и Позор...
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО Украинският посланик знаеше точно с какво въоръжение разполагаме! Кой мислиш му е казал? Зеленски когато беше на обиколка в западна европа знаеше всяка една натовска държава с какво въоръжение разполага и какво може да му дадат да ползват неговите войници! Кой мислиш му е казал? Дали натото от САЩ или натото от UK? И нашето въоръжение е много добре известно на НАТО и хунтата в киев имаше точната информация именно от тях с какво разполагаме!
75
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
За една година война, под лично негово ръководство, какво направи за отбраната на страната? Освен, че заяви на всослушание, така че да го чуят и в Москва, че ПВО-то ни било слабо?
74
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недостиг на мозък... това трябва да си отбележи!
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Този Спартаните и кугарите са единствено реално и модерно оръжие което притежава армията ни днес! Като говориш за Грипена, ако бяхме ги купили сега всичките МИГ и СУ можеха да отидат на фронта в Украйна, а българският пилот който загина преди години край Шабла, сега можеше да е жив защото щеше да е на Грипен, а не на МИГ, който се оказа неудачен за изпълниние на подобна тренировачна мисия по натовски стандарт!
72
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ивайло Дражев, основател на проруска партия в България...Радев да каже , с какви снимки и компромати го държат пловдивската масонска Ложа "Слънце", че е толкова послушен и наведен!
71
6
 
11
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Радев-констататора, аман вече с неговите анализи и тъпотии...
70
7
 
8
 
! Отговори
Този преди 1 година
...изобщо поемал ли е някаква отговорност за нещо? Като шеф на ВВС, България е хвърлила милиарди за Спартани, Кугъри, Пантери... , и нито една пушчица? Съвсем случайно? Искаше да ни набута Грипен, без натовско въоръжение! Натресе ни "шарлатани", но той пак нямал нищо общо? Да не говорим за неговите изцепки в чужбина ! Изобщо , той е вреден за държавата!
69
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофоби, като искат от нас войници и вие покажете признателността си към киевската хунта, вземете с Вас цялата БНТ, Сичкото БТВи и без остатък Нова телевизия и България Он еър. Какъв позор всички тези телевизии се наричат български-срам,срам и срам!
68
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев позорно лъже