Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията

Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
22 фев 2023 12:00, Нели Христова
136
Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси и закъсняла модернизация", заяви президентът Румен Радев относно анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

Държавният глава беше запознат с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г. Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във форума участва и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Държавният глава беше посрещнат от почетния гвардейски караул.

По-късни днес президентът Румен Радев ще участва в срещата на държавите от формата Б9, която ще се състои във Варшава. Форматът за политически диалог обединява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"РАДЕВ СЕ ПОСТАРА В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ ЗА РАЗРУШИ АРМИЯТА И СЕГА РЕВЕ ЗА ПАРИ КАТО ПРИКЛЕЩЕН" - пусни си новите му изказвания... Каза, че е българската армия е в плачевно състояние и армията трябва да върне статута си на гарант за българската сигурност, а не да бъде донор на украинската държава. Германия започнаха обсъждания за връщането на армията, Франция вече обявиха, че започва задължителната служба от 2024г, дано и ние го направим скоро. Ако е задължителна ще отида с удоволствие.
6
6
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На 02.04.2023г. да сложим край на - Привременното руско управление на Рундю Радев!!!
5
3
 
7
 
! Отговори
akud преди 1 година
радко бъзльо разположи 20 000 българска армия на границата с македония с цел учение.....
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Връщат казармата 2 г. Няма друг начин. Даже може и повече от 2 г." - пусни си БТВ да видиш кви ги говори Радев. Наистина ще я връщаме, което реално е готино. Аз лично не съм бил в казарма и ще ми хареса. Дали ще загубя 2 години в казарма или ще изпукам още 5000 часа ФИФА, ЛИГА, ДОТА и ЦС ми е все тая. Даже вярвам, че казармата е много готино място за възмъжаване. Дано ни върнат казармата и ни я броят като трудов стаж. И за строителни войски съм навит! Да живее България!
3
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
То и казарма не могат да върнат, че разрушиха и казармите, хаха. Сега са домове на наркомани, там където е останало нещо. Все пак е добре да се замислим, да върнем поне строителни войски, та да си достроим магистралите. Матрял много за СВ, хаха. Не е като при Бай Тошо.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ СЕ ПОСТАРА В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ ЗА РАЗРУШИ АРМИЯТА И СЕГА РЕВЕ ЗА ПАРИ КАТО ПРИКЛЕЩЕН
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщат казармата 2 г. Няма друг начин. Даже може и повече от 2 г.