Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията

Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
22 фев 2023 12:00, Нели Христова
136
Радев отбеляза недостиг на ресурси и закъсняла модернизация в армията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси и закъсняла модернизация", заяви президентът Румен Радев относно анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

Държавният глава беше запознат с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г. Анализът бе представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във форума участва и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Държавният глава беше посрещнат от почетния гвардейски караул.

По-късни днес президентът Румен Радев ще участва в срещата на държавите от формата Б9, която ще се състои във Варшава. Форматът за политически диалог обединява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Радев няма да подарява боеприси,смятайте тюлюпа от Банкя как ще се нахъска и за да докаже и покаже(на кого ли, защото българският народ го ненавижда) евроатлантизма си ще иска да обявим война на Русия,за да измие срама от ЛГБТ общността!П.р.о.cToTo Киро се хвалеше,че той спасил Украйна в началото на войната като пращал чрез посредници оръжие и дизел и това било гордост за българският народ(само луд може да говори това)сега тюлюпа ще иска да го надцака и ще прати български войници там!
46
4
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Много правилна теза за днешната среща в Полша.
45
1
 
10
 
! Отговори
Интересно! преди 1 година
Ние гражданите всяка година редовно си плащаме данъците, интересно защо има недостиг на ресурси! Къде ли отиват тези данъци?
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев прави преврат в държавата заедно с Герб и ДС Бкп и дпс Явно ще ни подарят на Путин Но част българския народ спи дълбок зимен сън Ако бяхме нормална държава тоя изменик щеше да бъде изхвърлен от президенството
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най позорния президент на България Радев подай си оставката стига си блещил врели некипели в полза на Путин
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв е този "формат за политически диалог Б9"? На мен ми прилича като форматът на следващите жертвени добитъци при евентуална ескалация на конфликта. Само че САЩ ще направят груба грешка, ако рекат да вкарат този "формат" във война с Русия. Ще разберат защо, когато мобилизират запасните от "формата" и им раздадат оръжията с боеприпасите:))))
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът може ли да ни обясни на нас лаиците, нищо не разбиращи от фатмашката професия, какво ще правим ние с нашите МИГ29, С200, С300, СУ25? Когато нямаме доставки на резервни части за тях. Ще летят ли, ще стрелят ли? Какво ще парвим с тях? Очевидно е че нашите партньори със същите оръжия бързат да се отърват.
40
2
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радев да айка повече за ресурси.20 хилди взема, инфлацията не го вълнува , скъпотията хич биля.
39
7
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Напротив, хора на ГЕРБ са на всички възлови места в Държавата и продължават да я саботират. Слави не даде да бъдат изчегъртани. Доган не му разреши.
38
6
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
Сега берем плодовете на "мъдрото" 12-годишно управление на прислужника на Тодор Живков и шофьор на Маргините.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е така всеки отбелязва, забелязва и заподозрява. Никой обаче не хваща да направи, закупи, ремонтира, свърши итн.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Румен Радев - БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ. А не като продажника Плю вна лиев, който още ходи да доносничи в САЩ.
35
4
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Радев взе да заеква. Натискат го от Сащ яко - да дарим всичко, което имаме на Украйна, след което да КУПИМ ОТ САЩ!!!! :))))
34
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От две години "мутрата" не е във властта,а държавата затъва ли затъва! И всичко е благодарение на Превратаджията Радев!
33
1
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
И кой е луд да бяга от най-уредените държава Дания и Швейцария. Къде си тръгнал да сравняваш обрания бостан Тиквостан с Дания и Швейцария ?
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутро Тиквата 12 години разтуряше армията ни по заръка на Европейските му господари, сега Радев бил виновен ?!
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Така е. Докато умние се наумуват, лудите се налудуват! Другите бивши соц. държави се отърват от руското въоръжение, като годават на Украйна, а в замяна получават натовско! Ние продължаваме да сечешем там където не ни сърби!" - днес президентите на източна Европа се срещат с Байдън и ще обсъждат какво ще бъде дадено и кога. Ако ще ни дадат безплатно оръжие ок, ама за момента САЩ не са извадили нищо освен някакви си 10-15 танка, а в замяна ни обезвъоръжиха.
30
4
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Този изобщо някога ще влезе ли в час! Все някакви брътвежи, да се прави на "мъж", като тия номера само тука ги пробутват! Навън никой не го взема насериозно! От преврата насам, който осъществи с парите на Черепа, до което се е докоснал , търпи разруха! И така е в цялата държава! Противна личност!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо адмирал ще давя отчет за армията? Адмирал е морско звание и отговаря за морския флот. Един генерал в армията ли не можаха да намерят...
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хлапетата ще се пръснат по ЕС и САЩ за дни" - не е баш така. В държави като Дания, Швейцария и Австрия също има казарма и никой не бяга, а напротив - забавляват се и се гордеят с това, че служат на народа си. А и казарма не винаги означава война. В горе-изброените държави се набляга на общественополезния труд и имаш избор дали да си военен или да стажуваш в трудови войски и да помагаш в болници, клиники, заводи и т.н.