Военният и бременната, превозващи мигранти, са следени отдавна

Наплив на границата бил голям, но много малко преминавали
Обновена: 14 мар 2023 13:22 | 14 мар 2023 10:32, Камелия Цветанова
71
Военният и бременната, превозващи мигранти, са следени отдавна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира  след употреба на наркотици,  заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните бременната жена и военния са следени отдавна.

Още по темата

„Всякакъв род хора вече превозват мигранти“, коментира той и призова следващият парламент да повиши наказанията за каналджийство, за да има превенция срещу този вид престъпления.

"Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява.

Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен и това го казвам, защото в пъти повече са желаещите да проникнат на наша територия, а много малка част от тях успяват. И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти, но няма, уверявам ви. Толкова малко България не е пропускала в нито един момент", заяви Иван Демерджиев.

Той допълни, че България вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция.

"Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя така и по въздух", поясни Демерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
такси преди 1 година
по границата няма ни таксита ни автобуси. кой да ги превозва хората тогава.
53
0
 
3
 
! Отговори
Романов преди 1 година
Каква разработка бе сладкодумец?! Искаш да кажеш, че това й е първия опит и вие сте я заловили, така ли?! Жалки "разработчици"!!! Гола Н2 о сте.
52
1
 
1
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Стреляли сте по тези които са искали да избягат от комунистическата власт. Димек по собствения си народ. Та не ми се прави на велик и аз съм бил на границата ама по времето на земокрацията желаещи да бягат нямаше та не ни се е налагало да стреляме по тях
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минни полета на границата, аз ли да ви уча. Да видим кой ще мине. Разграден двор. Стреляхме ги такива без редупреждение, че и отпуск даваха. Изпусната работа.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените са слабия пол . Иот времето на Соца. са с привилегии. А като каже , че и децата я чакат. Повишава иде самочувствието . Така с времето стават нахали, крадливи , вулгарни. А когато е и разведена един два пъти е бомба хиперсвукова , можели през прозореца да ти влезе
49
2
 
14
 
! Отговори
Ваш'та бг-мама преди 1 година
Бременна кара дрогирана и се занимава с трафик. И ще възпитава дете. Както се казва - добре дошло на бъдещето на България!
48
0
 
4
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Айде да идват Априлските шеги, че тези мутри вече не фащат дикиш.
47
0
 
7
 
! Отговори
ловец преди 1 година
защо ги хващат след като минат границата, а не преди това? Кой спи, а не си върши работата? С мигранти ли султана ни връща помощта, която му пратихме след земетресението? Защо не влизат от Гърция, а от Турция? Защо не ги оставят да се изнесат към Европа, а ги залавят тук и ги настаняват в лагерите?
46
4
 
10
 
! Отговори
ъХъ преди 1 година
Държавата се разпада!!! Последствията ще са ужасни!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 Медицинско не те освобождава от военна служба, Може да се биеш с много болести и като няма здрави войници остават и болните ще се бият. Като няма млади отиват и пенсоонери. Летища и КПП се затварят и не може да излене никой от бг. Всичко може.
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
141 милиона евро = 280 млн лева и то само за Турската граница и резултат нула. Нямат интерес нашите, само за кражбата са първи. Факт. Няма един публичен документ до сега как са усвоени евопейски пари за пазене на границата. Латвия за 20 млн построи граница като чудо, нашите за 141 нищо не мога да направят защото 80% ичезват при нашите хора и всички си затварят очите.
43
3
 
10
 
! Отговори
Фотограф преди 1 година
Само погледнете сурата на това недоносче - пловдивското жалко адвокатче, поставено за министър на вътрешните работи! Погледнете колко е семпло, излъчва простота,въпиюща некомпетентност и неспособност да осъзнае собствената си несъстоятелност! Е, как няма да има разходки на всякакви пришълци из родината???
42
0
 
7
 
! Отговори
ББТ преди 1 година
"Военният и бремената..." ??????Съвсем леко неграмотни...
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44,нереално е това,половината от 18годишните ще си извадят медицински удостоверения,че не са годни за служба,а останалата половина ще са мигранти от 16век ,демек *** ....и сами ще режат оградата да пускат мигранти.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен полицаи, гранични полицаи вече и военни почнаха да провезват мигранти. Аве кай ги проучва тези за да станат полицаи и военни? с връзки ли са или партийни протежета?
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Викайте младите мъже на 18 г. в казарма и ги слагайте да вардят на границата. Няма друго решение.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мигрантският натиск беше сведен до нула, а в Унгария връчиха най-високото отличие на Борисов за ..."Опазване на европейската граница" "Да,а сега каналджии и канали се пръкнаха от нищото добре организирани и явно с опит....Комисионна,гледане в обратна на канала посока и димна информационна завеса за наивните маси...
37
5
 
1
 
! Отговори
Това нормално ли е преди 1 година
Защо в Бобов дол се изтезават хора!?
36
3
 
4
 
! Отговори
Гешев кажи си преди 1 година
Главният прокурор Гешев били споделил за извратените си хобита - изтезания, воайорство с СРС, убийства на гейове, Гешев били споделил колко полицаи и мутри от Перник използва за това си хоби!?Иван Гешев това е Европа не Иран!
35
0
 
11
 
! Отговори
Стария Джо преди 1 година
Само който не знае как се пази границата говори че всичко е ок