Военният и бременната, превозващи мигранти, са следени отдавна

Наплив на границата бил голям, но много малко преминавали
Обновена: 14 мар 2023 13:22 | 14 мар 2023 10:32, Камелия Цветанова
71
Военният и бременната, превозващи мигранти, са следени отдавна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира  след употреба на наркотици,  заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните бременната жена и военния са следени отдавна.

Още по темата

„Всякакъв род хора вече превозват мигранти“, коментира той и призова следващият парламент да повиши наказанията за каналджийство, за да има превенция срещу този вид престъпления.

"Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява.

Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен и това го казвам, защото в пъти повече са желаещите да проникнат на наша територия, а много малка част от тях успяват. И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти, но няма, уверявам ви. Толкова малко България не е пропускала в нито един момент", заяви Иван Демерджиев.

Той допълни, че България вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция.

"Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя така и по въздух", поясни Демерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотни журналисти - пише се БРЕМЕННА!!!
33
1
 
9
 
! Отговори
От страната преди 1 година
Държат ги тука да ни видят на гърба..какво да ги правят?Неслучайно ги пущат свободно през телта!Тука в периферията на Европа сме определени от европростаците да сме буферна зона и лагер за нашествениците!
32
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Що не са та утрепали още у Бобов дол ? :)))
31
0
 
9
 
! Отговори
И като преди 1 година
И като ги задържате какво ги правите? Или превръщате България в буферно гето и се биете в гърдите колко работа вършите! Само след две три години ще имаме огромни проблеми с нелегалните.
30
4
 
4
 
! Отговори
Моля за помощ преди 1 година
Министър Дерменджиев ваши служители от МВР и роми се опитват да ме убият в град Бобов дол! Моля за съдействие! Мирослав Германов
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много болни хора има в тази държава, включително психически. Не знам, дрогата ли, заливането с информация ли, несигурността ли, технологиите ли, но положението е страшно. Тези хора е добре да се лекуват за да не станат опасни. Изхвърлих от контактите си днес една даскалица по английски език на около 40те, ревяща в линкедин, че някакъв доктор от 4ти км я преследвал и била съобщила на всички служби включително ЦPY, Еврoпoл и Скотландйарт. Положението с психичното здраве не е добро, никак дори.
28
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
27 ми не се чуди! Или баща му е бил в ДС или тоя е вербуван за ухо. Не е само там така.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви държавни ресурси са отишли за да се хващат нелегални и каналджии! Това е следствие на бутафорната ограда,която една ножица и трябва,а иначе милиони похарчиха за да я направят! Кой носи отговорност за смешна ограда за милиони? Колко ни струва сега охраната й,ловенето и изхранването на нелегални,ловеното на каналджии? А смъртните случаи на гранични полицаи и такива от акции по залавяне? Ров,ограда с ток,табели с предупреждения за тока по нея и всичко по следващо нямаш да го има!
26
1
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
За пръв чувам военна полиция да свършат нещо смислено!
25
1
 
6
 
! Отговори
Къде е Жандармерията преди 1 година
Министър Дерменджиев защо Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му с над 20 убийства зад гърба си са на свобода, защо в момента изтезават хора в град Бобов дол и полицията си мълчи!?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия майчински,що да не докара жената допълнително!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев кажи си за масовите Екзекуции на Българи от служители на така нареченото МВР !
22
1
 
7
 
! Отговори
ИВАНОВА преди 1 година
Ако тези,които преминават сега,по думите на министъра са "МАЛКО",то представяте ли си какво ще стане ,ако станат много? Боже ,опази!
21
2
 
4
 
! Отговори
МВР ПЕРНИК УРОДИ преди 1 година
Дерменджиев знаете ли, че Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол е замесен в Екзекуции на Българи и Прокуратурата му потулва престъпленията!?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А маминката била доктор. Хващана и с наркотици. До къде го докарахме за 30 години покварата попи навсякъде.
19
0
 
4
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Браво Пешо!!! Ама ти си бил на съвета в Брюксел!!! Те хорицата там са обикаляли загрижено от кабинет в кабинет и са се чудели "Ще дойде ли аджеба Пешо от българското МВР, че да ни научи на ум о разум или няма..." Но ти като един милостив бащица им се яви, даже като един Христос след Разпятието и ги испокои дааайки им ценни насоки в бъдещата им ползотяорна дейност в името на новия Съвет...ъ-ъ-ъ Европейски съюз!!!Машшала на таквизи харни люде!
18
2
 
2
 
! Отговори
България е в КОЛАПС преди 1 година
Дерменджиев защо се следят Българи от МВР (Полиция) в целият Европейски Съюз - пристигат оплаквания от Германия, Австрия, Чехия, Швеция, Нидерландия, Великобритания, Сърбия, Гърция, Италия!?
17
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Далаверата е много голяма ! Едва ли миграционният поток ще спре ?
16
0
 
6
 
! Отговори
Аньо Нименов преди 1 година
Новият български на новото поколение, ограничено, но арогантно:батериЙ, слонЕ, креМвирш, шуМка ... "бремена"
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале мале една граница не можем да опазим :D