Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит

"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира"
19 мар 2023 15:25, Елка Василева
345
Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит
Снимка: архив, БГНЕС

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Още по темата
Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряване на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт, са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: „Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток“.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега, като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя поне крадваше отгоре,отгоре,тия убавци обаче не си поплюват,типично по комунистически там откъдето минат трева не никне!
36
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,Бокич,защо премиера на Белгия открито призовава да гласуваме за ПП?Нещо май хич ти няма доверие?
35
3
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
върне ли се герб на власт с нас е свършено няма да гласуваме да си правятправителство с купените гласове да видим как ще стане избори до дупка докатоизчистим тази с-г-а-н
34
6
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ама вие се ол..я.хте с тоя. Всеки ден едно и също. Той построи България от основи. Знае, какво щеше да стане, ако беше още на власт, пророк. Щеше да преодолее всичките кризи и всички в ес щяха да му дишат праха. Толкова сте см..е.ш..ни колкото и него в постоянното натрапване на това, което плещи. Май няма смисъл от избори, щом само негова кампания отразявате, все едно само той участва и все едно е спечелил.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А твоята политика за 12 години ни направи най-богати в Европа.То не бяха заплати,то не бяха пенсии,напълнихме чекмеджетата с кюлчета и пачки.Благодарим ти,вожде.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яяяяяя каратистУ на Румен Пашата пак отвори миризливата си уста... КОМПЛЕКСАР ЗЛОБЕН И АЛЧЕН!!!!
31
3
 
20
 
! Отговори
Ти кото ни фалира преди 1 година
Нема кой те надмине бъди спокоен!
30
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане на България!
29
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ауу,бузките,гушката и пръстчетата ти ще се стопят?!!Ти да видиш.Това тебе не те засяга.Не се прави за загрижен за другите,лицемер такъв!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
И пиратът е богат, но е пират. Това е политиката на САЩ.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМ Хемус с половин асфалт това щяхте да направите и другото ви е толкоз половин за Вас може и повече другото за миже да те лажем Видяхме Ви и Вас Жсл ми е за таз България че все продажници й се падат но това заеиси и от народа
26
5
 
16
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 1 година
Напомням. Къртя пейки антивирусно. Слагам КПП-та и събирам декларации за излизане от градовете. Забранявам достъпа до планините - развъдникът на фалшиви вируси. Чака ме трибунал.
25
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено ГЕРБ ще спаси България. На 02.04 цяла България трябва да гласува за Вас с номер 2
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти ходи на Козяк?Гешев в Америка ,Карадайъ и той,за ДъБъ и ПП,не коментирам.Каква работа има Вигенин в Америка и той?Слуги на САЩ ,накзваме ви този път ,всички познати гласуваме за Възраждане .
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който ви каже,че разстът доходите лъже.Ще замразят пенсии и заплати ,иначе фалираме.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромко, от Симитли кога ще се включиш?
21
5
 
7
 
! Отговори
Гешев е Терорист преди 1 година
Вадете Армията по улиците, мутри на Борисов и Гешев убиват Българи!
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не е станал най-богатата държава в света с лява политика, с капитализъм с принципите на свободния пазар, като първоначално този пазар е бил затворен за да укрепне.
19
3
 
8
 
! Отговори
Forever преди 1 година
Изглежда стресиран и уплашен, някоя друга партия сериозно ги засенчва.
18
4
 
5
 
! Отговори
Къде е Армията преди 1 година
В град Бобов дол се изтезават зверски Българи от Пернишки мутри на Бойко Методиев Борисов!