Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи

Не се приема дори намек, че държавата е пред фалит и то заради пенсионерите и децата
19 мар 2023 14:48, Елка Василева
71
Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи
Снимка: архив, БГНЕС

„Оценявайте ни по действията и резултатите, не само по думите и обещанията. Заставаме пред вас с отчет за добре свършена работа. С достойнство, че това, за което ни изпратихте в парламента и правителството, свършихме и то  достигна до всяко българско семейство. Не беше лесно в първите месеци след началото на войната да разгърнем една мощна социална политика - 20 млрд. лева да стигнат до младите, децата, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в София.

Още по темата
Нинова припомни част от постиженията на БСП в последната година в полза на децата, младите, работещите, социално слабите и пенсионерите. Тя посочи безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лв. на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличените майчинство, детски надбавки и необлагаемият минимум за работещи семейства с деца.

„Ние положихме грижа за работниците и особено за работещите бедни, като още по време на редовното правителство увеличихме минималната работна заплата, а след това в парламента я направихме 50% от средната. За работниците увеличихме ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв.“, каза тя и уточни, че и пенсионерите не са били забравени с увеличение на пенсиите средно с 39%, както и увеличение на помощи за социално слаби и добавките за военноинвалиди и ветерани и хора с увреждания и техните асистенти.

„Не изменихме на същността си на лява партия – да се погрижим за деца, млади, бедни, възрастните пенсионери“, категорична бе Корнелия Нинова.

„По никакъв начин няма да подкрепим предложения бюджет от служебния кабинет, който предвижда вдигане на данъци и орязване на социални разходи. Българските социалисти сме против, защото в тази криза, в този недоимък и бедност, доходите трябва да растат, а данъците да се запазят такива, каквито са. Така прави и цяла Европа“, подчерта лидера на  БСП.

Тя каза още, че българските социалисти не приемат дори и намек, че държавата е пред фалит и че това се дължи на пенсионерите и децата и увеличените разходи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавицо , върнете Законно калашниците на народа .. ние сами ще си решим проблемите )))
32
0
 
5
 
! Отговори
Да , бе ..... преди 1 година
КРУШОВИЦАТАШЕ КАЖЕ.... ТОЧНО , ГДЕТО НИ ИЗЛЪГА И ЗА ХЛЯБА!АЙДЕ НЕМА НУЖДА!!!!!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни, нещо да кажеш за плоския данък? Нали обещаваше да го махнеш???Всички политици мълчите като пръд*али, все едно става дума за свещена крава! Защото плоският данък е направен за вас, богатите, не за обикновените хора. А когато не се плащат реални данъци , държавата е бедна, а публичният сектор изчезва. Така че, всичките ви обещания за благоденствие са измислици. Но хората се събудят най- накрая.
30
4
 
0
 
! Отговори
до анонимните факти преди 1 година
Вие,които плюете наляво и надясно нищо не сте дали на народа ни , само взимате . А ние сме от тия, които усетихме даването и направеното от Нинова , защото децата ни ходят на ясли безплатно , други ползват безплатни учебници , увеличиха се парите за майчинство . За нас родителите това е помощ. До вас , до които не са достигнали никакви облекчения , кои сте ? Работите ли , учите ли, мерите улиците инженерчета , михлюзи на издръжка на възрастните си родители ?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към светло бъдеще - все по бедни . По руски стандарт
28
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 1 година
Преди няколко дена я слушах да казва на тези които давали оръжие на Украйна че билиВОЙНОЛЮБЦИ и се чудих да плача ли, да се смея ли или нещо друго.Ех ТЕ -"""ЛЕВИТЕ""""
27
0
 
3
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Алоооо ,Крушовица, крайно време е да се прибираш на село да насадиш арпаджик,чесъна,да изведеш козите,да издоиш кравата,а не да ми говориш глупости,няма да разрешиме,никой не те брои за слива, точно тебе ще питат,айде малко по сериозно де
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия избори първи над чертата - следващите под чертата. Дерзай Корни
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как си се наклала, като угоена cвиня и само инати, лъжи пробутваш. Я се виж в огледалото и в душата си ако имаш такава!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 милиарда били стигнали до народа. Вие усетихте ли тези пари. Че аз нито лев не съм получил. По-скоро 20 милиарда да са взети от работещите и да са раздадени на куцо,сакато,мързеливо,безработно,братчедите от Факултета и по-голямата част в джобовете на Кирчо и Нинова
23
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 1 година
коканинова,КОИ СТЕ ВИЙ, ЧЕ НЕМА ДА ПОЗВОЛИТЕ? В правителството, може би? в парламентот, едва ли не?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е нагла и безочлива...
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаш на изборите 25 %,може и да,стане но с 7..8 %няма как
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Корни и един патрон за Украйна нямаше да позволи да се изнесе...
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия Иванова Костова-Импексова.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя тая другарка и цените нямаше да позволява да се качват, ама.......
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще гласувам за Възраждане госпожо! Въпреки че БСП беше против оръжие за Украйна,но пък гласува в комплект със " статуквото" за хартиената бюлетина! И почнахате пак с " кюфтетата,бирата и парите за глас!-:( този път и БСП и ГЕРБ и ПП няма да се спасят от омразата на хората!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, ти не си в правителството, че да позволяваш или да не позволяваш каквото и да е. "Постиженията" ви бяха нищожни. Те дори не бяха и постижения, а предложения, така че спри да си приписваш заслуги. Пак си влязла в предизборна кампания.
15
0
 
19
 
! Отговори
Засукана гимназистка преди 1 година
Како Корни, как стана така, че са ти поверили съдбата на такива важни и богати външнотърговски организации по времето, когато все още си била под 30 г. и май си имала само една година трудов стаж? Кажи ни, да се научим и ние. Имам качества, но не знам как. Сподели опит, моля те!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от БСП, първо яижте дали ще успеете да влезте в парламента. Пък какво ще поволяват и какво не всичките ви 6 депутата е съвсем друг въпрос.