Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи

Не се приема дори намек, че държавата е пред фалит и то заради пенсионерите и децата
19 мар 2023 14:48, Елка Василева
71
Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи
Снимка: архив, БГНЕС

„Оценявайте ни по действията и резултатите, не само по думите и обещанията. Заставаме пред вас с отчет за добре свършена работа. С достойнство, че това, за което ни изпратихте в парламента и правителството, свършихме и то  достигна до всяко българско семейство. Не беше лесно в първите месеци след началото на войната да разгърнем една мощна социална политика - 20 млрд. лева да стигнат до младите, децата, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в София.

Още по темата
Нинова припомни част от постиженията на БСП в последната година в полза на децата, младите, работещите, социално слабите и пенсионерите. Тя посочи безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лв. на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличените майчинство, детски надбавки и необлагаемият минимум за работещи семейства с деца.

„Ние положихме грижа за работниците и особено за работещите бедни, като още по време на редовното правителство увеличихме минималната работна заплата, а след това в парламента я направихме 50% от средната. За работниците увеличихме ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв.“, каза тя и уточни, че и пенсионерите не са били забравени с увеличение на пенсиите средно с 39%, както и увеличение на помощи за социално слаби и добавките за военноинвалиди и ветерани и хора с увреждания и техните асистенти.

„Не изменихме на същността си на лява партия – да се погрижим за деца, млади, бедни, възрастните пенсионери“, категорична бе Корнелия Нинова.

„По никакъв начин няма да подкрепим предложения бюджет от служебния кабинет, който предвижда вдигане на данъци и орязване на социални разходи. Българските социалисти сме против, защото в тази криза, в този недоимък и бедност, доходите трябва да растат, а данъците да се запазят такива, каквито са. Така прави и цяла Европа“, подчерта лидера на  БСП.

Тя каза още, че българските социалисти не приемат дори и намек, че държавата е пред фалит и че това се дължи на пенсионерите и децата и увеличените разходи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
3
 
! Отговори
Извънредно положение преди 1 година
Вадете Армията веднага! Арестувайте Главният Прокурор Гешев, мутрите и корумпираните му полицаи, тези буквално убиват Българи !
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай се, лелче. Това да не зависи от теб?
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни още сънува розови сънища и се вживява като някакъв фактор.На трети след изборите,столетницата може да се окаже в "интензивното",което означава,че можете да отидете далеч под последното сегашно място в класацията.Тези косвени "стрелби" по правителството на президента Р.Радев,ви носят негативи,защото лаето по българинът с най висок рейтинг в държавата!
10
0
 
3
 
! Отговори
Така де, подтекстът преди 1 година
е съвсем друг: Не се знае как точно биха започнали да вдигат данъците. Ако започнат от онези с най-високите доходи, нали точно тяхната чиста печалба ще се намали. Ние това не можем да го допуснем! Това са все наши хора!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Нинова беше СДС при Лостов. Не е случаен човек.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ?!? Нинова беше шефка на Булгартабак при Лостов и Зеллев..
7
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Нинова как вместо помощ до младите стигна да плащат високите вноски по кредитите. А парите отидиха за компенсации на Лукойл, Шишеджам, Ковачки и др. Аз знам как се случи това. На обедняващият българин обясни на него, дето преди няма година обещаваше хубав живот, А им докара фалит .
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е тАпа овца. Не знам кой вярва на госпожа ЛЪЖА? Нали казваше, че няма да позволи да се увеличат таксите на мобилните оператори, а ги увеличиха. Нямаше и един патрон да изпрати. Тази толкова много лъже и краде и има още маааалоумници които гласуват за нея.
5
0
 
15
 
! Отговори
видя се преди 1 година
Тази буквално полудял за власт и пари, и сън дори не спи.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходиДемек няма да позволят да влезем в еврозоната а след влизане в еврозоната балтииските страни са почти достигнали средно европейското ниво.Разбира се за Нинова рублите са по важни
3
0
 
6
 
! Отговори
нинова преди 1 година
Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи -Ще вдигаме цените и пак ще ви вземем парите.
2
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Нинова, с твоите 7 процента, ще те пита ли някой изобщо какво да свалят и какво да вдигат ?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионери и деца за да зимат трябва някой да бачка а няма балами при тия цени и зплати. Сичко се изнася или измира. В НС е лесно но там са на 10 хилки.