ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на ДДС за ресторантьорите

Няма да се спират субсидии
Обновена: 20 мар 2023 15:13 | 20 мар 2023 15:13, Росен Стойчев
64
ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на ДДС за ресторантьорите
Снимка: БГНЕС

Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в туризма  е временно решение и то ще бъде прекратено, но по предвидим начин и не в момента. Браншът трябва да се стабилизира и след това да бъде спряна. Ние няма да подкрепим такова решение в този бюджет.

Още по темата
Бихме го оставили, както и ДДС за брашното и книгите. Това обяви пред Нова Нюз Росица Кирова от ГЕРБ-СДС.

"През последните две години водихме неразумна фискална политика, затова ще се наложи да се приоритизират предварително капиталовите разходи. Ние не използвахме 5 млрд., заложени за капиталови разходи през 2022 г. Ако те бяха изразходвани дефицитът щеше да бъде много по-висок. Упоменаването на цифри в бюджета оттук нататък не трябва да бъде правено неразумно", смята тя.

По думите ѝ ГЕРБ няма да спре субсидиите за тока на бизнеса, но ще промени методиката. "Трябва да има критерии на подпомагане, защото има фирми, които нямат нужда от него. Компании с рязко нарастване на печалбата нямат необходимост от компенсации, затова не бива да се раздават безразборно пари. Между 11 и 15% дълг годишно ще има, ако продължим със същата бюджетна политика", посочи кандидат-депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Еми тогава да правим ДДС за всичко н 9% и да се свършва с този цирк! Защо един бранш да е богопомазан, а останалите не? ДДС на 9%, а пари в бюджета от съкращаване на разходите за заплати на държавни службогонци и спиране на цоциалната система от която се възползват само родата на Герб от маалите!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са комунистически номера , прилагани 13г. , от примитивният ''най-добрият'' Премиер , негово високо мУшенничество , Б. МитодиеФ Борисоооов !
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая ...... оврат , тя ли е геП ? -за тая ли да гласувам ? или за деса и лъчо ? Хора,гласувайте масово ,не е смешно - тея просточели лакомници пак се гласят да Лапотят.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите ѝ ГЕРБ няма да спре субсидиите за тока на бизнеса, но ще промени методиката." Че откога ГЕРБ има правителство на власт :)))))
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като им намалиха ДДС-то свалиха ли цените.Не само че не ги свалиха,а даже ги увеличиха.Затова 20% и нито процент надолу.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава пак няма да има правителство борда пада и идва МВФ.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕП нито един изпълнен проект като хората 12 г. потоци от пари , а на лице пълни чекмеджета и на ремонта ремонт ремонт ремонт ремонт , как пък едно нещо не направиха тия като хората бе, дори и направеното се разпада вече и е за ремонт
4
2
 
14
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 година
Ние от ГЕРБ обичаме кръчмите, нека да са с по-ниско ДДС, за да има къде да ходим да поркаме. Кръчмите трябва да са с ниско ДДС, а може да вдигнем ДДС-то на хляба.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е много ясно,нали Алибегов е техен човек.
2
3
 
10
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
комунягиииииии
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си е на среща с Путин в Москва. Някаква новинка така и за това не дотам маловажно събитие, ***?!? :) Или българите трябва да останат с впечатление, че нищо не се случва и че ФАЩ са си шефчетата на света? Жаалки БГ медийки!