Броенето на гласовете ще продължи дълго

Това обяви Полина Витанова
21 мар 2023 11:04, Росен Стойчев
39
Броенето на гласовете ще продължи дълго
Снимка: БГНЕС

Броенето на гласовете със сигурност ще е по-бавно от предходни години. Това обяви в студиото на Нова Полина Витанова, която е изборен експерт. Тя не е пропускала вот от 2009 г. насам.

Още по темата


„За съжаление, през последните години непрекъснато се сменят изборните правила. Новото е видеонаблюдението и видеозаснемането. Така разписани правилата от ЦИК, те веднъж ще трябва да преброят действителните гласове от хартиените и от машинните бюлетини, след това ще трябва да преброят и недействителните и съответно да ги разделят, да определят действителните по кандидатски листи и да ги покажат на камерата, след което ще трябва и да отчетат преференциите за всеки един кандидат”, обясни Витанова.

Тя призова членовете на избирателни комисии да се заредят с търпение и колкото и да продължи изборният ден, да не бързат, а да вършат работата си съвестно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 1 година
Накрая от дългото броене да не изларате 7% на БСП 27%??????
33
0
 
2
 
! Отговори
За къде бързате..?? преди 1 година
Небитието е вечно, не бързайте, запазете търпение
32
1
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Кой ти каза, че няма машинен вот в ЕС? Втръсна ми от безмозъчни! Ако искаш да знаеш, информирай се! Никакъв проблем не е! Трябва само един чужд език и ще прочетеш! На български старателно избягват да информират за това! Питай се сам защо? Още по добре, защо има френски и испански машини за гласуване?
31
0
 
2
 
! Отговори
А проверка на преди 1 година
Информационно Обслужване и разследване на банковите постъпления на членовете му от последните избори досега? А проверка на чичко Филипов,който ходи до краварника за получаване на ясни заповеди и инструкции кой да спечели изборите? А проверка на хилядите онлайн заявленията за гласуване само от един IP адрес в полза на една Южна държава и една етническа партия на омразата у нас? А констатираните нарушения з агитация на вторичен майчин език и заловените търговци на гласове? Нещо?!? Нищо,нали...
30
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Вика се срещу Хайде пак опорки от Банкя! А защо в Англия може да се гласува и по пощата? ами зашото ако някой направи Констинброд веднага ще го разчекнат и медии и съд, а тук какво става? Всичко се замита под килима и се правим че не сме разбрали. Фандъкова как спечели последните избори или поне КОЙ и ги спечели? Аз съм ИТ и не виждам Киро да е спечелил изборите електронно!!! Просто няма как без да се размирише. Аман от недокла-тени тро-ло-ве.
29
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До алооо Сега ще е по-бавно за да има изиграване на роли и за пред камерите, но като цяло това е резултата от Бойко , Нинова и ДПС - само кражби, измами и далавери! След като имаме машините и видяхме, че няма измами с невалидни бюлетини проблемът на герб се оказа че няма как без шменти-капели да спечелят изборите. Ей за това сега ще броят до умирачка и накрая хартиено правителство предатели.
28
2
 
1
 
! Отговори
Вика се срещу преди 1 година
хартиения вот.Обяснете защо няма машинен вот в ЕС?Нещо като соца,страхотен справедлив и честен.Ами тогава защо изчесна?Срутили го лошите комунистически барони,за да станат капиталисти.Ами щом той като система е позволил това,значи е бил тоталитарна,мачкаща хората система и е трябвало да изчезне.Ако машините толкова добре решаваха въпроса за вота на хората,защо ги няма в ЕС?Предположение-отглеждаш си специалисти по машините,другите не разбират за какво става дума и после печелиш избори нон стоп.
27
1
 
4
 
! Отговори
алооо преди 1 година
за това държавата ви плаща , не е като за без пари ! ше броите колкото е нужно .
26
2
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
С хартията как ги гарантират тия неща? НИКАК! Много повече измами стават. Ето аз мога да ви предложа един много лесен и ефективен начин за онлайн гласуване. Всяка партия си открива по една банкова сметка и хората гласуват като изпращат 1 лев на сметката на партията която подкрепят. Ако някой прати по голяма сума тя автоматично се връща обратно и остава само единия лев. Партията която събере най много пари в сметката печели изборите. Събраните пари път служат и за субсидия.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото до електронното гласуване ----------- Как ще се гарантира тайната на вота ? Как ще се удостверява кой в действителност гласува . Как ще се гарантира ,че на едно място не са събрани 100 човека не им се диктува , за кого да гласуват ? И още и още подобни въпросчета .
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че не сме с много милионно население като САЩ, още щяха да броят и нямаше да знаем кой ни е президента Радев или неквъв ГЕРБерски прУфесУр
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласували има няма 2 милиона - три дни не могат да преброят бюлетините. Благодарете на Бойко и Нинова, че за пореден път доказаха как хартията е по-добра от машината.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато преброят, колкото трябва?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, докато ги натаманят.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 21 век ние още се занимаваме с хартиено гласуване и с ръчно броене. Докога? Толкова ли е сложно да се направи една електронна платформа онлайн и всеки да си гласува от къщи? Единствените аргументи които съм чувал е че не било сигурно. Това според мен е просто абсурдно да се твърди. Значи имаме технологиите за сигурно онлайн банкиране където всеки ден хората правят транзакции и преводи за милиарди долари обаче видиш ли не можем да използваме същите технологии и за гласуване? Хахха.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми хартиената коалиция така реши, защо се чудите сега? Нали това беше целта, да се фалшифицират офиациално изборните резултати. Доматите с коловете ли пасете?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коледа ще ги преброят.
17
0
 
2
 
! Отговори
Кой печели веднага?? преди 1 година
Продалите си гласа цели семейства...
16
1
 
4
 
! Отговори
За кой ли път подред преди 1 година
байГаньо прави Избори ?!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само харчим пари на вятъра, направо Мустафа да дава списъка с депутатите и да си ходим за гъби!