Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно

Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно
Обновена: 23 мар 2023 20:05 | 23 мар 2023 19:07, Анисия Иванова
299
Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно
Снимка: БГНЕС

"Защо позволихте да ви взимат по левче от литър гориво? Кое ви поскъпна в България - въглищата, миньорските заплати ли, - кое вдигна цената на тока? Преди да си тръгнем, заредихме 5-и и 6-и реактор с ядрено гориво. Затова питам своите опоненти: кое вдигна цената на тока?", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград.

"Днес сутринта в централата на ГЕРБ бяха производителите на мебели. Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват. Питам, защо "Промяната" вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа", попита Борисов.

Бюджетният дефицит отиде - висока инфлация, висок дефицит - няма Еврозона!

Моргите ни са пълни с трупове на бежанци, вече не знаят какво да ги правят. А преди две години миграцията беше нулева. Днес всеки ден стават катастрофи и само така разбираме за тази миграция, каза още Борисов.

Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни - не продаваме мечти, каквото обещаем - на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ - преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас - нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват, възмути се Борисов.

"Октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета - това се казва "дългова спирала" - няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари", каза още той

"Щели да правят правителство на малцинството - никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство - защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството - това няма да стане никога!", добави Борисов.

През април месец откриха в Македония българския център, ето - вчера го закриха. Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно. Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, това не е сериозно, каза още лидерът на ГЕРБ.

"По-трудно не е било от сега - бихме всички рекорди - по инфлация, по задлъжнялост, от отличници станахме най-слабите. И това трябва да има мобилизация на целия народ - знаем как да ви изведем от тази криза, защото съм го правил три пъти. Накрая, и ковид-кризата ни сполетя, и там се справихме най-добре", коментира той.

Той коментира и направеното от кабинета на ПП. "Договорили 5 моста, а не можаха един понтон да направят на Дунава; говорят за четири магистрали на година, пет моста, - били сме на тунелите и мостовете на "Струма", това е рисков труд на хиляди хора, имаше и загинали - на 20 дена правихме проверки, за да станат, за да свържем топлото море на Солун с Дунав мост 2 на Видин - това е огромна полза за региона. Все обвинения, настройване на хората да се мразят - насаждат омраза, което е най-големият грях на президента Радев. Той късно се усети, нарече ги шарлатани, но късно - те се обърнаха и срещу него", каза Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
Шервенауфсъ преди 1 година
Ти си пълен та#ак бе вуйче заприличахте на лу# пени вземи да се скриеш ама всичките се разкарайте. Хората предпочитат да няма правителство ама най-много не искат да ти гледат повече тъ#ия сора#
207
2
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ДО 212 ТИ КОГА ПРЕБРОИ ОНЕЗИ 600 ХИРЯДИ ДЕТО НЕЗНАМ КАКВО ЗАЩО ПИШЕ ТЕЗИ ЛЪЖИ БЕ ЧОВЕК ПЛАЩАТ ЛИ ТИ БОРЕН МОЗЪК ЛИ СИ КАКВА Е ТАЗИ ФИКСАЦИЯ БОРИСОВ ТОВА БОРИСОВ ОНОВА КАТО СИ НЕКАДЪРЕН НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН 212
206
1
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Партия Герб има "много какво да каже" на 5 км от НСА, където обикновено стои Бойков
205
4
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
СПАСОВ А ТИ КЪДЕ СИ ОСТАВИ ТОПКИТЕ КАТО ПИШЕШ ТУК ТЕЗИ ГЛУПОСТИ СЕ ВИЖДА ЧЕ ТИ ЛИПСВА И АКЪЛ ПРАЗНА ГЛАВА НА НЕВЕЖ БЕДНЯК
204
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 година
ГЕРБ не раздават евтина лютеница вали евтин шпек не се разхождат с духов оркестър да привличат шарани не гасят лампите в празни салони като Киро дето няма никаква професия нищо не е работил през живота си Асенчо споразумял се с англ съд за кражба докара невиждана инфлация в държавата ни
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, вие от ГЕРБ ръсите най-много пари за кампанията от всички с цел да се покажете велики!
202
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този народ е много п*рост, щом поставя на първо място този.
201
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дясното е мизантропия.
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко герберисти са необходими да завият една крушка ?Николко,те ще се съберат и ще обясняват колко добре е светела по времето на Бойко.
199
1
 
4
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Бойко си е оставил топките в Американското посолство при Херо Мустафа на съхранение. Защото с Гешев ще са скоро в Магнитски. Тези двамата ще загубят и парите и живота защото са мега алчни и супер ограничени.
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според проучванията пак ще си го избере нашия умен български народ ...
197
0
 
7
 
! Отговори
ICC HAGUE преди 1 година
Борисов ще те съдят за подстрекаване на Терористични актове срещу Български граждани извършвани от твои мутри(престъпници) и полицаи!
196
4
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всичко е заради герб 12 години на власт строили магистрали ами хидрострои какзакупи 10 апартамента в дубаи затова няма да гласувам избори до дупка докатови изчистим старите му-цу-ни
195
3
 
8
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Е ти се правиш на велик от 12 години!
194
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!
193
6
 
8
 
! Отговори
Пречка преди 1 година
Тиквата е пречка за правителството.Доксто тиквата е фактор в бг политиката...ще е така.
192
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ни съсипаха от корупция и некадърност.
191
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сланината ТИКВУН още се надява да се върне на власт и да дерибейства и пълни чекмеджета. Надежди говежди.
190
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Гербшизофрения в действие.
189
4
 
9
 
! Отговори
тоя се кани да съде- преди 1 година
--ре бедните --стягането на колана ще е изцяло върху техния гръб ,той няма да съкрати ни администрация ни нищо ,пари ще се събират от хората като през робството ,той няма да промени данъчната система всеки да плаща според доходите си той ще обложи апартаментите ще вдигне цените при административните услуги ,а здравеопазването тихомълком ще стане платено --- това е той -- до сега е показал че мрази матряла и обича богатите ,а секлата ги обезлюдява като чума ..