Нинова предлага увеличение на минималнaта заплата до 940 лева

Служебното правителство прехвърля отговорност
25 мар 2023 19:50, Росен Стойчев
105
Нинова предлага увеличение на минималнaта заплата до 940 лева
Снимка: БГНЕС

Ние предлагаме увеличението на минималната заплата да е 940 лева от 1 юли. Сега това е 50% от средната заплата. Това е 42 пъти внасяно предложение от БСП. От 1 януари 2024 г. 50% от средната заплата може да е друга сума. 500 000 българи работят на минималната заплата.

Още по темата
Да се твърди, че повишаването на тяхната заплата е причина за инфлацията, е цинизъм. За инфлацията има съвсем други причини. Сред тях са напечатаните пари, войната и последиците от нея, спекулата на пазара. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за Нова Нюз.

По думите ѝ служебният кабинет се е отказал и от тавана на надценките. "Два месеца лъгаха българския народ, сега прехвърлят отговорността на парламента. Новият сайт за сравнение на цените е едно нищо, не е мярка срещу спекулата. Таванът на цените от малката потребителска кошница е работещо решение, Словакия, Черна гора и РСМ го въведоха преди дни. ", заяви тя. И допълни, че финансовият министър трябва да бъде уволнена заради изказванията си за колапс на финансите.

Според нея служебният министър на икономиката не знае какво говори. "Ние сме привърженици на френския вариант - веригите да определят един обем от стоки, които да се продават под определена цена. Служебният кабинет обаче хвърля прах в очите на хората, а не се договарят с веригите. Подкрепяме диференцирана ставка за ДДС и намаляването му за храните. Българските и европейските субсидии трябва да се изравнят. Субсидиите на зърнопроизводителите трябва да се намалят и да се дадат на производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
аз предлагам МРЗ да е 1941лв
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Германия плаща държавата и искупува за да паднат цените. В бг само мафята часника искупува.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жа Нинова оп- рави пенсионерите, направи ги богати с гоолемите увеличения на пенсиите, пребори цените и сега ще оправи и мин. заплата . Браву!
27
0
 
4
 
! Отговори
Red утопия бг преди 1 година
Костинбродската печатница ще печати тая банкнота от 940 лева а футболните хулигани ще ги раздават на народа
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая:Предлага се законодателно да се фиксира пенсионната възраст на две години повече от средната продължителност на живота, с ежегодна индексация..
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До За съжаление При капитализма проблеме е че твоите пари свършват.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да ви даде това, което госпожа Лъжа може да ви обещае.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова с нейните 8% трудно ще го направи.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във предприятието имаме право да работим в почивни и празнични дни за което се заплаща двойно. Но колкото повече работиш и съответно заплатата се увеличава се оказва, че държавата взема още повече. И колкото по висока заплата толкова повече удръжки а за служителя - дръжки. И в един момент се оказва че половината ти заплата е отишла за заплати на депутати и помощи за мексиканците с по 6-7 деца. Това са популистки изявления на Нинова. За да гласуват за БСП. Не им пука за обикновените хора.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е ненадмината популистка знае, че нищо от това не може да изпълни, но звучи добре.
20
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Корни като вкара 10 депутати ще се смея цял ден :))))))))))))))))))))) Те дрътите комунисти измреха, другите за Копейката и Левицата гласуват :))))))))))))))))))
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната заплата води до повишаване на осигуровките. Депутатите го знаят и желаят средностатистическия българин да плаща по-високи данъци. Като всъщност заплата му няма да има повишение. Гласувам - не подкрепям българските депутати!!
18
0
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Да, така е, но те вземат освен заплатата, която споменавате и командировъчни, които преди дни увеличиха двойно, а също така и заплащане за работа в комисиите, което е по 2500 лв минимум на месец (в сайта на НС мисля може да се провери какви пари се дават за работа в комисиите).В предишните 2 НС само Нинова и Христо Иванов не са членове на комисии, защото за тях сумата от 2500 лв.над заплатата явно е нищожна. Дефакто един депутат получава чисто 10000лв.,+пари за представително облекло и квартира.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дойде тази леля в моята фирма, да плаща такива заплати!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това населението отдавна не е над 8 милиона. Малко над 6 милиона сме. Няма нужда от 240 депутати. Стотина са достатъчни, даже и толкова са много. От 240 депутати едни 120 даже не са излизали на трибуната. Само си гледат телефоните и гласуват каквото е им заповядано от главатаря на бандата - лидера на партията.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После сметката ще се калкулира на данъкоплатците(повишение на данъците) и крайния потребител ( повишение на цените).
14
0
 
8
 
! Отговори
Депутат преди 1 година
Първо ще определим депутатските заплати и ако е останало нещо, може да разгледаме и въпроса с минималната заплата.
13
0
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Депутатската заплата трябва да бъде в размер на три минимални заплати. Те така не разбират какво е положението. Аз ще взимам по 7-8 хиляди на месец и за мен всичко ще бъде ОК и няма как да ми пука за някой който взима 650 лева НЕТО.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще се появи някой "умник" по медиите и ще заплашва, че ще станем като Гърция ако се вдигне минималната работна заплата. А всъщност няма такава опасност. За да станем като Гърция минималната заплата трябва да бъде 1700 лева.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък един единствен депутат не предложи заплатите на депутатите да са минимална работна заплата?