Правителството прави всичко възможно да повлияе на цените

Това обяви министър Никола Стоянов
28 мар 2023 16:06, Росен Стойчев
30
Правителството прави всичко възможно да повлияе на цените
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е твърдо в намеренията си да направи всичко възможно да се повлияе на цените на стоките. Реалният ефект, който ни се иска, е трайно намаление на цените и откакто правителството се зае с тази тема, има доста повече промоции през последния месец. Това заяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов.

Още по темата
"Трайно намаление и прозрачност в целия сектор - нещо, което е липсвало много години наред. Затова е важен и този сайт, защото цялата информация, която се събира от институциите, се показва на едно място. Но каквото и да направим, винаги има критики, а и някои хора не са разбрали предназначението на този сайт. Намалението на цените може да стане чрез система от действия. В това участва и информационната кампания, част от която е този сайт, но и законодателни промени и контрола, който упражняваме", посочи министър Стоянов.

От тази седмица се очакват и заявления от търговците на дребно, които са с оборот над 30 милиона лева. Министърът се надява от края на следващата седмица вече имат и техните най-евтини цени за всяка категория стоки, която предлагат без промоция.

Икономическият министър поясни, че не искат по никакъв начин да задължават търговските вериги да обявят цените, защото това е на доброволен принцип. Голяма част тези около 30 компании, с които са имали разговори и попадат в прага над 30 милиона лева годишен оборот, са заявили интерес да започнат да качват своите цени на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън дрън, държавата прибира огромно ДДС от всеки кашкавал от 40 лева, единственото което я интересува е да си траем и да не се бунтуваме много което постигат единствено със сладки приказки без никакъв ефект.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се прави и НЕвъзможносто!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Народът го жилят в цените алчни комари-кръвопийци, но от Правителството на таралежите без бодли правят всичко възможно - мърдат си ушите...
6
0
 
3
 
! Отговори
Нищо не можете преди 1 година
да направите, защото сте в ЕС и МВФ. Всяка държавна намеса ще се тълкува от Господарите като незаконна. Не сте Унгария или Чехия, които имат достойнство. Подписахте ли споразумението с Франатом и Уестинг. Сега ще видим какво значи сметки за ток!
5
0
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Е айде стига де! Достатъчно повлияхте да станат по-високи от тези в Европа. Още ли искате?
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО ми скрихте коментара? Нали уж Телус вече не ви командва? Значи, не е било Телус, а чисто и просто "Добрите сили" - Държавна сигурност от пРЕЗИЛдентството, нали?
3
1
 
2
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
радевите червеногълъбчета са безпомощни. Продължаваме Пиара!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а тояпредизборен тормоз над търговците и свободния пазар в коя демокрация го има?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек нищо...