Възможно разцепление между ПП и ДБ

Обяснение от експерти
3 апр 2023 14:25, Росен Стойчев
40
Възможно разцепление между ПП и ДБ
Снимка: БГНЕС

Трудно би било да се сформира правителство.

Още по темата
Спънката са местните избори, които ще са ключови за страната. Невъзможността за коалиция идва и от културологичен сблъсък. ГЕРБ и ДПС биха влезли в коалиция, но на ПП как ще се отрази това? Те биха били губещи, каза политологът Ирена Тодорова за Нова Нюз.

Според политолога доц. Милен Любенов беше очаквано, че при смесване на двата вота и превръщането на машините в принтери, ще има хаос.

"Нужно е да отпадне управлението на служебното правителство, като се състави редовен кабинет. Няма да има коалиция, а експертно правителство, което да реализира определени приоритети. Често емоциите и личното его надделяват, така че е важно какви послания ще излъчат политиците. Възможно е разцепление в коалицията на ПП и ДБ - едините да искат коалиция с ГЕРБ, другите не", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ги потопи това че се събраха с хората на Костов!!! На предните избори гласувах за ПП но сега няма как да гласувам за Костов. Много е просто. В политиката 8+1 не прави 9 а по-скоро е равно на 7.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да разцепя седалищният мускул на Асен Василев. Макар и да е малък размера ми с тези прекрасни, големи очи ще е сякаш съм Мандиго....
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер! Да бъде!
33
5
 
27
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Генералчето с балтончето е върха.Като настъпана жаба е в главата,но София си го обича красавеца от Омуртак.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Банкеръ Бита или не, взимат първо място отново... Явно *** си ги иска.
31
7
 
14
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Ако ГЕРБ успеят някакси да излъчат правителство вероятно няма да намалят бензина,сириниту и кашкавала.Доматите и краставиците не ги броя те ще си поевтинеят сами скоро.По вероятно е да са в пълна изолация,като предния път.Те са,като отровна гъба,който се коалира с тях следва закриване.Бойко е бита карта,но да видим все пак.Коалиция с БСП и ДПС и ИТН изглежда абсурдна,но всички са били в БКП без изключения или поне са потомци на Активни борци.Да се знае.
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Софиянец "Преди две години пет палатки на Орлов мост бутнаха батко." ------- нещо много слаба памет имаш. Бибитко никой не го бутна, а му свърши мандата. А палатките може и 2 да са били, но пък им раздаваха бисквитки от козяк. За неразбралите - цялото "бутане" беше организирано и спонсорирано от козяк, защото боко си позволи прекалено много самосиндикални далавери.
29
7
 
23
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
При 40% гласували всички са за кошчето. Преди две години пет палатки на Орлов мост бутнаха батко. Какво се промени от тогава,нищо.говорехме за промяна на съдебна система. Корни работеше в социалната и беше и министър. Е не сме по добре. Затова е такъв резултата от избори. Хипер инфлация като през 90 те. Слаб парламент който е събран от протежета на олигарси и народ отчаян че може нещо да се промени и да живее достойно. Честито на спечелилите.
28
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Имам много познати, които подкрепят ДБ. И нито един, който подкрепя ПП. Странно как все са я първи, я втори на избори. Или пък изобщо не е странно, а има доста логично флашково обяснение..." - Обяснението е много про_сто. Ти нямаш познати гласуващи за ПП. Ако си мислиш, че твоите познати са представителна извадка на цялото общество, значи по-добре да не мислиш... :)
27
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доло американските ЛГБТ проксита!
26
3
 
29
 
! Отговори
От мен до 24… преди 1 година
Христо ако беше толкова опитен политик сега щеше да е спечелил сам изборите и да го поздравяват, а той се лепна за по именно защото опитът не му помогна
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха, 2+2=3.
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"буахахахахахаххахахаха, Къци, ти ли си???" - Не, явно аз си пиша с Къци. Ти можеш ли да четеш? Думата "ако" знаеш ли какво означава? Провери в тълковния речник и заповядай пак, Къци... :)
23
9
 
33
 
! Отговори
Решено е преди 1 година
Христо Иванов, като отговорен политик би подкрепил кабинет. Промяната са второто слави. Те са най-умни, най-красиви и биха управлявали само ако са сами на власт. Това няма да се случи никога. И ще са на бариерата следващият път, където им е мястото. Христо Иванов, ако не се осъзнае, ще е под нея. Токова.
22
5
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
А Киро защо пак се хили като п.тка? Той май няма друго изражение.
21
13
 
8
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
Когато на козяк се из.п.ърдят, пп-дб-гроб се ***! Като им кажат скачай, те единствено могат да попитат "колко високо"! Само да посмеят да не слушат какво им се говори и ще трябва да връщат грантовете, пък може и в някой списък на непослушните да ги вкарат... я магнитски, я нещо подобно...
20
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам много познати, които подкрепят ДБ. И нито един, който подкрепя ПП. Странно как все са я първи, я втори на избори. Или пък изобщо не е странно, а има доста логично флашково обяснение...
19
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой от тях не е казал, че ще се делят, най-малко заради Герб! Нито ПП, нито ДБ умират да правят правителство с Герб.
18
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И тук ще напиша "Ако ПП устискат на натиска на САЩ и "нашите" момчета с фирмите, лятото вече ще гласувам за тях, защото ще са ми доказали, че България им е по-важна от властта и шефовете им отвъд океана. " ------------------- буахахахахахаххахахаха, Къци, ти ли си??? На п.тките България им била важна??? Да не си обядвал пица.. с кристали? Толкова им е важна, че сложиха комисионна на руския газ за да плащаме 30% повече! 9 милярда за 2 седмици "усвоиха"... и още един куп подобни!
17
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов магаре да върже ще ги победи на збори.