Борисов: Най-естествената коалиция е между първия и втория, без кабинет не подкрепяме бюджет

ГЕРБ ще покани на разговор всички партии в НС
Обновена: 5 апр 2023 14:04 | 5 апр 2023 12:17, Камелия Цветанова
747

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че най-естествената коалиция е между първата сила на изборите и втората, която е ПП- ДБ.

„Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най- стабилно. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП- ДБ също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, отсече той в първия си коментар след изборите в неделя.

По думите му ГЕРБ ще разговаря за политики само с партиите, които искат редовно правителство.

Още по темата

„Така, че в момента, в който получим мандата, ще поканим всички партии и в зависимост от това кои ще отговарят на желаещите българи да има редовно правителство и да се извършат реформите и да спре инфлацията. Тези, които са счупили държавата, трябва да участват в решаването на проблема, а не да се крият и да казват, че са им важни местните избори, нищо общо няма управлението на държавата с  местните избори. Без редовно правителство ГЕРБ няма да подкрепи бюджета“, отсече той.

Според него ако няма редовно правителство и общините са обречени на гибел.

„Те обричат общините на гибел, защото общините не могат да си приемат бюджетите, след като няма централен бюджет“, коментира Борисов.

„Нека си поставят условията, да ги обсъдим и това се очаква от отговорни политически партии, в противен случай ще направим правителство, но виновните за нестабилността ще бъдат те и тънките им сметки няма да сработят, защото ако в НС има друга коалиция, такава ще сработи и по места и те ще загубят и местните избори“, добави той.

„Ако счита Румен Радев, че иска да участва, ако счита, че има министри, също го слагам на масата и това, аз разделителни линии нямам с никого. С „Възраждане“ също ще говорим много сериозно, не трябва да ги подценяваме, защото те вдигнаха резултата си много“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че ще бъде депутат и ще воли лично преговорите с останалите политически сили в НС.

Той отчете, че ГЕРБ повиши резултата си на вота в неделя.

„Целта на изборите е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път бива, българите казват трети път стомна за вода не бива. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите в противен случаи нови избори означават същото и риск за парламентарната демокрация,защото един път, втори, пети, шести път и така до безкрая, след като има избори има победител, има и губещи“, коментира Борисов.  

По думите му по време на предизборна кампания се чертаят разделителни линии, защото иначе всички ще са еднакви и ще има само една партия, но след изборите, ако не стига на една партия да събере 121 депутати, се правят коалиции.

„Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген, подкрепят процеса, който ние оставихме с малко недовършен, защото ни изтече мандатът и България влезе в чакалнята на Еврозоната и сега можем спокойно да го направим. Ние ще поканим по решение на Изпълнителната комисия, всички партии, които избирателите изпратиха в НС“, каза той.

„Най- стабилното управление, което би успокоило и бизнеса, и народа е коалиция между големите партии. Не случайно дори и Кирил Петков казваше, че ако втората партия не подкрепи първата, народът ще я накаже. Разбирам ние да сме проявили мегаломания, да сме подреждали маси, да сме разливали шампанско, точно обратното аз знам, че сътвореното за две години с чудовищна инфлация, обедняване, дефицити, всички разговори а политики минават през редовно правителство“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина единствената възможна коалиция за демократично правителство изглежда е Герб-СДС и ПП-ДБ, но затова ще трябва да сложат оръжията, като пршзнаят и поправят направените далавери и злоупотреби и ги оставят на съдебна система, за да се обединят за важните за оцеляване на бг народ решения.Другата алтернатива е демокрацията да бъде подменена от фашистка проруска комунистическо-турска диктатура на Възраждане,ДПС и ИТН.
553
6
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Идеалист Няма никакво братство, драги! Не може единия да е брат, а другия да не е...Руснаците не ни смятат за братя! Никога не са ни смятали за братя! Смешно е ние да се опитваме да им налагаме някакво братство! Донски казаци са участвали в окупирането на Добруджа от румънците - така че ние вече сме се били с руснаците за да освободим Добруджа и не виждам какви са тези смехотворни словоизлеяния за тях...Манипулира тук БСПто та се пука, мислете бе! Те не значт какво да правят в политиката
552
2
 
22
 
! Отговори
Картоф преди 1 година
Боко Тиквата вчера драпа да свали правителството на ПП, щото му разбута схемичките, а днес искал "най-естествената коалиция". По-добре служебен кабинет отколкото тоя пак да е на власт.
551
3
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Баце, днес се отърка във всички, изкара се голям държавник, подкачи и Президента и заплаши, че ако не си ти на върха, няма да има държавен бюджет и най- важното са Украйна, войната и НАТО. Накрая замина да риташ с дърти хъшляци топка в дъждовно време. Нещо ми намирисва на шизофрения! Няма да има редовно правителство защото 20 редовни войника да изпратите на Източния фронт ще зачеркнете вековно братство. Няма разлика меду теб и Кокорчовците по мръсотията, която смятате да направите!
550
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефи ме положението след изборите - всеки внимава да не му го набутат, докато се мъчи да докопа властта.
549
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,този пръст си го заври,знаеш къде
548
1
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Този крадлив старец ще каже всичко, само и само да не го подведат под отговорност, което така или иначе е въпрос само на време. Никакви преговори с престъпник като него и крадливата му партия !
547
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен606 Това може да стане само когато БСП си отиде от политиката! Кобурга явно е твърде талантлив за да могат тези не.го.д.ници да го изтърпят! Не видя ли как го направиха по-черен от дявола защото буквално е спазил техните закони и си е върнал имотите, няма да го оставят да припари пак до политиката, него.дни.ците...БСП и СИЕ вън от политиката!
546
7
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Радослав Каквото и да кажеш, Бойко е абсолютно прав почти във всяка своя дума тук...Единствено не съм съгласна, че отношението на някоя партия към подкрепата на Украйна във войната там трябва да бъде определящо при сформиране на евентуална коалиция - Не винаги големия и силния греши, украинците си изпросиха тази война, защо да им помагаме когато те не искат мир, а искат да се налагат с тропане на крак?!...Хем на.с.рани, хем голями, значи...
545
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица "тоз дете" и аз им благодаря. Ей не го научи този сложен език. Но това е нормално за гласоподавателите на тиквата тип "тоз дете". Явно теб са давали по БНТ.
544
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица "тоз дете" 6594593 за дон тиквон са гласували 669804! Каква ти цяла България? А факта, че 108970 са си направили труда да отидат до урните и да гласуват с Не подкрепям никой? А, че 3915359 даже не са ходили да гласуват? И тях ли смяташ за фенове на тиквата? Целия парламент е нелигитимен! Ясно ли ти е? Нито герб, нито ПП, нито възраждане, а още по малко остатъците имат право да управляват! Даже да направят коалиция всички заедно пак са нелегитимни защото са под 51%!
543
11
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
650000 гласували за Борисов българи здравомислещи и аз и благодаря
542
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
10% ралицоооооо! 10%!!!!!! Каква ти цяла България! 10% с клизма и фалшифицирани избори! Като сте толкова много защо тиквата ти не се съгласи партиите да се издържат от членски внос, а остави субсидията? Защото знае, че с клизма ще събира 100 лева на година! Четворно по малко са гласували за дон тиквон от първото му явяване на избори! 60-70% от народа отказа да гласува! КОЙ ти дава правото да си фантазираш, че тези 70% били за тиквата ти? Същата издънка сте като Копейката!
541
12
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Прекаляваш Борисов е ЛИДЕР Много години е в политиката Само Борисов излезе и говори точно както е
540
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица "тоз дете" говорим за тиквата, ти стига си се опитвала да изместиш фокуса към подмяната! Няма да ти мине номера тиквичке! Кой разписа Зелената сделка? Тиквата! Кой обрече енергетиката чрез това без да мисли като разписва като селски кмет? Тиквата! Кой спря АЕЦ Белене и не направи нови реактори в Козлодуй? Тиквата! Кой вкара свободния пазар за тока? Тиквата! Кой прахоса 12 години евросубсидии за роднини и къщи за тъщи? Тиквата! Чий кмет го разследва европрокуратурата? На Тиквата!
539
8
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Цяла България гласува за Борисов В София *** сороси платени организират анти вот В Пловдив.също това е Останалото българско население гласува за Борисов
538
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Госпожица "тоз дете": тиквата ти има харизма? И за това ли посещенията си по градовете ги прави тайно, само пред членове на партията, за да няма опасност да го засече нормален гражданин и да го заплюе? Затова ли ходи с 50 бабайта охрана? Тиквата ти има харизма на труп оставен на сахарско слънце за 10 дни и след това посипан обилно с такива като теб! Харизма за пред бабите,че им напомня на ония на който търка чипиците като беше обикновенно червенокнижесто създание!
537
4
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До Радослав НЕ мислиш ли че прекалява ш НЕ остана нищо за рушене от държавата ни след погрома който нанесе подмяната саботажи грабежи газови комисионери излагация в Европа и пари НЯМА лъжи манипулации инфлация всичко е разруха омраза невиждана разделение алчност за нищоправене едни получават мноого пари Кой и защо закри спец делата на олигарсите заминаха
536
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица "тоз дете" този твой измислен свят има ли си име? 90% гласуваха против тиквата ти ***! 90% от народа каза НЕ на жалката ти китайска реплика на бай Тошко!И какви здравомислещи българи сънуваш да са гласували за тиквата ти? На второ място сте по вот сред необразованите (родата ви от махалите)!София, Пловдив и Русе ви наритаха! Вожда ти на 50 места се кандидатира като личност и го сритаха като мръсен комунист! Я ходи да си пиеш хапчетата и да ти дават по смислени опорки, че ме отекчаваш
535
3
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До Радослав Нищо от това което пишеш не е така твои си фантазии са Излез навън огледай се виж как върви животът и тогава пиши Здравомислещи българи гласуват за Борисов има ХАРИЗМА а за онзи парапет ли дето даже български не може да говори или пък Асенчо скъсани розови чорапи или Ицо лодкарят други нямааааа Българите избират И това е Борисов Държавник знае може но не е длъжен да оправя бакиите на подмяната