Борисов: Най-естествената коалиция е между първия и втория, без кабинет не подкрепяме бюджет

ГЕРБ ще покани на разговор всички партии в НС
Обновена: 5 апр 2023 14:04 | 5 апр 2023 12:17, Камелия Цветанова
747

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че най-естествената коалиция е между първата сила на изборите и втората, която е ПП- ДБ.

„Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най- стабилно. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП- ДБ също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, отсече той в първия си коментар след изборите в неделя.

По думите му ГЕРБ ще разговаря за политики само с партиите, които искат редовно правителство.

Още по темата

„Така, че в момента, в който получим мандата, ще поканим всички партии и в зависимост от това кои ще отговарят на желаещите българи да има редовно правителство и да се извършат реформите и да спре инфлацията. Тези, които са счупили държавата, трябва да участват в решаването на проблема, а не да се крият и да казват, че са им важни местните избори, нищо общо няма управлението на държавата с  местните избори. Без редовно правителство ГЕРБ няма да подкрепи бюджета“, отсече той.

Според него ако няма редовно правителство и общините са обречени на гибел.

„Те обричат общините на гибел, защото общините не могат да си приемат бюджетите, след като няма централен бюджет“, коментира Борисов.

„Нека си поставят условията, да ги обсъдим и това се очаква от отговорни политически партии, в противен случай ще направим правителство, но виновните за нестабилността ще бъдат те и тънките им сметки няма да сработят, защото ако в НС има друга коалиция, такава ще сработи и по места и те ще загубят и местните избори“, добави той.

„Ако счита Румен Радев, че иска да участва, ако счита, че има министри, също го слагам на масата и това, аз разделителни линии нямам с никого. С „Възраждане“ също ще говорим много сериозно, не трябва да ги подценяваме, защото те вдигнаха резултата си много“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че ще бъде депутат и ще воли лично преговорите с останалите политически сили в НС.

Той отчете, че ГЕРБ повиши резултата си на вота в неделя.

„Целта на изборите е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път бива, българите казват трети път стомна за вода не бива. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите в противен случаи нови избори означават същото и риск за парламентарната демокрация,защото един път, втори, пети, шести път и така до безкрая, след като има избори има победител, има и губещи“, коментира Борисов.  

По думите му по време на предизборна кампания се чертаят разделителни линии, защото иначе всички ще са еднакви и ще има само една партия, но след изборите, ако не стига на една партия да събере 121 депутати, се правят коалиции.

„Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген, подкрепят процеса, който ние оставихме с малко недовършен, защото ни изтече мандатът и България влезе в чакалнята на Еврозоната и сега можем спокойно да го направим. Ние ще поканим по решение на Изпълнителната комисия, всички партии, които избирателите изпратиха в НС“, каза той.

„Най- стабилното управление, което би успокоило и бизнеса, и народа е коалиция между големите партии. Не случайно дори и Кирил Петков казваше, че ако втората партия не подкрепи първата, народът ще я накаже. Разбирам ние да сме проявили мегаломания, да сме подреждали маси, да сме разливали шампанско, точно обратното аз знам, че сътвореното за две години с чудовищна инфлация, обедняване, дефицити, всички разговори а политики минават през редовно правителство“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица "тоз дете" стига писа едно и също? Каза бот програмата на Севда ПР която повтаря същото като алтернативните и "тоз дете" като Аз промяната, Аноним, ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ!
533
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До госпожица"тоз дете" ако беше истинска, а не платена фенка на толупа щеше да се въртиш на огън, че месията ти иска да се целува с Подмяната бе! Виж се ква си ***, "тоз дете" за 50 стотинки се продала на толупа и седнала тук да сваля звезди от небесата в защита на една политическа карикатура! И с *** иска да се въргаля в завивките! На Путин ще се подложи, само да си спаси кожата, а такива като теб тип "тоз дете" ще ви остави тук като жертвени агънца да му берете гайлето!
532
4
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До Радослав Е това вече с кражбите го играхме Стига пиши едно и също А колкото до подмяната това е дипломация и всеки който наистина иска да помогне на България да започва тук и сега Стига омраза Стига разделение Време е за разумни действия и за правителство на държавата ни Само смелите могат другите се крият саботират лъжат
531
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица госпожица "тоз дете":над 90% от народа се изхрачи мазно в сурата на китайската реплика на бай Тошко бе! Каква подкрепа фантазираш и ти! Спрете ги тия наркотици във фермите на Севда ПР! 90% от народа е против жалката ви сбирщина! Тръгнала някаква си госпожица "тоз дете" да защитава една пропаднала тиква! Като то харесва толкова си я вземи у вас, че да не се налага да я гледаме повече ***!
530
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица госпожица "тоз дете", алооо, ти не слушаш ли вожда си ***? Трябва сега да се целуваш с Кирчо и Кокорчо! Ще съсипеш работата и Кьовеши ще погне вожда ти с кола да го набие за назидание! И стига с комунистическите ти хватки да вменяваш на другите хора, че са гласували за този или онзи! Колко сте герберите бе? 10% сте и това е с Костинбродски бюлетини, председатели на СИК които са съпруги на кандидатите ви и всякакви други комунистически номера! С родилни мъки събирате един файтон хора!
529
3
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До РадославЕдинствено ме интересува България и много се радвам как се натри носът на подмяната шампанско маси музика балони Хахаха 38 депутата колкото Възраждане сте И само сега да вкарате пак държавата ни в избори отвън ще сте подмяната разберете го и никакви лъжи никакви драсканици никакви газови комисионери няма да ви помогнат 500к сте получили от един газов комисионер за да облъчвате шараните ИМАКАК НАЛИ
528
3
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ДО РАДОСЛАВБорисов спечели здравомислещи българи гласуват за България Само че тези Подмяната такива разрушения саботажи инфлация вече 3 год нанесоха на държавата ни че незнам как кой кога ще иска да управлява държавата ни тук и сега може би Радослав е кандидат
527
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цунгцванг за евроатлантическите прислуги от ГЕРБ и ПП-ДБ.Ако се вземат ще ги наритат избирателите им.Ако ли не,ще ги напляскат краварите.Лошо става в един момент,когато сам си се направил покорен слуга някому.Слугата е най-презряното същество на света.
526
1
 
5
 
! Отговори
ПП КАРИЕРИСТИ... преди 1 година
ТЯХ БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА... САМО ЗА ЛИЧНИТЕ СИ КАРИЕРИ МИСЛЯТ....
525
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските началници набиха канчето на Баце,в резултат на което нашият герой събу шортите и подложи дупарата.
524
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Бойко каза че ако ПП се опитат , няма да имгласува буджета , това означава , че им отказава подкрепа изобщо .От друга страна търси подкрепа от тях и то с императивен тон .Май пак сме на избори
523
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб,Бсп,Дпс ,Итн , завоалирано като експертно , спасително , програмно или по друг начин . Идеологически нямат нищо общо , но хартиената си каза думата . ПП и Възраждане -опозиция . Това е вариянта , но изобщо не го виждам стабилен .Това означава, че половин София ще излезе на протести още първия ден .Системните партии ще си управляват навеки
522
2
 
4
 
! Отговори
todor преди 1 година
Вече не разбирам на какво залагат Кирил и Асен,като нищо по различно не се случи и логично е да се сяда и преговаря,щото ПОВЕЧЕ НА ИЗБОРИ НЯМА ДА ХОДЯ !!!
521
2
 
2
 
! Отговори
53-38--20 преди 1 година
Налазили са тук парапетаджии да благославят бг-сицилианската мафия - любовници, баджанаци, кумове, баща пипи и цялата рода... Бяха с 53 депутати, сега -38, следващият път -под 20... Скоро
520
2
 
3
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 1 година
Имаш зор, а?
519
4
 
8
 
! Отговори
Мутри преди 1 година
Вън!
518
4
 
5
 
! Отговори
Обективно до 575 преди 1 година
САМО С ОМРАЗА НЕ СТАВА. ТРЯБВА И АКЪЛ!!!!
517
7
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
Радев ще си прави кабинети до пълната победа на ***. Тъжно, но факт.
516
1
 
1
 
! Отговори
ЕЗИ-ТУРА преди 1 година
ЧЕРВЕНА ЛИБИЯ заедно с ЧЕРВЕНА БЪЛГАРИЯ съвместно са заразили онея деца със СПИН .......или пък ГРАЖДАНСКА ВОЙНА между ЧЕРВЕНА ЛИБИЯ и ЧЕРВЕНА БЪЛГАРИЯ е заразила онея деца със СПИН.......................Няма други виновни
515
6
 
6
 
! Отговори
ВЪН ПП и ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
ОТКАК СЕ ПОЯВИХА ТЕЗИ 2 ПАРТИИ ВНЕДРЕНИ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ЖИВОТА НИ СЕ СТЪЖНИ.... СУПЕРИНФЛАЦИЯ, ВОЙНИ, БОЛЕСТИ..... ВЪН НА ПРЕДАТЕЛИТЕ...!!!