Окончателно: ПП-ДБ не подкрепят кабинет на ГЕРБ, готови да излъчат правителство

От коалицията готови да говорят с всички за политики
Обновена: 7 апр 2023 13:48 | 7 апр 2023 12:19, Камелия Цветанова
625
Окончателно: ПП-ДБ не подкрепят кабинет на ГЕРБ, готови да излъчат правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всички партии в коалицията взеха решение, че няма да подкрепим правителство с мандат или участие на ГЕРБ. Ясно е, че не успяхме да убедим достатъчно български граждани за това, че за европейския път на развитие на страната си заслужава те да излязат и да гласуват, заяви Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната".

„С ГЕРБ имаме ценностни различия. Хората трябва да сеа сигурни, че когато гласуват за нас, това което обещаваме, това и спазваме. Ще говорим с всички за политики за справяне с реалните проблеми“, добави другият съпредседател на ПП Кирил Петков.

Още по темата

 
Като първи приоритет той посочи приемането на държавен бюджет.

„Това не трябва да е заложник на разговорите за кабинет. Нито болниците, нито бизнесите, нито младите семейства могат да чакат и още от ден едно трябва да се започне с бюджета“, каза Петков.

Другите теми, които ПП-ДБ ще постави на масата са земеделието и цените на храните, Шенген и Еврозоната.
„Ако ГЕРБ не успее да сформира правителство с първия мандат, ние ще поемем отговорността и ще предложим правителство от нашата коалиция“, увери той.

Според Атанас Атанасов ПП-ДБ не може да подкрепи правителство, кадрувано от Бойко Борисов

Христво Иванов призна, че коалицията ПП-ДБ не е успяла да разгърне пълния си потенция на вота в неделя.

Според  него на България й е нужно правителство, но не каквото да е, а работещо.

Петков и Василев коментираха и проблемите на вота.

„За съжаление отново правото си на вот упражниха само половината от имащите право на глас“, каза Асен Василев.

По думите му има сериозни проблеми с провеждането на тези избори, има пет път повече невалидни бюлетини в сравнение с предишните. В 17% от секциите има размиване от гласовете от машината и вписаните в протоколите на СИК, а в над 2000 не са предавали видеонаблюдение на живо.  

„Има поправени протоколи най-вероятно в РИК, като първоначално е вписан един вот, а след това е вписан друг.
Във всички протоколи на РИК има несъответствия и едно и едно не прави две“, каза Василев.
Според него това показва системен проблем с провеждането и отчитането на изборите.

Всички тези нарушения са описано в писмо, което ПП-ДБ са изпратили на ЦИК.

„Все още нямаме отговор, но се надяваме тези проблеми да бъдат отстранени“, посочи той.

Според Кирил Петков явно ПП-ДБ трябва да вършат още работа, след като толкова голям брой избиратели не са отишли до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още по темата: гербправителствоппДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, Бойко ще се опита да изиграе и вас, както изигра останалите партии и ги размаза, радвам се, че не сте се съгласили да участвате заедно в управлението с тях, едно умно решение, но всички партии да внимават на местните избори, там ББ ще се опита да ви изиграе всички партии, не го допускайте.
518
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До цар Киро великийййПросто самата личност на Киро, не е за политик и лидер на партия, няма никакви качества и способности за това, по-добре да бяха сложили някой друг вместо него, начело на тази партия, Киро не е подходящ за тази длъжност.
517
1
 
20
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 1 година
Кирил Петков каза мислейки си че ще са първи по национален ефир, че ако втория не подкрепи първия е национален предател. Да разбирам ли че е национален предател. Той сам го каза.
516
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да имаш високи идеали ,които да са твоята висша цел е образа на истинския държавник.Не виждам тези нови политици чий опит трябва да възприемат ,за да достигнат този образ.Покрай тях все тарикати и измикяри.Дори в началото на демокрацията имаше по- достойни политици.Напр. един доктор Дертлиев.Достолепие,умереност ,възпитание.
515
1
 
13
 
! Отговори
Никога повече пп преди 1 година
Тези са по-зле и от слави. Той поне е откровен и не гони журналисти, както тези преди изявлението. И не мисли нещо толкова елементарно 5 дни. Представете си да са на власт и да стане някакво бедствие? Опазил ни Бог. Докато се появят с решение, ще сме си отишли. Толкова объркани, толкова далече от реалността, че имам чувството, че живеят в някакъв балон. И очакват да дойдат на власт еднолично и да управляват като руския цар. Наивници на втора степен.
514
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия изобщо за нищо не стават. Объркаха народа с голите си приказки за някаква промяна. Да се махат по-скоро, че да имаме нормален парламент. Стига ваче избори.
513
1
 
13
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До АнонименДопълвам : Състояние на превъзходство и самоувереност по всякакви теми , обикновено гарнирани с диплома за висше образование в някаква област - самочувствието на дипломираното НЕВЕЖЕСТВО! п-р ДЪНИНГ КРЮГЕР
512
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окончателно Пълен Провал и Продай България се маргинализират. При нови избори ще се срутят и изчагъртат сами. Кой каквото си направи сам-дори душманите не могат да му причинят.
511
7
 
7
 
! Отговори
Х-ския Университет? преди 1 година
А леле тези тъполци се изгавриха с Храковския ли, та Хърватския ли, та Харманкийския ли или с Хасковския Икономически Университе предавайки администрирането на Държавата в Ръцете на Банкяджийте. Ха ха ха ха / Море они от Х-скив Уни че гя унодят. Те си знаят къде, как и с кой провайдер ебайдер. Такова предателство на Х-ската образователна система никой не очакваше,
510
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще помете цялата ***.
509
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Асен са поразени от Ефект на Дънинг-Крюгер. Това е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности. Или с просmи думи ефектът на Дънинг-Крюгер показва как някои хора са прекалено некомпетентни, за да разберат колко са некомпетентни.Обикновено хората, жертва на тази когнитивна заблуда, не само че взимат лоши решения,но и не разбират, че това се дължи на липсата на познания.
508
3
 
3
 
! Отговори
2023 преди 1 година
Да денят се познава от сутрунта нали.Няма как да се състави правителство в този парламент.Ще продължи служебното правителство да работи до следващите,следващите,следващите и т.н избори.Причината:Народа не вярва на тези политици и ,че могат да управляват България .
507
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ППДБ едно и едно направи едно и малко вместо две. Асенчо не разбира как се подиграва сам на себе си.
506
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окончателно че духат супата както сам го каза. )
505
3
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Готови за нови избори наесен.
504
19
 
12
 
! Отговори
Правителство ли! преди 1 година
Мястото на строителя на Кремълския поток Бойко Борисов не е премиерското кресло, а подсъдимата скамейка. Рано или късно този из.мамник ще бъде съден за корупция и национално предателство, нека само да свърши войната в Украйна и бъдат стартирани заседанията на Военния трибунал...
503
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М.и време е да се сменят и хората в комисиите РИК....иначе и те стават статуткво!!!
502
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стискам палците да съшиете кабинет. да не успее Напълно сте способни да ни хвърлите във война с Русия. А в добрия случай, ще натъпчете територията с натовски бази с което ще ни превърнете в мишени. Хубавото е, че ПП-то има много слаби щансове за кабинет, от слаби до никакви.
501
27
 
14
 
! Отговори
странно преди 1 година
Тиквата сипеше всеки ден обиди и лъжи по отношение на партиите на промяната, като тези лъжи продължават и сега. Следователно ......Най големия враг на Тиквата са партиите на промяната, а тя, тиквата сама си призна, че най желаният партньор са партиите на промяната! Аз ли само виждам абсурда или Тиквата е готова на всичко само и само хората да живеят добре и щастливо?
500
14
 
47
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
След като тотално се ос*аха само за 8 месеца, шарлатаните още имат претенции, че са нещо повече от мутрите.