Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори

Партията била неукрепнала формация без ясен политически профил
135
Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори
Снимка: БГНЕС

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков пред Nova News.

Още по темата

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано! Те са най-голямата лъжа и недоразумение.
119
7
 
3
 
! Отговори
До 125 преди 1 година
Аз пък точно обратното.Не гласувах, защото мислех,че ПП ще направят правителство с ГЕРБ.Но щом ги отсвириха и не се подчиниха на Козяк,ще гласувам за тях.
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях спрял да гласувам, но от 2013 г. винаги гласувам срещу ГЕРБ. Докато сикаджийската мутра е в политиката винаги ще гласувам. Не Доган, мутрата е проклятието на България!
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този нали се отказа?
116
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувал съм за ПП....но ако не съставят кабинет с ГЕРБ...да си заровят егото и с малко компромиси..на другите избори ,защото са ясни...септември..няма да гласувам за тях...До кога на избори...докато сме живи ли...
115
3
 
4
 
! Отговори
Мише преди 1 година
Я си пий ракията!
114
1
 
6
 
! Отговори
миков ФЕН на ПП преди 1 година
Миков да не е фен на ПП. ХА-ХА. Просто си правете изводите колко да вярвате на политиците, само случшайте този. Обратното говорят на здравия разум. Народът ги обича.
113
2
 
6
 
! Отговори
ще следвам ПП преди 1 година
Ха-ха и този голям фен на ПП и ДБ, КАК САМО МИСЛИ за тях да са ПЪРВИ БРЕ. Точно обратното е, ако се същзът с Мафията са мъртви. То даже вече и най-простите не вярват на тази опорка.
112
1
 
4
 
! Отговори
Пешо и жена му преди 1 година
Двама вече изгуби.
111
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото през последните две години е, че ГЕРБ са в изолация. Миков смята, че ПП трябва да извади ГЕРБ от изолацията. Защо?!
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миков по-добре да каже защо БСП загуби още 7065 гласа. Заради хартиената бюлетина или да...
109
5
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Всички ще загубят, няма вече кой да гласува за ГЕРБ и ПП. Предизвикаха поредица от избори.
108
6
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
До 110 Гербери: Бензина вече падна с левче, дизела също! Справка fuelo.bg
107
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН поне два пъти провалиха правителството и от първа сила най-напред отпаднаха, а после едва прескочиха прага. Няма как с ПП-ДБ да не е същото. И да не се правят на бели пухкави зайчете. Точно те коленичеха пред радев и го преизбраха за президент.
106
12
 
15
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
до 555, какви кадри имат ДПС? Едни министри, благодарение на които в България вече няма гори, благодарение на които всяка година стават наводнения. Не ни е природата виновна. Виновни сме си ние, затова че си изсекохме горите. И то не за какво, ами за да ги продаваме в Гърция, Италия, Англия и т.н. Също за ГРОБ, какви министри имат. Благодарения на тяхното управление в момента сме на дъното. ГЕРБ и ДПС трябва да се разкарат от политическата сцена. Нека България да остане на българите.
105
4
 
10
 
! Отговори
станд ъп преди 1 година
комедиант
104
12
 
23
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Историята показва, че която партия се е хванала с герп, е отишла в небитието. Спомнете си Яне, Магарешки, Сидеров и т.н. Че ПП са прости - факт, но едва ли са чак толкова глЮпави
103
18
 
21
 
! Отговори
555 преди 1 година
Не е лошо да се направи кабинет с мандата на ГЕРБ и с подкрепа на БСП и ДПС , като се поканят министри от тези формации, които са доказали, че имат кадърни кадри. Поведението на ППДБ е антибългарско, деструктивно с много щети за народа в настоящето и в бъдеще време. Вие, трите отговорни партии, покажете смирение в името на бъдещо добруване на българския народ. Това е правено в близкото и далечно минало и тези политици са благословени и се помнят с добро.
102
13
 
26
 
! Отговори
Гербери преди 1 година
Бойко спечели изборите, бензина кога ще падне с левче?
101
13
 
20
 
! Отговори
До хаха преди 1 година
Тия глупоостти ги разправяй на старата ми шапка. Доста си повярвал на кокорчо. Ти ако искаш си кокори като него. НЯМА нужда целия народ да се окори заради нещастните шарлатани.