Дайнов: Възможен е първи мандат, възможен е и втори мандат

Важно е да има правителство
8 апр 2023 17:29, Росен Стойчев
85
Дайнов: Възможен е първи мандат, възможен е и втори мандат
Снимка: БГНЕС

„ГЕРБ се притесниха, че са първи, а ПП-ДБ се притесниха, че не са първи”. Така политологът Евгений Дайнов коментира изборните резултати от 2 април в ефира на Нова Нюз.

„Възможността да се реализира първият мандат за редовен кабинет е около 80%, ако е хартиената коалиция, но с подкрепа на ПП и ДБ няма как.

Още по темата
Възможен е и първи мандат, възможен е и втори мандат – с подкрепата на ГЕРБ. Катастрофално е да има трети мандат”, каза Дайнов.

Той смята, че народът ще се разгневи, ако сега не бъде съставен редовен кабинет. „Изобщо не е ясно народът кога, кого, как и за какво мисли да наказва. Би трябвало да има редовно правителство”, обясни той.

Очевидната слабост на ПП е, че не положиха усилия да изградят партийна структура в страната, защото не разбират за какво им е. Те имат лица, но нямат структура в страната, каза Дайнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
АЗ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ, преди 1 година
ЧЕ ПОЛИТИЗИРАНИ "КАПАЦИТЕТИ",КАТО ТОЗИ ТЩЕСТЛАВЕН,НАРЦИСТИЧЕН ДЪРТАК,СА ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧАТ МЛАДИТЕ. УЧАТ? НА КАКВО? ЧЕ ВСИЧКО,КОЕТО НЕ Е ПО НЕГОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ "СТАНДАРТ" Е ЛОШО, А ТОЙ Е ПРОВОДНИК НА ДОБРОТО? КОГАТО СИ ПРЕПОДАВАТЕЛ,БИ ТРЯБВАЛО ДА РАЗГЛЕЖДАШ ОБЕКТИВНО И ДВЕТЕ СТРАНИ,А НЕ ДА ФАВОРИЗИРАШ ТВОИТЕ ЛЮБИМЦИ.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможен е и трети и четвърти, но може и да не стане. Евала Дойнов, много проницателно.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааа! Възможен е първи мандат, възможен е и втори и трети мандат, но е възможно и нови избори. Всичко е възможно в България. Без да се интересува някой от интересните на хората и просперитета им, спокойствие и сигурност да споменавам ли? Жалко, че уж Ентелигентни 'ора в България са се продали за едни прокълнати сребърника, за единия келепир и майките, и децата, и народа са готови да продадат!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този парламент няма да го бъде!
27
2
 
5
 
! Отговори
възпитан преди 1 година
извинете , какво означава пп ?
26
2
 
4
 
! Отговори
пушилист преди 1 година
бай Ставри те чака с интерес
25
4
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 година
До отвореното 17 . Като ПП са за малко що им искате подкрепата .Имате пълната възможност да съставите правителство но страх Ви тресе иска се *** и здраво ДДЯ
24
0
 
18
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на големия философ и мислител проф. Дайнов, един от лидерите на научното направление дървена философия в България.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли с първата чашка или след втората чашка, хлъц! Айде бЕгай на село!
22
3
 
18
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Клошара от снимката се нуждае не само от външно но и от вътрешно почистване.Боже мили ,тоя срам учи студенти?!Погледнете го само ,погледнете го и честно кажете не ви ли е гнус ,защото мене ме е ,много ама много гнус
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без да съм ти чел полюциите между два махмурлука, дай нов ***, лапай на Емили!
20
6
 
9
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Не легитимирайте простотията, като се коалирате с нея! Нека пак дава пари на електората на вятъра! Цитирам по памет автора на ,,Един от Първа дивизия" - ,,Когато след войната отидех в някое учреждение, там не заварих в креслата героите от фронта...! Там се бяха настанили тиловите герои, спекулантите, предателите... Нищо не можех да направя, освен - престанах да ходя по сбирките им, да им подавам ръка и да ги познавам...!" А вие искате ДБ да амнистира порочни тикви и толупи! Позор!
19
5
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
не било ясно народа кого и за какво наказва??? ами нека ка видим спечелилите изборите с колко са ги спечелили и какви са вижданията за развитието на България. значи герб,пп,дб които са евроатлантически ястреби подкрепящи америка и украйна печелят 50 процента от 40% общо гласували ...значи евроатлантиците са 20% които народа не приема заради техните цели. дпс са етническа партия а копейкин е популист но все пак печели като по малкото зло
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайнов,ти кога ще поемеш отговорност за кризата в България, която е и по твоя вина.Имам предвид оставка , пенсия, изчезване от медийното пространство.Нагъл си.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Дойнов, каква партийна структура те гони? ПП партия нямат, ти чакаш да изградят партийна структура? Тези са тук за малко и много бързат. Кирчо и Кокорчи откраднаха логото, откраднаха дори лозунга "ИМА КАК" от Ахмед Доган, който е от 2007г. Тези шарлатани са професионални крадци.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните тъпизми.Все едно 80 % да си бременнна.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се обърне палачинката същия тоя червен атлантик ще посрещне руснаците на Орлов мост с цветя и бутилка водка викайки здраствуйте братушки.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се разгневява, ако се направи без принципен кабинет тип орек, рак и щука.
13
0
 
12
 
! Отговори
Ц преди 1 година
Избори - август, после - и Октомври!!! Бая парички се падат на изборната администрация!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aз в едно съм сигурен, и ако някой букмейкър пусне такъв залог, може да го пробвате - третия мандат със сигурност пак ще бъде даден на БСП! Възраждане нямат шанс да направят кабинет, ДПС имат шанс, но ще е зле за имиджа на Радев ако го даде на тях, а ИТН са твърде малки...