Борис Бонев: Моят призив към ПП и ДБ е да се фокусираме върху София и местните избори

Отказът на ПП-ДБ да подкрепят ГЕРБ е логичен, категоричен е той
9 апр 2023 16:15, Нели Христова
82
Борис Бонев: Моят призив към ПП и ДБ е да се фокусираме върху София и местните избори
Снимка: БГНЕС

Моят призив към ПП и ДБ е да се фокусираме върху София и местните избори, заяви лидерът на партия "Спаси София" Борис Бонев пред БНР.

Председателят на скоро сформираната политическа формация преди изборите, заяви, че преговаря с ПП и ДБ за кандидатура за кмет на столицата, като тогава изтъкна, че не държи да е точно неговата.

Отказът на ПП-ДБ да подкрепят ГЕРБ е логичен, категоричен е още Бонев. И напомня на ПП и ДБ, че съвместните им действия трябва да се сформират, за да не пропилеят шанса да сложат край на управлението на ГЕРБ в София, понеже, по думите му, хората вече били уморени от него. Важно е бъдещето на София да не бъде поставяно на карта, смята Бонев.

"Шансът е един и той е веднъж на 4 години. Ако бъде пропилян, хората няма да ни го простят. Не мога да приема ,че сме обречени на ГЕРБ. Не вярвам, че ще се случи коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ. Това би било предателство към стотици хиляди хора в София", коментира лидерът на "Спаси София".

И изтъкна, че има огромна разлика между местните и националните избори, посочи Бонев.

"На местните хората очакват конкретика. Важно е кандидатът за кмет да я има. Не трябва да разчитаме, че ще спечелим с процент или два разлика", напомни той.

"Много градове и крепости на ГЕРБ могат да паднат. Така ще може да се спре и кризата на национално ниво. Всички в момента правят калкулации с оглед на местните избори", анализира Борис Бонев поведението на партиите в този момент, когато остават месеци до кметските избори.

Според лидера на "Спаси София", от една страна на парламентарния вот се е видял максимумът на ГЕРБ, но от друга, въпреки победата в столицата, с техния резултат ПП и ДБ нямаше да постигнат мнозинство в Столичния общински съвет, ако това беше местен вот.

"Видяхме какъв е техният максимум. Назрял е исторически момент за промяна в начина, по който се управляват българските градове. Безотговорно ще бъде, ако силите, които имат възможността и амбицията да направят тази промяна, се провалят. Резултатите от изборите говорят, че нещата не вървят добре. Въпреки победата на ПП-ДБ в София, ако това бяха местни избори, нямаше да имат мнозинство в Столичния общински съвет. А без такова, който и да бъде избран за кмет, вероятността да изпълни намеренията и обещанията си е почти нулева. Общинският съвет има сериозна власт", коментира Бонев.

"Дори и в контекста на национални преговори за правителство, в които София да бъде разменна монета за спокойствие на първите двете политически сили. Не е и моментът да се правят грешки и компромиси, свързани с кандидата за кмет, с екипа на този кмет, с приоритетите и кампанията, която трябва да бъде проведена".

"Хиляди анализатори бабуват за коалиция между първите две политически сили. За нас това е недопустимо реабилитиране на ГЕРБ. Намирам за наивно да си затворим очите за всички онези проблеми, които ГЕРБ създаде на национално и местно ниво", заключи Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическата мафия прилапа и този момък. ДБ са партия подкрепяла активно всички предложения на ГЕРБ в СОС. Точно ДБ са част от статуковото умело прикриващи се с празни приказки. Бонев получи своя миг именно заради необвързаността си с партийните структури и сега е на път да я загуби.
69
1
 
6
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Ако ПП и ДБ подкрепят Бонев за кметските избори в София, това ще бъде най-бързият начин за разпада на тези две партии. Могат да си вкарат невероятен автогол с такава кандидатура и това ще реши "мача" и тяхното съществуване.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го скрихте! НЯМА ЕДНО ПОЛОЖИТЕЛНО МНЕНИЕ! НОО СПОКОЙНО!МАШИНИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ПЪРВИ!СЕГА ПЛЮЯТ ПО ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ! НЕ СА ВИНОВНИ БЮЛЕТИНИТЕ !НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ЦИК!ЗАЩО НЕ ОБУЧИХА КОМИСИИТЕ! ТРЯБВА ЦЕНЗ ЗА УЧАСТИЕ В КОМИСИЯТА!НЕ МОГАТ ДА СМЯТАТ!САМО ЗА ПАРИТЕ ОТИВАТ!
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това мамино синче спечели кметските избори за София в най-добрия случай ще е застой... Но това ще даде поне добра възможност другите по големи градове да понастигнат по развитие столицата.
66
0
 
13
 
! Отговори
Малкото лекенце преди 1 година
сънува огромна политическа кариера.Спаси София? А от него кой ще ни спаси?Заради злобата на политиците едни към други се наплодиха като отровни гъби купища амбициозни службогонци като този,които искат да яхнат проблемите и се изживяват като месии-спасители(по-точно искат ние да ги имаме за такива).Отвратителен,но с произход,научен на партийни хватки и номера от предците си.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя и Цецка Цачева ще го бие на изборите.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Българи защо се оставяте в ръцете на такива розови мекици Опомнете се
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става ми страшно като си помисля, че този може да стане кмет на София. Трябва общ фронт на всички партии срещу него. Без ПП-ДБ естествено, те са ясни.
62
1
 
20
 
! Отговори
Еленка преди 1 година
Скрий се бе,момче,май забравяш,че София не е България,а ?! От много съсредоточаване дойдохте до тук...Я най-хубаво отидете на ... Луната и там се съсредоточете,к,во ши кайш ?!
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото върху което можете са се фокусирате са гей парадите.
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кандидат за кмет на град Содом.
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прайда ще бъде градски празник на София. Администрацията ще се напълни с тротинетки, *** и маскулизирани жени. Пред тоалетната ще бъде хаос. Всеки ще влиза според Истанбулската конвенция.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спаси София" стана партия, ще правят столицата 15-минутен град. - 15 Мин пеша или с колело, всичко се движи само в квартала. Коли, е без коли, само пеша. В Англия е въведено пробно. Хората сега се борят да го премахнат. Може би е чине модел.
57
1
 
15
 
! Отговори
Струва ми се преди 1 година
че много хомосекси са, или ще искат влизат във власта в БГ! За мен това, ще бъдеп пълна катастрофа!
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От един гейклуб са с Даниел, Куката и Чеченеца.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПРАВИХТЕ ДЪРЖАВАТА, СЕГА НАЙ-ГОЛЯМАТА ОБЩИНА!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА СТАНЕ БЕЗ БОЙ!ДВЕ ГОДИНИ доведоха разрухата
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви местни избори бе египтянин??? В момента се решава съдбата на България... такива популисти като КоССтадинов като вземат Парламента после на какви местни избори искаш да участваш? Или ти е изгодно, защото и ти си от неговата гама на кожата?
53
2
 
23
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
Тоя като почне да лае срещу фандъкова или Герб му дават поръчка за табела на метрото с размери 40 на 30см на стойност 50 000лв да педесет хиляди много честно момче!!!
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и маналова е по-добър избор от този!
51
2
 
21
 
! Отговори
аааа преди 1 година
Борислава познава ли се с Емили тротинетката ?