Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия

Правителство можело да се състави около няколко приоритета
489
Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе "до много по-сериозни негативи и най-малкото, от което можем да се притесняваме, е кой как ще се класира на следващи избори", коментира пред БНР проф. Тодор Тагарев, военен експерт и специалист по национална и международна сигурност, бивш служебен министър на отбраната.
В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито да могат да управляват самостоятелно, смята Тагарев.

Ако има нови избори през юли, "дали ще бъдем свидетели на гняв или на апатия, не мога да преценя", посочи още той.
"Станахме свидетели на много яростни лични нападки между водещи политически фигури и те не дават добра основа за разговори. Въпреки това разумът призовава да се седне на масата", каза Тагарев.

"Това правителство може да бъде съставено около няколко приоритета – оздравяване на съдебната система, ускорена интеграция в ЕС и НАТО, реална помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за модернизация на армията", подчерта той в предаването "Преди всички". По думите му проевропейските сили трябва да намерят решение, защото "отвън няма как да им се наложи такова решение".

В последните 8 месеца президентът се постави "категорично над Народното събрание" и вървим "към изолация в НАТО и ЕС, която ще има трайни негативни последствия за България", заяви още Тодор Тагарев.

Това без съмнение ще окаже негативно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, допълни той.

В анализа си за ситуацията в ПП-ДБ Тагарев определи като "странно" изявлението, че консенсусът винаги води до катастрофа.

"В едни следващи избори това обединение няма да подобри резултата си, или поне няма да го подобри съществено", каза той.

По темата с нелегалния трафик на мигранти бившият военен министър каза, че за да сме подготвени за Шенген по-добре, разрешаването на проблемите с корупцията е както в наш, така и в европейски интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 386. Няма независима страна днес, в това число и България. Няма и самодостатъчна страна, включително и България. Дори и САЩ не са самодостатъчни като страна. И каква независима политика ще провеждащ? Имаш два избора: икономическа и политическа изолация като Северна Корея или стратегическо зависимост от Русия. Но понеже сателит на Русия звучи отблъскващо, проруските среди използват други наративи - колония на САЩ и патриоти за освобождение.
349
7
 
9
 
! Отговори
Паси преди 1 година
Нравится, не нравится, в НАТО влизаеш, мая красавица.
348
6
 
10
 
! Отговори
НАТО ни обича преди 1 година
НАТО ни плаща милиарди за оръжие по съветски модел. НАТО обича България и съветското оръжие. НАТО обича съветските самолети. НАТО за първи път зависи от нас за оръжие за Украйна. Плаща ни с американски долари. НАТО ни уважава, защото купува от нас. Ние сме заградителния отряд на Румъния. Ще ги пазим да не бягат от фронта срещу Русия. Парите са повече от празни думи.
347
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се допита до народа дали иска или не в НАТО и ЕС. Защо не направиха референдуми?
346
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ще има след време да ревете ако останете тук и там ше ходите голи и гладни и миризливи кат ви сеговори не чуете четете бре
345
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ни изолират от яденето на буболечки, от парите за мафията, от постоянната война, от забраната за автомобили, от закриването на електроцентралите ни може би? От смяната на пола, преследването на атмосферните газове или пълната лудост може би.
344
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев публично го изобличиха в лъжи. До кога ще се дава медийно присъствие на доказани лъжци?!?!Иначе изолацията не е достатъчна, нужно е да излезем от терористичния съюз, наречен НАТО!!!
343
6
 
44
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Негативните последици ще са най вече за хра нтут ниците на Со рос , като Тагарев и сие.
342
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България извън ЕС ще е рай за всички мошенници, феодали и схемаджии."------------------- Ти май не живееш в България. Тя сега е мегарай точно за същите. И не, не е щото нещо ни има. Просто замисълът е такъв - лаеш на изток и никой не те закача. Кради, коли, беси - ако се кълнеш в светото единство на евроатлантизма си недосегаем.
341
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснете на Борисов че трябва да напусне политиката. Знам че ако напусне, ГЕРБ ще се срине, но иначе се срива България.
340
1
 
18
 
! Отговори
Война на изтощение преди 1 година
Между Русия и САЩ (+ сателити) на границата на Русия. Кой ли е по мотивиран и ще издържи по дълго?? Наистина не знам ..Няма да са сателитите ;)
339
8
 
18
 
! Отговори
Зелето преди 1 година
Не може да освободи Бахмут, тръгнал да прави контраофанзива другаде..
338
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До леля чичо 90% - това колко са? 30 човека?
337
5
 
12
 
! Отговори
до 369 преди 1 година
Русофобчо, току що нарече войната специална ваенна операция. Можеш ли да се досетиш, че ако беше в Русия вече щяха да ти дадат медал?! Сети ли се бе момиче байдънофилче?!
336
5
 
4
 
! Отговори
Нова тройна е решени преди 1 година
2008 в разгара на банковата криза на хилядолетието в Света в България управляваше тройната коалиция и икономиката беше в бум въпреки фалитите в Света.
335
6
 
12
 
! Отговори
леля чичо преди 1 година
вие докато се карате кой е рашист и кой е американофил , в 90% от селата на 30 км от Бургас се говори на турски език от поне 70-90% от населението на тези села, има няколко села в които изобщо не могат да говорят на български и не разбират , например аспарухово и сърнево, за руенския балкан даже няма да казвам нищо, там си е турция
334
15
 
4
 
! Отговори
До До 364 преди 1 година
Русофилчо, току що нарече специалната ваенна операция война. Можеш ли да се досетиш, че ако беше в Русия вече щяха да те пратят на екскурзия в Сибир? Сети ли се бе момче путинофилче?!
333
5
 
13
 
! Отговори
до 364 преди 1 година
в Махмут се бие 1% от руската войска срещу 100% от Украинската войска иги смля и победи!
332
6
 
18
 
! Отговори
До 364 преди 1 година
Ох Боже, човека даже не разбира, че това е война на изтощение! Целта е да унищожиш песурсите на противника в оръжие, муниции, човешка сила! Вагнер даже много добре се справят!
331
5
 
11
 
! Отговори
До 364 преди 1 година
Кои рашисти? Имаш предвид частната армия Вагнер срещу цялата Украинска армия и запасни наемници?? Руската армия даже я няма там..