Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия

Правителство можело да се състави около няколко приоритета
489
Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе "до много по-сериозни негативи и най-малкото, от което можем да се притесняваме, е кой как ще се класира на следващи избори", коментира пред БНР проф. Тодор Тагарев, военен експерт и специалист по национална и международна сигурност, бивш служебен министър на отбраната.
В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито да могат да управляват самостоятелно, смята Тагарев.

Ако има нови избори през юли, "дали ще бъдем свидетели на гняв или на апатия, не мога да преценя", посочи още той.
"Станахме свидетели на много яростни лични нападки между водещи политически фигури и те не дават добра основа за разговори. Въпреки това разумът призовава да се седне на масата", каза Тагарев.

"Това правителство може да бъде съставено около няколко приоритета – оздравяване на съдебната система, ускорена интеграция в ЕС и НАТО, реална помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за модернизация на армията", подчерта той в предаването "Преди всички". По думите му проевропейските сили трябва да намерят решение, защото "отвън няма как да им се наложи такова решение".

В последните 8 месеца президентът се постави "категорично над Народното събрание" и вървим "към изолация в НАТО и ЕС, която ще има трайни негативни последствия за България", заяви още Тодор Тагарев.

Това без съмнение ще окаже негативно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, допълни той.

В анализа си за ситуацията в ПП-ДБ Тагарев определи като "странно" изявлението, че консенсусът винаги води до катастрофа.

"В едни следващи избори това обединение няма да подобри резултата си, или поне няма да го подобри съществено", каза той.

По темата с нелегалния трафик на мигранти бившият военен министър каза, че за да сме подготвени за Шенген по-добре, разрешаването на проблемите с корупцията е както в наш, така и в европейски интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този очевидно е притесненен за хонорара си. Имаме си интереси и трябва да ги поставяме на масата. А не да тичаме и да се слагаме безогледно.
369
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европеидните про'с'таци, дадохтели по 1000лв. за украйна?!
368
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер! Трябва да изолираме ес и нато и *** им!
367
8
 
2
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Света е взел решение Полша да граничи с Китай. Този не знае ли?
366
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане!
365
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като разпали запада войната и го извади от нафталина и ни писна от преекспонирането на несъществуващата му експертност и експиртизата му...На колко промила ги дава тия интервюта?
364
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това правителство може да бъде съставено около няколко приоритета оздравяване на съдебната система, ускорена интеграция в ЕС и НАТО, реална помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за модернизация на армията",Ами тагарев да върви да управлява украйна! Доколкото не спомена подобряване на живота в България, той на нас не ни е нужен. Апропо, не е стар, предлагам му да отиде доброволец в украйна!
363
5
 
25
 
! Отговори
Тон преди 1 година
От пишман експерти,копаем дъното!НАТО,ЕС ,България и народ ,родолюбие ,не се споменават!
362
2
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Франция излиза от ВСВ с почти непокътната икономика и население. Има икономически възход. Участва в 3 войни - Корея, Виетнам, Алжир. Има много силно работническо движение. Много влиятелни военни кръгове. Още тогава има много Алжирци в страната. Де Гол има твърда политика. Спира войната в Алжир. Смазва демонстрации на имигранти. Преживява няколко покушения. Свалят го студентите с книгата на Мао в джобовете.
361
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция на Де Гол неслучайно е напускала НАТО, защото този човек е милеел за страната си. След това го свалят от власт като инсценират тн хипи движение. Оттогава във Франция управляват американски послушковци. Държавата вече е част от МАГРЕБ.
360
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да попитам тн генерали и експерти по национална сигурност, ако излезе че и нашето правителство е подслушвано от Бай Байдънно, дали пак ПУ Т ИН ЩЕ Е ВИНОВЕН?или си мислите че само нашето не е подслушвано и атакувано с извиване на ръце?
359
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то крайно време е да направим референдум за НАТО.
358
9
 
38
 
! Отговори
вик преди 1 година
Тодоре,Тодоре! Стани да си видиш народа как рови по кофите! Само дето вече не е 9 милиона!
357
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажника на американска служба ни заплашва с последствия ако не управляват хората, определени от Козяк...
356
4
 
36
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Експертизата на Тодор Тагарев е толкова сериозна, колкото и експертизата на Йоло Денев. Медиите си имат няколко набедени експерти-любимци, които канят непрекъснато за да ни облъчват с тъпoтa: Тагарев - национална сигурност, Огнян Минчев - политика, проф. Витанов - вируси, политика, национална сигурност и всичко останало.
355
20
 
5
 
! Отговори
Рукавишников преди 1 година
Мен ако питате,вървим към руско шляхтичество,това е една степен след крепостничеството.не си роб,но си оставаш при бившият си господар защото няма къде да отидеш и какво да ядеш.Иначе българинът си е варварин,не вярва в Бог.Бутна си църквите сам след ,,Девети-Девети'',църкви строени със личните пари на зародилата се макар и трудно българска боржуазия/чорбаджийство преди ,,освобождението".Българинът иска да е ,,равен".Глупав,*** и лош,но иска да е ,,равен",а и не само,иска и да е най-отгоре.
354
6
 
16
 
! Отговори
Пъпа ви хвърлен.... преди 1 година
Бре да съ ни види... Ко ши прайм ся? Да го туря и на НАТОто ти и на ЕС, че и на брекзитнатите англета и покрай тях на американците. Дядо ми и баба ми без тия горните, как ли са живели горките?
353
5
 
27
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Разума призовава да не преговаряш с явни престъпници, които 12 години доказаха, че могат само да цоцат
352
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като ни доставят осемте самолета, какво, като ни нападне Турция, какво ще правим? КАТО НИ НАРЯЗАХА РАКЕТИТЕ С КОИТО МОЖЕХМЕ ДА ВЪЗПРЕМ ТУРСКАТА АРМИЯ?ЩОТО МЕН ОТ *** НЕ МЕ Е СТРАХ ЧЕ Е ДАЛЕКО НО ОТ ЕРДОГАН СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЧЕ НИ Е ГРАНИЦА А В ГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ ГЛЕДАМ СЕ ВЪВЕЖДА ОРИЕНТАЛЩИНА ЧААК ДО ПЛОВДИВ. ИЛИ СОРС НЕ ВИ Е КАЗАЛ КОЯ Е ИСТИНСКАТА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ?
351
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНО РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ, РАЗУМЪТ ДА ЗАПОЧНЕ ДА НАДДЕЛЯВА. ЩОМ СА СТИГНАЛИ ДА ШПИОНЧАТ И ЗЕЛЕНСКИ НЕМАМ ДУМИ.