Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас

Патерица ли са ИТН?
15 апр 2023 11:24, Александър Попов
96
Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас
Снимка: БГНЕС

Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49 Народно събрание е противоконституционно, глупаво и неработещо. Нещо повече то е предложено от политици, които твърдят, че се борят за законност, заяви Тошко Йорданов пред БНТ.

Той коментира и твърденията, че ИТН са патерица заради гласуването си в подкрепа на Росен Желязков за председател на НС.

"Думите за патерицата само предизвикват смях у нас. Ние на кого ли не сме били патерица. Дори по едно време може да се смята, че сме били патерица на ПП".

Йорданов заяви, че ИТН са си взели своите поуки от участието си в предходните Народно събрания и оттук-нататък „ще взимат практични решения, за да може да работи парламентът“. Той определи именно като практично решение подкрепата за Росен Желязков.

„Парламентарната етика говори, че председател се издига от най-голямата партия, ако няма предварително сформирано мнозинство, каквото нямаме в 49 НС“, каза депутатът от ИТН.

Бавенето на избора на председател за него е блокиране на работата на НС и то именно тези депутати, които не спират да твърдят, че трябва да се приемат важни закони за Шенген, Плана за възстановяване и др. „Свидетели сме от тяхна страна на политическо лицемерие“, добави Тошко Йорданов.

Той е категоричен, че ако ИТН не са свалили правителството на Петков-Василев, днес щяхме да говорим за модел ПП, който е много по-арогантен от този на предходните управляващи.

Тошко Йорданов е категоричен, че Петков и Василев нямат широк хоризонт и не могат да поставят на преден план проблемите на страната пред своите личностни. „Партийният лидер трябва да бъде моралния компас на своята партия. Не мисля, че Петков и Василев са такива“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Тошко ЙордановИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патереца и още как, а С.Трифонов е мутра и не от вчера!
37
7
 
15
 
! Отговори
до Димос... преди 1 година
Ако тук е като в САЩ, на съд щеше да бъде не Кирил Петков, а Джипкин! За какво водиха Тръмп на съд - заради нерегламентирани плащания на една звезда от ,,индустрията"! А Главния толуп сам се хвали, че получавал услуги от поръчани звезди от бранша и никой не се интересува как им плаща! да не говорим прокорора да го пита, коя е тази звезда, която го снима гол с кюлчета и пачки валута, като с това най малко застрашава националната сигурност, като злепоставя величието - премиер! Пълен застой!
36
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патерица сте на гербавите.Факт!И не ставате за нищо.Поне да бяхте добри сценаристи,а вие и това не сте.Със зъби и нокти се добрахте до НС само за да пречите.Но няма да е задълго.Това ще бъде лебедовата ви песен.
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя некъпания ли ще ни говори за морален компас?Пак ли Караджов ще се уговаря за милиарди за бебетата от пътната мафия,които плачат?Кого ще изтъргувате този път?
34
5
 
12
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Че, ти и лигльовците от вашата чалгасарска менажерия ли сте морален стожер, бе, зле опитомен макак!? Нали щеше да чегърташ ,,Джипко Бибитков", репчеше се на Т. Дончева да си седяла на ,,дебелия ***" , предаването ви все с червена точка и 11+ и ще ми говорите за морал! Тикваря е морален, че му водят ,,фотографките" по поръчка в спалнята, а Петков съвсем богоугодно се гушнал с младата си колежка - Аа-ааауууу ужаст!
33
12
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това което направи ИТН със свалянето на последното редовно правителство на ПП беше най-достойното нещо което направи тази партия. Безспорно ИТН в онзи момент нямаха политически опит и култура, но имаха силен инстинкт за фалшивото, подмолното , завоалираното и направиха това, което спаси България от тотална разруха.
32
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
парапетът и грешния ъгъл са моралния компас в българия позор за българия
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия влязоха в парламента само да го саботират.Отново.Заради чалга поколението,което създадоха и което ги избира,сега страдаме всички.
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков, Василев, Иванов, Атанасов, Мирчев, Хазарта, БОРИСЛАВОВА, Михалев - п0дметки на Америка за България.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради вас вече за пети път ходим на избори,които ни струват 400 милиона лева,моралисте!!!Това са няколко детски болници и много детски градини.Това ли ви е морала?
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре,че се добрахте до парламента,за да си закърпите скъсаните джобове в умрелата ви кабеларка.Там всички всеки ден плачат колко са зле.Поне ти и Фифо ще загладите косъма.А със субсидията може и да оцелеете.
27
5
 
15
 
! Отговори
Да полегнеш два преди 1 година
Пъти на ГЕРБ и ДПС,не само не е морално,а е извратено.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще слушаме простотиите на чалгарите?
25
9
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Шарлатаните подпомогнати от нексаджиите отровите юмруците направиха преврат в държавата ни 500хиляди подмяната са получили ЗАКОННО от газов комисионер България вече е затънала
24
3
 
3
 
! Отговори
До Министерски Съвет преди 1 година
България неможе да се справи с Националната Сигурност на гражданите,моля помолете за помощ от Европейският Съюз и НАТО!В град Бобов дол полицията е неадекватна, работят в Симбиоза с Пернишки мафиоти, полицаи и агресивни роми срещу Българи критикуващи бившият Премиер Бойко Борисов ! Голяма част от полицията явно е зависима от ПП ГЕРБ,а Прокуратурата не върши всичко наопаки, пресират ме! Моля поискайте помощ от Европейският Съюз и НАТО! Жертва на терор :Мирослав Германов0885052671 myyrro***gmailMiro SG Facebook
23
1
 
9
 
! Отговори
ЧалгаПитек преди 1 година
Тошко, той Кирчо клекна. Асенчо се наведе а Баце хвана парапета. Ти кажи ние сега какво да го правим македонския космонавт
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие може и да свалихте ПП, ама за съжаление преди 20 години нямаше кой да свали Славчо и сценаристите му, и цяло едно поколение българи се чалгализира.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави чалгаря е моралния компас
20
0
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Открих го! Липсващото звено.
19
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Обичай тези, които те обичат. Не се занимавай, с онези, които те мразят. Наздраве!