Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас

Патерица ли са ИТН?
15 апр 2023 11:24, Александър Попов
96
Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас
Снимка: БГНЕС

Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49 Народно събрание е противоконституционно, глупаво и неработещо. Нещо повече то е предложено от политици, които твърдят, че се борят за законност, заяви Тошко Йорданов пред БНТ.

Той коментира и твърденията, че ИТН са патерица заради гласуването си в подкрепа на Росен Желязков за председател на НС.

"Думите за патерицата само предизвикват смях у нас. Ние на кого ли не сме били патерица. Дори по едно време може да се смята, че сме били патерица на ПП".

Йорданов заяви, че ИТН са си взели своите поуки от участието си в предходните Народно събрания и оттук-нататък „ще взимат практични решения, за да може да работи парламентът“. Той определи именно като практично решение подкрепата за Росен Желязков.

„Парламентарната етика говори, че председател се издига от най-голямата партия, ако няма предварително сформирано мнозинство, каквото нямаме в 49 НС“, каза депутатът от ИТН.

Бавенето на избора на председател за него е блокиране на работата на НС и то именно тези депутати, които не спират да твърдят, че трябва да се приемат важни закони за Шенген, Плана за възстановяване и др. „Свидетели сме от тяхна страна на политическо лицемерие“, добави Тошко Йорданов.

Той е категоричен, че ако ИТН не са свалили правителството на Петков-Василев, днес щяхме да говорим за модел ПП, който е много по-арогантен от този на предходните управляващи.

Тошко Йорданов е категоричен, че Петков и Василев нямат широк хоризонт и не могат да поставят на преден план проблемите на страната пред своите личностни. „Партийният лидер трябва да бъде моралния компас на своята партия. Не мисля, че Петков и Василев са такива“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Тошко ЙордановИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
Питанката преди 1 година
Тия освен да плюят по бившите си партньори нещо могат ли?
17
4
 
6
 
! Отговори
Деса дипутата преди 1 година
Баце, Пеевски и Гешев са моралния компас на България а Славина и Копейкин са златните им пръсти в парламента.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН успя да си вземе поука от досегашното им представяне като политици, но Киро/Асен - не, те са си въобразили, че всичко знаят и са единствените, дето са най-важните. Нито са млади, нито, оказа се, чак толкова образовани, за морал изобщо не бива да се споменава.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е назначен за министър и премиер, в нарушение на българската конституция. Едно изречение неможе да състави. Лъже най-безогледно. Отправя заплахи, праща в пенсия и в затвора / в ареста, буквално/, лидера на най-голямата опозиция. Донесе корупция и шуробаджанащина, омраза....Което е удър по демокрацията и сигурно, не е " върховенство на закона", което САЩ непрекъснато повтарят, но подкрепят Кирил Петков. Отвращение, еточната дума за него.
14
3
 
10
 
! Отговори
ужасен преди 1 година
Лелеее, и тоз чалгар говори за морал !!!
13
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИТН НЕ БЯХА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ НО УВИ ВЕЧЕ СА И ТО ОТКРИТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ!
12
5
 
11
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Патерица на ДПС сте. Заради вашите циркове 2 години циркове в парламента.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представяте ли си Ленчето в залата и да излезе на трибуната? Ще има яко смях от почти всички депутати.
10
10
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Петков и Василев са ясния пример за липса на управленчески елит в България, Борисов във видимо манипулиран вот всеки 5-ти глас нереален разминаване между машинно и хартиено гласуване печели избори на 7 милионна България подкрепен от едва 400 000 и малко избиратели, а Василев и Петков са толкова слаби че изобщо не могат да подкрепят огромния отрицателен вот на Борисов.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 10 Кака Лена няма да влезе в парламента. Отстъпи си депутатското място.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН са никакви. Пара зиТи на готови пари
7
4
 
11
 
! Отговори
А,ха преди 1 година
Така се подложихте на ГЕРБ,че станахте смешни.Даже менторите ви от ДПС не подкрепиха Росен печатаря
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие чаллгарите също не сте.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтата ми е да видя Ленчето в парламента да се види с Ивайло Вълчев. Муахахахаа...Коласьооон алагроо, Ленче ле!
4
4
 
12
 
! Отговори
Когато два преди 1 година
Пъти правиш едно и също нещо,няма как да получиш различен резултат.От инат ГЕРБ втори път предлагат неизбираемия Желязков.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патерица ли били ИТН на Тиквата? Ми само те подкрепиха Тиквата на 12-ти за председател на парламента. Дългия и Тиквата никога не са се скарвали. Измислиха някаква залагалка че уж заради някаква отказана градинка са се скарали. Муахахахаа...на Дългия точно тази градинка му трябваше толкова много, колкото му трябваше опашката която си отряза.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя или Янев е по зле? Не мога да определя.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко Африкански може да е прав, но след като оплеска каквото можа, сега е добре да си мълчи. Неговоте морални компаси помогнаха на Тиквун да се заседи и да се пръкнат такива като Кирчо и Кокорчо.