Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

От партията искат незабавно решение от служебния кабинет
18 апр 2023 12:48, Александър Попов
199
Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна
Снимка: БГНЕС

От името на 358 000 българи, които избраха да живеят в свободна страна, „Възраждане“ настоява България да запази останалия ѝ хранителен суверенитет, заяви в позиция ан партията лидерът й Костадин Костадинов.

От политическата организация  настояват служебното правителство незабавно да спре вноса на украинско зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция  в България.

"Да се внася от Украйна не е решение на българската държава, а на Европейската комисия. Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция. Всичко внасяно от Украйна не подлежи и на фитосанитарен контрол, отново по решение на нашите така наречени партньори от Европейския съюз. Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна.

„Възраждане“ настоява България веднага да започне да се държи като суверенна държава и правителството, в случая служебно, да забрани вноса на зърно, слънчоглед и другa  земеделска  продукция от Украйна, така както Полша и Унгария вече спряха този внос, се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
4
 
! Отговори
КОПЕЙКИН Е... преди 1 година
...КАТО ЧАЛГАРО!САМО УСТАТА МУ Е ГОЛЕМА И МЕЛИ ГЛУПОСТИ, А ИНАЧЕ НЕ МОЖЕ ДОРИ КУЧЕТО ДА УБОДЕ У ГЗ!!!!!
133
2
 
2
 
! Отговори
Тази година ... преди 1 година
УКРАЙНА ---НИТО ЩЕ СЕЕ..НИТО ЩЕ ЖЪНЕ! ОТ НАЕСЕН ИДВА ГЛАД И НЕДОСТИГ НА ЗЪРНО И ФУРАЖ!!!
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам ама този човек изведе Възраждане от никому неизвестна партийка до трета политическа сила за отрицателно време.А както върви ще стане и първа скоро.Така че рекламата дори и лошата си е реклама.
131
4
 
4
 
! Отговори
В УКРАЙНА Е ВОЙНА! преди 1 година
Задава се зърнена криза---НЕ СПИРАЙТЕ ВНОСА ЗАЩОТО НАЕСЕН ХЛЯБА ЩЕ СТИГНЕ 5 лв. А ОЛИОТО 8лв!
130
5
 
8
 
! Отговори
Мънго джери преди 1 година
КОпейката защитава нашите селски тарикати. Да елиминират конкуренцията и вноса и да си дерибействат тука и да са само те на пазара.
129
1
 
4
 
! Отговори
Joker преди 1 година
Сега не разбрах, от другия мессец, олиото 7лв ли ще става? Че да ходя да си купи един стек, защото после не ми се бие с пенсионерите по магазините! Лошо се бият тия, някой до смърт!
128
0
 
4
 
! Отговори
Зърнарите не са бедн преди 1 година
НАПРОТИВ----ТЪРСЯТ ВИСОКИ ЦЕНИ НА ЖИТОТО И ИЗТОЧВАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ В УЩЪРБ НА ДРЕБНИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ---КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЕВРО-СУБСИДИИТЕ!!ТОВА СА САМО ШЕПА ЕДРИ ЧОРБАДЖИИ ЛАКОМИ ЗА ПАРИ!!!!НЕ ГИ ЗАЩИТАВАЙТЕ--ТЕ ВИ ОГРАБВАТ!
127
8
 
10
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 1 година
УКРАИНСКОТО ЖИТО РАЗБИВА ЗЪРНЕНИЯ МОНОПОЛ В БЪЛГАРИЯ!!!!КОЙТО ЗАБРАНИ ВНОСА----ПРАВИ УСЛУГА НА МОНОПОЛА У НАС И ВДИГА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА И ТЕСТЕНИТЕ ИЗДЕЛИЯ!ТАКА----СЕ ПРАВИ ИНФЛАЦИЯ И СЕ ОСТАВЯ НАРОДА ГЛАДЕН И В МИЗЕРИЯ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!!!!!
126
4
 
12
 
! Отговори
Ех копейкаа преди 1 година
Защо да се спира вноса,богатите ти господари да продават на високи цени.Свалят ддс помощи от държава а цените нагоре.Нали си "за" народа продажник нека купуваме по евтино.
125
8
 
7
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Ех Коце, Коце! Не ти стигат руските пари, ами и на БГ мафията са продаде! Кво ше ги правиш тия много пари бе? Те само западните стоки са скъпи, другото е евтино! Или и ти кат другите ***, мразиш запада, пък караш западна кола и пращаш децата си в Америка да учат? А? Лисицо!
124
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е историк. Нищо не разбира то пазари, картел и внос. Сега тръгнал да лобира за нашите спекуланти и кожодери, които искат да изгорят на народа душата с високи цени.
123
5
 
9
 
! Отговори
Joker преди 1 година
Една година нямаше внос от Украйна и най-накрая вкусих истински хляб! Направо само на хляб, можеше да се кара, а олиото беше невероятно, много по-добро от зехтин!А цената, беше направо без пари, двойно на немското, ама къде ще сравняваш българско качество с немското? Нищо, че и те са в ЕС и то много по отдавна, те нямат такива строги изисквания като в България, ама за сметка на това и нямат истинско олио, като нашето!!! Ся ще вкарат тоя отровен слънчоглед от Украйна и пак ще ядем, гаден хляб!
122
12
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Копейкааа, нали мислиш за българите, бе, не е ли по-добре да купуваме евтино зърно, ама то за теб не е проблем да плащаш за олио 10 лв., нали си имаш субсидийка и депутатска заплата.
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балдан завежда делото на 5 април пред първоинстанционния съд в Лиеж. Сега съдията трябва да разследва и не може да обяви делото за недопустимо, каза парижкият адвокат Даян Протат. Това би означавало, че съдията може да поиска свалянето на имунитета на фон дер Лайен, за да проведе разследването.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лобистът Фредерик Балдан, официално акредитиран в институциите на Европейския съюз , съди Урсула фон дер Лайен за нанасяне на финансови щети на белгийската държава, когато е осигурила сделка на стойност 35 милиарда евро . с фармацевтичната компания Pfizer за закупуване на 1,8 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 за страните от ЕС. Това съобщиха белгийският седмичник Le Vif и Euractiv.
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един зърнопроизводител в България притежава поне 20 високотехнологични трактори и комбайни за по над 250 хиляди евро,както и земя за над десетки милиони евро. Какво си мислите Вие,че зърнопроизводител е някакъв беден човек?Това са милионери и милярдери на ГЕРБ и ДПС.Изкупиха земята на безценица от бедните ,направиха заменките и сега реват,че не могат да обират народа.На работа при тях са по около 50-100 човека на най-ниска възможна заплата.
118
1
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
...лоша работа! Ще трябва вече старите 3 годишни Кайени да дизносват!
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
121 решението е на всяка страна. Полша Унгария и Словакия го забраниха. Всяка страна има лаборатории и всеки знае че не отговаря на изискванията. От тук нататък тези в ЕС могат и в съда да попаднат. На някои вече са повдигнати обвинения за сключването на договори за ваксините докато са политици.
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
плана на geiskа ек е ясен, на всякъде да се унищожи родното производство за да наводнят с *** от украйна и да се пълни тази бездънна яма с парите на всички в ес от членски внос, самото ес пари няма..
115
0
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Бедни ми, бедни български производителю....!