Разбраха се

Голямото споразумение между ГЕРБ и ПП
18 апр 2023 19:20, Росен Стойчев
131

От третия опит двете най-големи партийни коалиции ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" постигнаха съгласие. Росен Желязков ще бъде председател на 49-ото Народно събрание.
Още по темата
Ако парламентът работи повече от 3 месеца, ще има ротация.

Днес стана ясно и че до дни започват лидерските срещи, организирани от ГЕРБ за съставяне на правителство, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Обединихме се, че това ще бъде Росен Желязков. Изборът на председател на Комисията по правни въпроси е на коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България", очакваме тяхната номинация. Изборът на председател на НС и председател на Комисията по правни въпроси, и в началото договорихме, че е възможно да бъде на ротационен принцип, но при условие, че парламентът работи", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Кандидатура за ротационен председател от "Продължаваме промяната-Демократична България" до този момент не е посочена. Съгласие е постигнато и за програмата на Народното събрание. Приоритетните закони в общата законодателна рамка между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" са три - реформата в Антикорупционната комисия, въвеждане на механизма за разследване на главния прокурор и промените в Закона за защита от домашното насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
94 ПП,ДБ още не са дали отчет, кэде отидоха 9 млд прахосани само за 6 месеца. Всички се осфиниха, направиха търбуси /Анатиев, Хр.Иванов, Кокорчо, Празнутов, Мирчев...Рашков 19-те имота си купи "Тесла", а Лена стана трудна край парапета.
113
1
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Да очакваме ли протести от подалите гласове за Асен и Кирчо? Риба,ковчези,или слама ? Това ли беше ? Една година чегъртане, арестуване, Рашков се преби човека да реформира и кво, разбраха се!!!!
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мистерията на българските гласове": гласуватe за едни, а печелят други...
111
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер 96 преди 1 година
Атанасова, обясни им че няма непревземаема крепост, а има лоша обсада. Е по някога се иска чакане докато се скове троянския кон.
110
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две години Кирил, Христо и Асен ми се пулят във фейса как с Бойко било приключени и идвала промяната. И каква стана тя? Да се цункаш със Бойко и Шиши е меко казано отвратително!
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има сватба! Избирателите на ПП/ДБ вече могат да спят спокойно, че успяха да върнат Тиквун на бял кон! ИнТЕЛЕгенцията на България, хахаха.
108
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председател на комисията по правни въпроси трябва да е Надежда Йорданова, тя заслужава. дано ПП ДБ я предложат!
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хареса ми как го сложиха на гласувалите за ПП и ДБ. Мислеха се за нещо повече от другите гласуващи. Умни били. Напредничави били. Излязоха си същите наивни ***, като всички останали гласуващи.Над 600 000 гласуваха за ПП и ДБ а получиха Шиши и Бойко. Найс а?
106
3
 
11
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Годежа е направен , скоро и сватбата на тикви с шарлатани и грантаджии. Честито шамандуриииии
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев го предадоха. Командироват го в Турция на партийна издръжка. Вилата край морето има всички герберски условия за добър живот.
104
3
 
6
 
! Отговори
Без промяна преди 1 година
Сега поне видяхте ли за какво се въргаляха по жълтите павета и орлите? Да клекнат и отворят уста!!!
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи избраха за председател на НС Росен Желязков, но само за три месеца. Останалото е бош лаф. Ротацията е пълен фарс! Правен нон сенс! Срам за парламентаризма на една държава! България е парламентарна република, не е федерация, или някакъв съюз от държави, какъвто е ЕС. Защо държавата трябва да се обърне с с краката нагоре, за да се угоди на втората полителическа сила, която едва се добра до второто място, с манипулиран машинен вот, поне този, който бе употребен, и с купени циганскиглакове.
102
4
 
8
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Хаха, Бойко е булка! Може и кмето на Симитли да дойде да танцуват! Сега сериозно, въпросните "промени в Закона за защита от домашно насилие" всъщност е поредната стъпка към фасилитиране извеждането на деца от нормални, християнски, етно-български семейства, под предлог "домашно насилие" и даването им на двойки содомити, с цел да бъдат ползвани за сексиграчки, докато не им писне и не източат кръвта им за адренохром в някой илюминатски, сатанински ритуал! Глобох0мо така "защитава" и деца, и жени!
101
1
 
17
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Е как бре??? Нали ЧЕГЪРТАНЕ, нали АРЕСТИ, нали КОРУПЦИЯ нали РАШКОВ , нали АСЕН КАЗА ЧЕ КРИЗА ???? Как така се разбраха ?
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето големият борец дан колов е казал - раната прави борбата има да делкат милиарди - герб и така наречените антикорупционери от герб младежи-пп , що бальци им се вьрзаха
99
3
 
20
 
! Отговори
Политолог преди 1 година
Така или иначе скоро пак сме на избори ! А тогава вече българите наистина ще теглят една попържня и на ГЕРБ , и на ПП !!! А ГЕРБ свърши вече , оттече се след съюзяването с тези шмекери ! КРаят на ГЕРБ ще е да дища прахта на Копейкин ! И заслужават ! А борисов - той ще си седи в къщи и ще си гледа новините как българи , а не продажници управляват България !
98
4
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Е как няма да се разберат - идват милиарди и ще има за всички да крадат !!! Да се задавите дано, народни изедници !!!
97
5
 
2
 
! Отговори
СЕКТАНТ РЕПТИЛ Е преди 1 година
Сигурно забелязахте, че и Гешев няма общо с човек Рептил е!Искал да управлява целият Европейски Съюз със СРС - та МВР ще наблюдават всички!
96
2
 
13
 
! Отговори
Класика преди 1 година
Избирателите на пп гепиха парапета за дръжката - ха ха няма такава гавра бацко пак ги наигра с -200 с подставените си лица кирчо и асенчо учили харвадски момчета
95
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да ви кажа,че ПП не са по-глупави от вас тук,които ръсите глупотевини на кило,затова никога няма да се съюзят с гербавите.Набиите си го това в т...те тикви.