Василев откри две големи грешки в план-сметката на кабинета

С тях бюджетният дефицит пада на 3,6%
Обновена: 22 апр 2023 19:16 | 22 апр 2023 19:13, Александър Попов
238
Василев откри две големи грешки в план-сметката на кабинета
Снимка: БГНЕС

"На първо четене има поне две големи грешки в план-сметката на служебния кабинет“, пише във фейсбук съпредседетелят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

Първата е, че по ПВУ са заложени да се направят всички разходи - 100% от разходите, а да получим 0% от приходите. Това е грешка от 2 млрд. 881 млн. лв. Втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 1 млрд. и 720 млн. лв., заявява Василев.

Само с тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4,5 млрд. лева и пада на 3,6%. Сигурен съм, че като започне работната седмица и получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо и останалите 0,6% ще бъдат намерени. И така ще имаме дефицит от 3% без да се намали нито с 1 лев нито една заплата, нито една пенсия, заложена от служебния кабинет. Както и преди съм казвал - пари има за всички, ако не се краде, заяви Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
6
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Асене, не ме е яд, че си измамник. Излъгал си твои хора в Лондон - да те съдят. Не ме е яд, че си пасивен гей. Това си е твоя работа, стига да не искаш да осиновяваш деца. Но за това, че започна да пръскаш наляво и надясно пари от хазната, това, че обезцени парите почти на 100 процента, си за съд и затвор! Същият си като Румен Гечев - господин 3 000 лв. за долар! А за репликата ти "Да го духат бедните", ако те срещна, ще отнесеш бой! Ако получавам под 5 000 на месец, съм беден?Така ли, бе Асене?
148
5
 
21
 
! Отговори
до177 преди 1 година
това че е хомо е най малкия проблем че го перат отзаде, а че много бързо се забрави че по негово време всичко стана 2 и 3 пъти по скъпо,бензина гонеше 4 лв,въглища и пелети по 1000лв, олио 5-6лв , а уж 4 пъти по евтиния газ който се оказа по скъп през прекупвачи? а милиардите дългове които изтеглиха? а плана за възстановяване и по точно съсипване на тецовете?тези трябва да висят надолу с главата на любимите им жълти павета и всеки който мине да ги подритва
147
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната критика срещу този човек е, че бил хомосексуалист. За това видите ли не бил добър финансист. Че дори при бай Тошево време гейовете управляваха държавата. Дори при Бойково време. Не помните ли записите с Кокинов, където Кокинов вика "Бе стига бе Буцииии нали ти си го избра муции", така че дори ГЕРБ не са застраховани от гейове. А за Възраждане да не говорим, дето Коци Копейката е абсолютен хомосексуалист и пeдераст с женски глас и маниери. Просто е скрит педepунгел.
146
10
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЛЪСНА преди 1 година
ГЕРБ СЕ ПРЕСТРУВАТ НА ДЕМОКРАТИ, НО АКО НЯКОЙ ГИ КРИТИКУВА ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ ДА МУ ТЪРСЯТ СМЕТКА - ДЕМОС (НАРОД) КРАТОС (СИЛА). ЗА ГЕРБ Е МНОГО ЛОШО НАРОДА ДА ИМА СИЛА, ЗА ТОВА НИ ДЪРЖАХА БЕДНИ 12 ГОДИНИ, ПОСЛЕДНИ ВЪВ ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ, А ТУЛУПА ПРЕБИВА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ ПОД КОЛОНИТЕ И РАЗХВЪРЛЯ ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ ПРЕЗ ДЖИПА, ДОКАТО В ШКАФА МУ ИМА ПАЧКИ ПО 500 ЕВРО И ЗЛАТНИ КЮЛЧЕТА. ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, НО ГЕРБЕРСКИ ПРОЧИТ - САМО НА ДУМИ ПРЕД МИСИРКИТЕ.
145
9
 
7
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
ОГРОМЕН РЕСУРС СЕ ИЗСИПВА СРЕЩУ КОКОРЧО И НЕГОВИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ. ЯВНО "ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ХОРА С РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, НАЛИ БУЦИ?
144
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поклониците на ППдгеБ нека обяснят сега вкараха ли боко в затвора? изчегъртаха ли ги заедно с итн ? или се наведоха на герб за общи далаверки? сега би трябвало тия гласувалите за пп да ги е Б да ги е срам да си покажат носовете на улицата , ама от безмозъчни къде ти срам
143
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
хаха,щяхте да умирате от студ зимата!без рашката газ,щеше да ви съди путин,не спазил договор,ви манипулираше един министър на комуниста радев!държавата щяла да фалира ви манипулираше счетоводителката на радев заложила капиталови и разплатила ги авансово,с кражби и авансово на авери резидента по схемата на авера му тиквата,агенти на путин...създават.."дефицити",сеещи страхове,за да продължите да им гласувате за да ви грабят!!!
142
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Тук пише с главни букви един ментално напълно повреден олигоффрен. Но все пак диша и то явно благодарение единствено на огромната си злоба към Борисов. Макар че, това издава просто един обсебил го комплекс.
141
2
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Този ококореният и той е тръгнал по пътеката на Киро неадекватния олигоффрен. Грешките са верни, кокорчо. Защото нито ще получим приходи по ПВУ, нито ще съберат 100 процента дивиденти от държавните предприятия. И вината за това е изцяло във вас от Пълния Провал.
140
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Значи сам признава, че не разполага с бюджета, предстояло да го получат и разглеждат, но се изказва прибързано. Да не се окаже накрая, че пак са в грешката, че преди и около последните избори и едно нещо не им се случи.
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се провери за план грешаката, но истината е, че дойде Видовден след раздаването на пари на калпак по време на управлението на кирчовците. За един кратък период, по време на това некомпетентно управление, се направиха големи заеми, които се харчеха неразумно и неконтролирано. Добре, че ги свалиха от власт преждевременно. След тяхното управление нещата никак не са розови, а те с най- голямото си нахалство искат пак да упрпавляват.
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
164 Кокорчо може само са изписка на фалцет, толкова са му силите. Макар че напоследък доста надебеля.
137
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен"дефицита"е изуствено създаденот счетоводителката на комунистическото на радев да насажда страх!тиквата веднага подхвана темата с кардливият дилянчо на мама купили без пари пре скъпи имоти в София!насаждат страх...тиквата заплашва ЕС със ***,как щял да ни извади от ЕС и само тиквата можел да го промени...манипулации по гьобелс! и ЕС финансира и търпи тази руска пропаганда???с това поведение ще им се наложи да учат руски в ЕС!
136
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
163 Капаните ги заложи ПП. Дълговете са в милиарди, ще трябват десетилетия, да да се изплатят.
135
2
 
2
 
! Отговори
4 преди 1 година
Решението на кризата е КОКОРЧО да пенсионира КИРЧО, заради лапсусите му. И тогава срещу ПП ще могат да се вадят само лъжи, но не и реални критики, като например това, че лидера не може да състави едно нормално изречение, тъй като страда от дислекция.
134
8
 
1
 
! Отговори
КОКОРЧО е млад преди 1 година
Боко няма цялото време на света. Боко скоро ще чукне СЕДЕМДЕСЕТАКА, а КОКОРЧО е в разцвета на силите си. КОЙ Е В ПО-ИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ?????????
133
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се природно ли сте прости или просто не искате да видите истината (кой управлява в момента?!).Бюджетът е за 2023г. Ха сега , кажете от къде идва този дефицит при положение че правителството на ПП падна още първата половина на 2022г.
132
5
 
1
 
! Отговори
ВЕЛИК КОКО! преди 1 година
МИЛИАРДЕРА ОТ БАНКЯ СЕГА СЕ ТРЕСЕ, ТРОПА С КРАК, ЗАВАЛЯ ДУМИТЕ И ПСУВА ИСТЕРИЧНО ПО КОКОРЧО. А КОКОРЧО НЕ МИГВА. ЯСНО Е КОЙ ПЕЧЕЛИ ИГРАТА НА НЕРВИ. А ИМЕННО ПО-ГОЛЕМИЯ МЪЖ ОТ ДВАМАТА.
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е толкова голям спец Асен Василев, защо е тази дупка в бюджета? Защо вкара държавата в огромни дългове и обрече бизнеса на ръба? Защо трябваше Радев да свиква кризисен щаб, за да спасява държавата, след катастрофалното управление на ПП?
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
157 Тук пише луд за връзване. Всички фенове на ПП,ДБ са такива. Или показват средни пръсти, или пишат пълни глупости и цинизми.