КНСБ няма да приеме бюджет без средства за пенсии и заплати

От синдиката предлагат решения
25 апр 2023 15:00, Росен Стойчев
32
КНСБ няма да приеме бюджет без средства за пенсии и заплати
Снимка: БГНЕС

КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение на пенсии и заплати в проекта за бюджет за 2023 г. Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от данъци, каза в интервю за БНР Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ.

"Ще предложим конкретна приходна и разходна част на бюджета с повече разходи за заплата и с премерени и преструктурирани приходи от данъци.

Още по темата
Това е вариант, защото в предложения бюджет ние не виждаме политика по доходите. Няма да се съгласи с този вариант, а напротив, ние ще работим за увеличаване на работните заплати и за една устойчива политика по доходите."

В началото на следващия месец от КНСБ ще предложат вариант за балансиран бюджет с гарантирани приходи за пенсии и заплати и увеличаване на някои данъци, каза още Виолета Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Стига с тези пенсии ДОХОДИ икономика развитие кадърни управляващи правителство избрано от гласоподаватели Стига лъжи Стига манипулации Стига Служебни назначени Стига
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличаването на доходите намалява инфлацията. Само дебеловратите бизнесмени демократи твърдят, че вдигането на доходите увеличавало инфлацията.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличаването на доходите на слава инфлацията. Само дебеловратите бизнесмени демократи твърдят, че вдигането на доходите увеличавало инфлацията.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличението на пенсиите през 2022 струваше на държавният бюджет 1.4 милиарда лева,сума десетократно по малка от 13-те милиарда лева наши пари раздадени от държавата на бизнеса във вид на"помощи"Ако нещо трябва да се пипа,то това е,България да си върне обратно парите раздадени,най вече на едрият червен бизнес като субсидия,как,ами първо се облага бизнеса с еднократен данък богатство от порядъка на 30 процента,данъчната ставка трябва да стане незабавно прогресивна,от 10 до 50 процента.
24
0
 
8
 
! Отговори
До 12 абе спрете се, преди 1 година
Ти здраво ли работиш ? С затегнат колан ли си ? На колко си години и какво работиш освен да пишеш тука ? Хората са работили и работят цял живот и все те виновни
23
0
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Не са виновни пенсиите и заплатите а умишленото вдигане на цените от лакоми търговци и големия световен бизнес. Цялата фонансова система е опорочена и използвана от контролиращите я за огромни печалби за сметка наБалъците вярващи в измислената ционистка дуна инфкация
22
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** от КНСБ още ли не е разбрал, че колкото повече се увеличават пенсии и заплати, толкова повече се увеличава инфлацията и цените още повече се надуват. И какъв е смисъла?
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има държавни администрации на които не са им увеличавани заплатите от 2,5 години, а постоянно се дават статистики, че всяка година имало увеличение на заплатите с 15-20%! Къде е това?
20
6
 
11
 
! Отговори
астора преди 1 година
ще станем пьрвата дьржава в света в която синдикати внасят бюджета на страната
19
7
 
11
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
Този нервния никой не го пита. Бюджет се приема в Парламента!
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най бедната страна в ЕС-България е раздала най голям процент от своя БВП като субсидия на бизнеса,най вече едрият червен такъв,това как ви звучи?
17
6
 
12
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
м/у другото тези хрантутници в синдикатите са на власт до живот. надминаха и гербаджии и президенти и бесепари... онези завалии ходят се плюят по цял ден - измислят си компромати, арестуват се, целуват се... накрая излиза синдиката и казва - цък - няма да ви приема бюджета :) хаха :)
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекратяване на субсидиите за бизнеса,еднократен данък свръх-печалба от 30 процента,корпоративен данък от 10 до 50 процента,вдигане на ДДС от 20 на 22 процента!
15
7
 
14
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
ПП какво приказваха преди 2 години? Пари има - ГЕРБ ги краде. Като изчагъркаме ГЕРБ ще има пари за всичко. Сега си смучат палците след като изпукаха заемите...
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 милиарда лева субсидии за бизнеса раздадени само през 2022 година това как ви звучи?Лъвският пай от тези пари се озова в джобовете на"работодателски"организации със звучни абвиатури КРИБ,БСК,АИКБ и прочие червени производни!
13
10
 
16
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
Накрая в тази държава ще останат КНСБ, Парламента и Пенсионерите. Тогава си приемайте каквито искате бюджети и си вдигайте държавните заплати колкото си искате!
12
8
 
17
 
! Отговори
абе спрете се, преди 1 година
мирясайте! Затънали сме до шия, само пенсиите проблем! За каквото и да са пари ,трябва да се изработят , другото са глупотевини на модерните икономисти със стартъпите и живот на кредит! Така ще стигнем отново до 96-97ма, който си спомня! И да си го признаем, ако не беше валутния борд, отдавна да сме се удавили. Така че стягайте коланите и здраво за работа !
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами спираме помощите за бизнеса, уволняваме половината чиновничета, съкращаваме щатовете в армията и полицията и вдигаме пенсионната възраст. Естествено ще се наложи и да обложим допълнително злите богати програмисти. И така може да вържем бюджета за малко. Народа ще е хепи държавата да ми дава ли дава. Това до един момент, в който просто няма да има кой да дава, защото даващите балъъци ще се изнесат. Ще останат само получаващите - пенсионери, шведи и шапкари.
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с празни приказки не става,време е да изкарвате вашите членове по улици и площади,трябва един път завинаги да се разбере,дефицитът в бюджета не идва от повишените пенсии и социални разходи а от милиардите раздадени като субсидии на бизнеса!Ако нещо трябва да се прави,то това е въвеждане на данък свръх печалба от поне 30% незабавно прекратяване на субсидиите за бизнеса,подоходно облагане започващо от 10 и стигащо до 50 процента!
9
10
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Атака пубеда с Костя Копейкин :)))