КНСБ няма да приеме бюджет без средства за пенсии и заплати

От синдиката предлагат решения
25 апр 2023 15:00, Росен Стойчев
32
КНСБ няма да приеме бюджет без средства за пенсии и заплати
Снимка: БГНЕС

КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение на пенсии и заплати в проекта за бюджет за 2023 г. Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от данъци, каза в интервю за БНР Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ.

"Ще предложим конкретна приходна и разходна част на бюджета с повече разходи за заплата и с премерени и преструктурирани приходи от данъци.

Още по темата
Това е вариант, защото в предложения бюджет ние не виждаме политика по доходите. Няма да се съгласи с този вариант, а напротив, ние ще работим за увеличаване на работните заплати и за една устойчива политика по доходите."

В началото на следващия месец от КНСБ ще предложат вариант за балансиран бюджет с гарантирани приходи за пенсии и заплати и увеличаване на някои данъци, каза още Виолета Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
15
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Истината е, че Бълагрия не може да си позволи да поддържа повече нерелано ниски данъци, като 10% ДОД и ДП. Това го няма никъде из ЕС. После все нямало пари ... Ами няма да има, защото данъците ни са прекалено ниски, и сега в криза трябва най-после да направим данъчната реформа отлагана вече 15г.
7
10
 
7
 
! Отговори
От Синдикатите преди 1 година
И аз съм съгласен с профсъюзите:Докато пенсюгите и бачкаторите не излезат масово да гласуватза "Възраждане" . . .никакво увеличение на приходите им !
6
15
 
2
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Най-добре ще е да се евтаназират всички пенсионери и тогава ще бъде решен въпросът с бюджета, както и европейското бъдеще на нацията.
5
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Вас пък кой ще ви пита бре? Ай сикам от тука!!! КНСБ - ***, един лев не произвели през жалкият си живот. Само ДАЙ...
4
6
 
8
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Мисля че е крайно време да кажете истината на хората. Има по един работещ за всеки пенсионер. Вноските за пенсии на всички не покриват и половината от разходите за пенсии. В условия на намаляващо население няма как да разчитате че работещите ще искат да отделят по-голяма част за пенсии вместо да си глеадт децата, остава да вдигнете данъците на богатите, както и ДДС-то, което също ще удари по джоба богатите.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво бюджетно увеличение на заплатите и пенсиите! Който внасял-внасял. Като "на Запад"!
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те му казват, че държавата е на 12 милиарда загуба заради пенсиите и социала, он вика - дайте още пари за социални разходи, иначе стачки. С такива синдикалисти, на държавата не и трябват душмани.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм съгласен да се теглят кредити, за да се увеличават пенсии и заплати. После кой ще връща кредити с лихва и откъде?