Росен Желязков: Борисов е сговорчив, но не и слабохарактерен

Шефът на НС нямал нищо против Асен Василев да е министър
107
Росен Желязков: Борисов е сговорчив, но не и слабохарактерен
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност. Това заяви пред bTV председателят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков.
Според него това е правилният начин, "а не да се стои в засада и да се коментират чужди грешки, без да се виждат собствените."

Още по темата

"Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента – не бива да се разчита като слабохарактерност. Много добре знаем, че сме първа политическа сила и на следващите избори пак ще бъдем, но не лежим на тази слава и по никакъв начин не искаме нашите колеги да считат, че подкрепата на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ", добави той.


Председателят на НС заяви, че ГЕРБ иска да се върви в посока стабилно управление и споделена отговорност в изпълнителната власт.

"Оттук нататък, ако това бъде заявено от нашите партньори в преговорния процес в момента, тогава ще говорим за имена и няма да налагаме стигма върху нито едно име", каза още Желязков.

По думите му политическият диалог между първите и вторите е единствената устойчива гаранция да имаме стабилно правителство.

„Горе-долу имаме яснота за част от структурата и поименния състав на идеите на колегите, с които продължаваме разговорите по политики. Надяваме се, че до вторник ще имаме някаква яснота по техните виждания (б.р. на ПП-ДБ)“, добави Желязков.

Той допълни, че за ГЕРБ е важно, когато отидат да получим първия мандат, да имат конкретен кандидат за министър-председател и „това ще бъда политическо послание за възможностите за кабинет с подкрепа за първия мандат, както и за политическия процес.“

"Сякаш сме заложници на имена и на структура, а процесът трябва да е различен. Ако имаме общи виждания по политиките, а считам, че имаме такива – да ги облечем в законодателни инициативи, по които имаме пълно съгласие", заяви още председателят на НС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
ПАРАПЕТКО преди 1 година
ДРУГО СИ Е ТРИМА ПАПИ ДА ТЕ ГАЛЯТ ПО ГЛАВАТА, ДРУГО Е СПЕЦОВ ИЛИ ЛЕНА ДА ТЕ ГАЛИ!
39
4
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ако има нови избори ще гласуван наказателно срещу тия льжци от - пп за герб , такива чегьртачи трябва да се исчегьртат незабавно друг пьт да не мамят хората
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ми хареса!
37
2
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Това ли хареса!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херо Мустафа спаси през 2020г. Тиквата от линч, за да го изнудват янките сега да предава националните ни интереси, подкрепяйки умнокрасивитета. Америка държи чадъра над корупцията в България.
35
3
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Ще е правилно за скрепване на саюза - кирчо да предостъпи ленка на баце - той без това е ерген
34
3
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Долняци долни гробаджийски.... ***... ===)))
33
6
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Ей тук само гласачи на копейката плюят . Костя вземи ги освободи тези хора Няма файда вече Избори няма да има .Успокойте се ве бахури ...Който е съгласен да сложи минус
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм казал, че са предатели, а символ на търгашеството в политиката.Един ден и не далеч пак ще акостират пред Доган и ще напълнят площадите с умно красивите си наркомани, но този път ще им се смеят и кучетата на крайните квартали на София.Това искам да кажа, ще станат лъжливото овчаре.
31
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Когато кирчо каза , че ще се бори с анти корупцията вие си помислихте , че е сбьркал думата от незнаене на бьлгарският език - ето ви сега предлагат министри на гербДруг пьт да се научите да слушате внимателно
30
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Чувствате ли се изльгани борци срещу - герб , как ви извозиха само с бойкиев момчетата от дб
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще останат само ГЕРБ и разбира се ДПС. Възраждане ще го закрият защото няма да има ПП и на Борисов и Доган няма да им трябва повече.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 ..Сключват пакт в името на българия .Съединението прави силата се казва това нещастнико.Защо да са предатели пп дб Напротив родолюбци са .Пренебрегват 500.000 избиратели заради доброто на всички 7.000 000Никой не нарече меркел предател като в името на германия се обедини със социалистите и управляваха успешно страната си .Предатели са рудодобивни на копейкин. Те са единствените които искат избори след избори Което означава застой на държавата.
27
3
 
2
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Видимо е от далеч, че умственият капацитет на желязков се равнява на този на шефа му!Не става за нищо момчето.
26
2
 
3
 
! Отговори
Слаботоков преди 1 година
Боко е ***, но затова пък нахален и злопаметен.
25
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Като помисля колко е жалко да верваш на - кирчо който подписа дори конституцията като канадец , че няма да влезне в клалиция с герб и разбирам напьлно лафа на бацо за лошият човешки матрял
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм някакъв педант и моралист, но тая брадясала червендалеста личност никак не ми стои като председател на НС. По-скоро ми прилича на превъзбуден луд, избегал от психиатрична болница.
23
0
 
7
 
! Отговори
фарс преди 1 година
Добре, правят правителство и ПП стават символ на подкупността и изменчивостта за векове напред в световната история.Окей.Склюват уж пакт зарад войната, но един ден и то скоро тя ще свърши и ЕС, САЩ и Русия(на които кукловодите са едни и същи) се оправят.Пак ли ще има отровни триота , пак ли ще се ходи с лодка до Доган?
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане на България!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Хванал сьм бас за -100 кинта , че пп ще са новите патреоти на бацоДотук явно се вижда , че ще спечеля