Росен Желязков: Борисов е сговорчив, но не и слабохарактерен

Шефът на НС нямал нищо против Асен Василев да е министър
107
Росен Желязков: Борисов е сговорчив, но не и слабохарактерен
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност. Това заяви пред bTV председателят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков.
Според него това е правилният начин, "а не да се стои в засада и да се коментират чужди грешки, без да се виждат собствените."

Още по темата

"Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента – не бива да се разчита като слабохарактерност. Много добре знаем, че сме първа политическа сила и на следващите избори пак ще бъдем, но не лежим на тази слава и по никакъв начин не искаме нашите колеги да считат, че подкрепата на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ", добави той.


Председателят на НС заяви, че ГЕРБ иска да се върви в посока стабилно управление и споделена отговорност в изпълнителната власт.

"Оттук нататък, ако това бъде заявено от нашите партньори в преговорния процес в момента, тогава ще говорим за имена и няма да налагаме стигма върху нито едно име", каза още Желязков.

По думите му политическият диалог между първите и вторите е единствената устойчива гаранция да имаме стабилно правителство.

„Горе-долу имаме яснота за част от структурата и поименния състав на идеите на колегите, с които продължаваме разговорите по политики. Надяваме се, че до вторник ще имаме някаква яснота по техните виждания (б.р. на ПП-ДБ)“, добави Желязков.

Той допълни, че за ГЕРБ е важно, когато отидат да получим първия мандат, да имат конкретен кандидат за министър-председател и „това ще бъда политическо послание за възможностите за кабинет с подкрепа за първия мандат, както и за политическия процес.“

"Сякаш сме заложници на имена и на структура, а процесът трябва да е различен. Ако имаме общи виждания по политиките, а считам, че имаме такива – да ги облечем в законодателни инициативи, по които имаме пълно съгласие", заяви още председателят на НС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен66 Ако ББ направи правителство,това е неизбежно.
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ги стигнем румънците? Преди 15 години им се смеехме. Сега те на нас ни се смеят.Мисля че скоро и албанците и македонците ще ни се смеят.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално за Варна, управлението на Боко беше катастрофално, превърна най-красивия град в БГ на некакво гето :))) Не мога да му симпатизирам, дори и да искам :)))
57
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ББ само се прави на сговорчив.Само чака ПП/ДБ да паднат в капана/коалиция с ГЕРБ/ и тогава ще го видим в пълния му блясък.Ще ги употреби и изхвърли както предишните си коалиционни партньори.
56
4
 
7
 
! Отговори
ДО ШАРАНИТЕ преди 1 година
КЪДЕ Е ОНЯ ОТ ДУБАЙ ДА ВИ КУПИ ПАЛАТКИ И ЯЙЦА, БЕСИЛКИ И КОВЧЕЗИ И ДА ВИ КАЗВА ПО КОЯ УЛИЦА ДА СВИЕТЕ? А ОТРОВНОТО ТРИО ВСЕКИ ДЕН ДА ЗОВЕ ОТ ТРИБУНАТА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЗА СМЯНА НА МОДЕЛА? КЪДЕ СА СЕГА? ЩО СЕ СКРИХА?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама взели ли са ги за спомен от баце
54
3
 
7
 
! Отговори
ПЛАЧЕ МИ СЕ! преди 1 година
БОРЦИТЕ С КОРУПЦИЯТА НЕ ОТКРИЛИ НИЩО В ШКАФЧЕТО НА БОЙКО, САМО УПОТРЕБЯВАНИ ПРЕЗЕР.АТИВИ? И СЕГА МУ СЕ КЛАНЯТ, ТА ДА ГИ НАПРАВИ ПАК МИНИСТРИ?
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи от ситуацията и колко пъти ще си смени мнението за деня, толкова е сговорчив и характерен Боко :)))
52
3
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Роско костинбродски,заличавайки аферата с хилядите бюлетини на герб готови да тръгнат за най слабите райони,беше истрелян като най авторитетен представител на бившите управляващи.
51
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Борците срещу корупцията предлагат министри за кабинет на герб - няма такива смешници в целият свят , е по смешни са избирателите им де - които се вьрзаха на тая плитка льжа
50
4
 
5
 
! Отговори
Право на мнение преди 1 година
Борисов трябваше да бъде съден!
49
5
 
7
 
! Отговори
Борисов е вреден. преди 1 година
Борисов е човек, който е способен да се усмихне, когато нещата отиват на зле, защото вече е намислил на кого ще хвърли вината - на Продължаваме Промяната! Те са вечната му изтривалка за собствените му провали било то за невъзможността му да състави кабинет, било то за безумната му грешка да събори последното им редовно правителство! Борисов е гениален манипулатор и лъжец от класа!
48
4
 
7
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ И ШАРАНИ. преди 1 година
ЩО НЕ ХВЪРЛЯТЕ ВЕЧЕ ЯЙЦА БЕ? ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ?
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелиха изборите. Ако преброиш депутатите които притежават и телом и духом са някъде към 170. И не правят правителство. Дали не са решили да затриват държавата. И здравей Дубай!
46
7
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Бойка калдаръм кадъна взе властта и започнаха по 5 убийства на ден. А още не е министър председател. Представете си какъв погром ще е когато окупира отново цялата власт. Пак ще се гърмят с гранатомети по улиците роднините му и бившите му авери от престъпните групировки. Всеки ден по няколко герберорома се напиват от радост и убиват я македонец, я жена си. Още не е седнал в креслото и срина държавата.
45
2
 
4
 
! Отговори
АДОЛФ ИТЛЕР. преди 1 година
КОГАТО ПРИЕМЕШ ВЪОБРАЖАЕМОТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО СТАВАШ ИЛИ КЛИЕНТ НА ЛУДНИЦАТА ИЛИ СЛАГАШ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ЧАЛГАРИ, ХАРВАРДЦИ ИЛИ ДРУГИ ШАРЛАТАНИ.
44
0
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Аз съм Дете и имам прищявка.Искам днес Армейците да нахлуят на терена и колят турски окупатори на Българското Наше Лудогорие.И честита заслужена победа на Сините.Съжалявам за Пловдивчани,които са минКръв от Кръвта,но сините бяха по-добри.Само ЦСКА !
43
5
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО ТРИЕТЕ БЕ? преди 1 година
НЕ Е ЛИ ВЯРНО, ЧЕ ВСИЧКИ ЧАКАТ ГЕРБ ДА РЕШИ - КАКВО ЩЕ Е БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ? ДАЖЕ РУМЕН РАДЕВ РАЗБРА, ЧЕ ББ Е МЕСИ И ПО-ДОБЪР ОТ НЕГО НЯМА! ИНАЧЕ ШАРРЛАТАНИ КОЛКОТО ЩЕШ! ТОВА БСП, ИТН, ДПС, ДБ И ОЩЕ 20 ПАРТИИ И 70 ОРГАНИЗАЦИИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!
42
0
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Нещо като групов секс между ромаци(р-п),юдеи,турци, баш роми, арменци, Лепа Брена, Сакса . са толкова перверзни в любовта си.Ами ова са цънгаре. И там,където сред своите си не съм разбран,разбран съм от Арабите,с които някога,макар и от различни Раси ,бяхме като братя и сестри БЕЗ КРЪВОСМЕШЕНИЕ.И Ви обещавам,че Моите братя и сестри БЕЗ СМЕШЕНИЕ Араби получиха благословията да вземат властта в ЕС.
41
1
 
8
 
! Отговори
Кой ви измами бре?! преди 1 година
ДС ви измами да скачате с ръцете с двата пръста. Днес старите комунисти са капиталистите ни и имат България за бащиния. А приказките за социална държава, равен старт, правова държава, демокрация и т.н. са прах в очите.