Кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков, залагали на експертността

Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов няма да са министри
Обновена: 2 май 2023 11:58 | 2 май 2023 11:19, Камелия Цветанова
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Николай Денков е кандидатът на ПП-ДБ за премиер, ако с първия мандат на ГЕРБ не бъде успешен.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков посочи, че нито той, нито Христо Иванов, нито Атанас Атанасов ще бъдат министри, защото разбирали сложната ситуация, в която се намира страната.

По думите му ПП-ДБ се водели от експертността.

Още по темата

Според Христо Иванов Денков освен учен от световно ниво, има и политически опит.

„Водещите принципи са първо и най -важното да започнем да решаваме истинските проблеми на хората и го започнахме след изборите с ясна законодателна програма, управленски програма и предложение за МС. Вторият принцип е обещанията преди изборите да бъдат спазвани. Ние нямаме право да подменим вота на избирателите. Ние сме в рамките на нашето решение без подкрепа на първия мандат и без съвместен състав във втори мандат. Третият принцип е водещото е експертността и заради това номинираме Николай Денков за премиер“, каза Кирил Петков.

„Нито аз, нито Христов Иванов, нито Атанас Атанасов сме част от предложението на този МС,  разбирайки сложната ситуация, в която се намираме“, добави той.  

„Като част от това осъзнаваме на политическата ситуация, ние сме готови да не оглавяваме голяма част от комисиите в НС, за да може парламентът да има твърд контрол върху правителство на малцинството“, посочи Петков.

Кандидатът на ПП-ДБ за премиер Николай Денков призна, че приема номинацията с ясното създание колко е тежката задача, с която трябва да се нагърби правителство в ситуация с политическо противопоставяне и забавени реформи, които трябва да се задвижат напред, за да усетят хората, че политиците се грижат за тях.

„Залагам на хора, които могат да изпълнят управленската програма, която е реалистична. Правим всичко възможно, за да се отпуши политическата система и да се върнем  в рамките на парламентарната република“, каза Денков.

Той съобщи, че кандидатът за финансов министър е Асен Василев.

„Той е изключително подготвен. Срещу него имаше много атаки, но те бяха политически с идеята той да бъде дискредитиран, но аз бях до него през цялото време и знам, че се справи блестящо като финансов министър“, посочи Денков.  

Номинацията за министър на отбраната е Тодор Тагарев, бивш служебен министър. За министър на иновациите от ПП-ДБ са се спрели на Даниел Лорер.  

Милен Матеев е номинацията за министър на правосъдието.  Радослав Рибарски е кандидатът за министър на енергетиката, Христо Даскалов за министър на земеделието,  Андрей Цеков за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министерството на икономиката ще поеме Юлиан Войнов в евентуален кабинет на ПП-ДБ.
 
Проф. Генка Петрова е номинацията за просветен министър, а д-р Христо Хинков за министър на здравеопазването. Гергана Кабаиванова е кандидатът за министър на туризма Александър Йоловски е предложението за министър на електронното управление.

Ирена Димитрова е кандидатът за министър на външните работи, а Андрей Янкулов за вътрешен.

Иван Кръстев е номинацията за социален министър, а Георги Гвоздейков за министър на транспорта.

Димитър Илиев, автомобилен състезател, е кандидатът за министър на спорта. Яна Генова за министър на културата.

Това е изключително качествен проект на кабинет, смята Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: ППНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Пак ли тагарев преди 1 година
Никой не пита защо тагарев вечно се натиска за военен министър (и натискат за него)? Защо беше уволнен по време на първия служебен кабинет на Радев за лобизъм? Защо , ако видите/чуете което и да е негово интервю, сами ще си отговорите лобист ли е и за кого? Как и защо е "професор"? Каква му е "експертизата"? Искат да овладеят НСО, искат всички служби, искат и армията, та да станем "най-големият помагач на украйна" или който и да ни посочат, а армията ни-гвардийка за паради и обслужване! ВЪН!
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе този безличен и безидеен човек Денков колко пъти ще се подлага на унижения ?? Нали вече веднъж не му одобриха кабинета в НС ?? Айде Герджиков и Габровски си подвиха опашките и се върнаха в академичниа живот. А на този какво толкова са му обещали, че го тикат за втори път към голготата???
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оле малееей!
85
6
 
7
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Херо Мустафа одобрява кабинета, вие просто слушате и изпълнявате!! Байдън е поръчал кабинет на ПП/ДБ.
84
1
 
7
 
! Отговори
aно преди 1 година
Хайдеее давайте има още явно до дъното,не сме закопали на дълбоко.Асенкаааа дооправи финансите си че ти беше много късо времето.Бог да пази България!
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кое шкафче изкараха тоя naлячo...
82
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако бях избирател на ппдб сега трябваше сам да си набивам шамарите хаха тия хора къде им е акъла бе ,вкарахте ли боко в затвора бе алооу
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при тия които щяха да вкарат бойко в затвора а сега си стискат ръцете с него нека напомним че при тях бензина гонеше 4лв,пелети и въглища 1000лв,купувахме уж "4 пъти по евтин газ" който се оказа 4 пъти по скъп и през прекупвачи,алооо какво стана промяна и статукво си стиснаха ръцете "в името на държавата" хахаха
80
1
 
17
 
! Отговори
Шарлатаните преди 1 година
Напират за кацата с меда....ЗАЩО ЛИ ?????
79
2
 
12
 
! Отговори
мдааа...Аматьорите.. преди 1 година
Са гладни за власт и народни пари !!!!
78
2
 
8
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Чуден кабинет - да ни е честито вкарването във реална война с Русия!!!От Тагарев нищо друго не се очакв!
77
2
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Инфлацията ще скочи още повече ако тия дойдат на власт...дупе да ни е яко!!!
76
1
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
забрави и хасечно василев ококорения плазмодий "блестящия министър" това ако е блестящо да вкараш страната с нови 15 млд. задължения здраве му кажи
75
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Гледам аграрната физиономия на снимката и веднага си представям какви простотии ще ни натресат тия....
74
3
 
17
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Веднага насрочете нови извънредни избори ваштаМамаЖълтопаветническа!!! Тагарев ще ни вкара във война с Русия !!!!
73
4
 
19
 
! Отговори
Think преди 1 година
Като чета , номинациите, по-добре да ходим на избори. От зле по-зле.И най-отпред Денков,който се направи академик , когато беше министър. Пълен смях, пълен цирк !
72
6
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Това е златният шанс на България да се измъкне от засмукващата я към дъното спирала на предсрочни избори и еднолично управление на ***. Крачка назад на политическите лидери Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борис Сандов и поверяване на съвместно изработената програма за 1,5 г. за изпълнение от специалисти ! Успех !
71
4
 
19
 
! Отговори
с този състав преди 1 година
по-добре да няма правителство..Някои лица продължават да ни ги набутват най-нагло, въпреки отвращението , което генерират..Визирам Денков, Тагарев и Лорер, конкретно
70
2
 
5
 
! Отговори
555 преди 1 година
Хайде, обявявайте дата за нови избори, че само губят времето на народа и им плащаме заплати! По-рано викаха, "не искаме ГЕРБ", Онези пък "не искаме ПП", пък сега се "загрижили за народа". На практика гласоподавателите не искат никой от вас, особенно крадливите и лъжещите Харвардци. Стига са се хвалели какви са били, че никой ги не знае от преди това, освен ако те не се хвалят. Бойко също е бита карта, но защо има толкова много ***, които гласуват за него!?
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимка 2.....