От ПП-ДБ: Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем

Милен Матеев: Не преговаряме за персоналния състав на кабинета
3 май 2023 09:23, Елка Василева
46
От ПП-ДБ: Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем
Снимка: архив, БГНЕС

"Правим всичко възможно в този парламент да бъде излъчено правителство". Това заяви пред БНР Милен Матеев, номиниран за правосъден министър в представения от ПП-ДБ проект за правителство.

Още по темата
"Не сме търсили предимство и изпреварващо действие. Опитваме се да не блокираме процеса по съставяне на правителство. Правим това, което смятаме, че е подходящо и трябва да се направи", поясни той относно представения състав на проектокабинет на втората политическа формация в парламента още преди връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС.

С цел да разсее "две заблуди" Матеев оспори твърдението, че представената от тях управленска програма "едва ли не е изготвена заедно с експерти на ГЕРБ". Той опроверга и другата теза – че не са имали подготвена такава програма, като посочи, че просто е трябвало да я преформатират за 18 месеца.

По никакъв начин не преговаряме за персоналния състав на кабинета, потвърди Милен Матеев. "Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем."

Относно присъствието на Асен Василев той коментира, че нямат по-добър финансист и основната задача е да бъде изготвен бюджетът. Няма основания ГЕРБ да се съмняват, че той е министър в сянка, каза още Матеев.

Нормалната процедура е да се направи консултация с всички парламентарно представени сили, посочи Милен Матеев. По думите му предварително не са получавали уверение от никоя от тях, че ще подкрепят такъв кабинет, но нямат и предварителен отказ освен заявения от "Възраждане".

По темата с взрива до автомобила на главния прокурор Матеев изтъкна, че е "изключително важно разследващите да си свършат много акуратно работата и да разкрият извършителите, и тези, които стоят зад това, което се случи".

Независимо от това как оценяват работата на главния прокурор, политиците трябва да се изправят в защита на държавността и институциите, "малко да намалим тона", смята Матеев.

"Да не се поддаваме на масовото усещане, че наистина има някаква инсценировка", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
До 00 преди 11 месеца
Е няма по нагли от ГЕРБ. За 12 години се размножиха, плътно до ББ е Дилянчо, Митев и много други алчни и злобни които искат още време да са на власт. ПП поне може винаги да паднат, не са толкова много. Има много аматьори, но прозрачни докато ГЕРБ са твърди корумпета до един, баяти и класически байганьови.
31
0
 
2
 
! Отговори
Фройдор преди 11 месеца
Две подобия на партия ПП и ДБ с по 10% искат да управляват и да решават кое как ?От вазелина ли е тая смелост ,надменност и арогантност или са си просто п.
30
0
 
3
 
! Отговори
ПП са вече в избори преди 11 месеца
В общините е парата там са проектите,Оная Иванчева само за едно строежче по 70 хиляди еврака искаше, ПП не ги интересува ни народ ни държава искат да си направят по милярд и да си ходят у дома в Канада и др. уредени държави...
29
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 месеца
"Изхождане" се набират, върху миризмата на другите! Копейките не миришат!
28
4
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 11 месеца
Статуквото агонизира! Възраждане за България!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Участие на Герб няма да допуснете, дето са преди вас, ами вас пък кой ви е допуснал? В селото не ви искат, вие направо за поповата къща питате. Готови били да управляват. Колко, тоя път за три месеца?
26
0
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
С 39 депутата се натискат да управляват
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 28 ..хахаха и кво от това???
24
4
 
1
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
До 27 ГЕРБ ще види кметско място в Пловдив в шестък на 32ри.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Варна не е губил А пловдив на местните избори за кмет ще си отиде пак в герб където винаги е бил Русе е град без никакво значение в бг
22
8
 
2
 
! Отговори
Инж+ преди 11 месеца
Планът беше ППДБ да бъдат сринати до местните избори, защото ГЕРБ губи големите градове(Сф, Пд, Русе, Вн и т.н.). Браво! Не се поддадоха! ГЕРБ са вече минало...
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Независимо от това как оценяват работата на главния прокурор, политиците трябва да се изправят в защита на държавността и институциите"___________1. Държавност и институции от повече от година на практика няма. Те не работят както би следвало в една нормална държава 2. Дори да има чисто формално институции, те са дълбоко корумпирани, както и самата държава, така че защитавайки ги, защитаваме престъпността по върховете. 3. По-вероятно е атентатът с/у Гешев да е разчистване на сметки
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С това тъпо държание Следващите избори ще изгубят още 5/6% .Ицето и евреина ще изчезнат в ЕС парламента при раданчо.Най малко 10 човека от депутатите им ще станат безработни А софийската община и да я вземат ще зависи от управляващите герб дпс Итн бсп И там само ще кузеруват. Абсолютни дилентанти. От дебелоглавието им Печели пак костя копейкин А може би те точно това искат??
19
1
 
7
 
! Отговори
= преди 11 месеца
Аз не съм велик юрист,*** инженер съм.И си падам по простичките и ясни неща-до революцията на черепа,под командването на зеления чорап с участието на разни пепета и дебета държавата си имаше нормален бюджет,строяхме магистрали,жп линии и каква ли не още инфраструктура.Нямаше инфлация,нямаше галопиращи цени,нямаше орди мигранти.За три години всичко бе съсипано.Смятах че след 10 г. на власт ББ трябва да бъде сменен,но не и с тези кр.тени,те за нищо не стават.Налга се да връщаме ГЕРБ във властта
18
0
 
11
 
! Отговори
Morski преди 11 месеца
""Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем."! Абе тези с колко процента спечелиха НАД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,че нещо не мога да разбера аз ли съм във филм или те? Баси самочувствието ,баси напъна! Това се казва" на гол тумбак чифте пищови!" Нито с в позиция,нито от тук нататък ще са ! Аре у лево и беж в Харвард да си доучите ,че на лекциите сте отсъствали май! И да не забравя- вчемете си онова подобие на молец с единия му процент и се разкарайте!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Опитваме се да не блокираме процеса по съставяне на правителство." Хаха! Представям си новия в Кoзяк как си апе г-зo от ужас с кви аматьори му се налага да работи. :))
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мандатоносителят е герб... Когато вие получите мандат, тогава ще поставяте условия..
15
0
 
11
 
! Отговори
...? преди 11 месеца
Този какъв е , и откъде се пръкна някой знае ли?
14
1
 
7
 
! Отговори
Това за инсценировка преди 11 месеца
не е "масово усещане",както се опитва да втълпи този индивид от шарлатанското братство,а опит за манипулиране на общественото мнение от тяхна страна,защото те и олигарсите зад тях биха имали най-голяма полза от премахването на Гешев и според римското право са замесени с поръчителите.Що се касае за великият финансист Асен Василев,че нямат по-добър,това е като "Москвича" като кола по времето на соца-няма по-добра,защото липсват други.
13
8
 
3
 
! Отговори
Жебок преди 11 месеца
България може да има нормално правителство само след избори, в резултат на които в парлемента НЕ влизат нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ. Не ми се види да е скоро.......