От ПП-ДБ: Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем

Милен Матеев: Не преговаряме за персоналния състав на кабинета
3 май 2023 09:23, Елка Василева
46
От ПП-ДБ: Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем
Снимка: архив, БГНЕС

"Правим всичко възможно в този парламент да бъде излъчено правителство". Това заяви пред БНР Милен Матеев, номиниран за правосъден министър в представения от ПП-ДБ проект за правителство.

Още по темата
"Не сме търсили предимство и изпреварващо действие. Опитваме се да не блокираме процеса по съставяне на правителство. Правим това, което смятаме, че е подходящо и трябва да се направи", поясни той относно представения състав на проектокабинет на втората политическа формация в парламента още преди връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС.

С цел да разсее "две заблуди" Матеев оспори твърдението, че представената от тях управленска програма "едва ли не е изготвена заедно с експерти на ГЕРБ". Той опроверга и другата теза – че не са имали подготвена такава програма, като посочи, че просто е трябвало да я преформатират за 18 месеца.

По никакъв начин не преговаряме за персоналния състав на кабинета, потвърди Милен Матеев. "Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем."

Относно присъствието на Асен Василев той коментира, че нямат по-добър финансист и основната задача е да бъде изготвен бюджетът. Няма основания ГЕРБ да се съмняват, че той е министър в сянка, каза още Матеев.

Нормалната процедура е да се направи консултация с всички парламентарно представени сили, посочи Милен Матеев. По думите му предварително не са получавали уверение от никоя от тях, че ще подкрепят такъв кабинет, но нямат и предварителен отказ освен заявения от "Възраждане".

По темата с взрива до автомобила на главния прокурор Матеев изтъкна, че е "изключително важно разследващите да си свършат много акуратно работата и да разкрият извършителите, и тези, които стоят зад това, което се случи".

Независимо от това как оценяват работата на главния прокурор, политиците трябва да се изправят в защита на държавността и институциите, "малко да намалим тона", смята Матеев.

"Да не се поддаваме на масовото усещане, че наистина има някаква инсценировка", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво няма да правите, всички разбрахме! А какво ще правите ,някой разбра ли? Освен че ще се самоназначите за министри, и другите ви били "длъжни"?
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!
10
1
 
16
 
! Отговори
Явно преди 1 година
...вървят към нови избори, и искат да изкарат Борисов виновен! Ще видим, дали ще им мине номера! Едно е сигурно,играят за служебното и изобщо не им пука какво се случва в държавата! Важното е да докопат властта! Борисов е с класи политик над тях! Те все се напъват да светят с отразена светлина!
9
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде герберунгелите да си правят правителство,стига са ни размотавали.Да видим кого ще изтипосат отпред,като гледам колко им е къса резервната скамейка.И най-важното кой ще ги подкрепи,предавайки собствения си електорат!
8
2
 
4
 
! Отговори
Написах,че ГЕРБ преди 1 година
Могат да направят правителство ,защото хартиената бюлетина има мнозинство.Не разбирам защо ме изтриха .
7
11
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Е ти май не си слушал досега.Гербавите искаха и свои министри в този кабинет,за да го подкрепят.Нещо,което многократно им беше отказвано.На какво са се надявали,само те си знаят.Може би промяната да се пропука от някои изкушения?Еми не се получи.
6
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е много ясно.Не знам гербавите на какво се надяваха.Мислеха си,че срещу себе си имат хора от рода на шкембе войводата и винкела,които могат да купят с постове и пачки.Да,ама не!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 Не бъди сигурен.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава, защо очаквате ГЕРБ да подкрепи ПП,ДБ кабинет? Или разчитаме на натиск отвън. ГЕРБ, като първа политическа сила, трябва да направи правителство с "другите", кокто ги наричат от ПП. Поне да опита. Така ще запази електората си, иначе, ще го изгуби.
3
2
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Този селянин на снимката даже и кабинет ли има ? Няма ли някой българин , който със здрави шамари да влее малко акъл на подобни кабинетни полутици ?
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имахте над 50% щеше да е така, сега както е свалайте гащите бързи че Боко идва.
1
25
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Никой го не иска Боко за...приятел,все едно...таралеж за възглавница.