След падането на ветото, започнал терорът срещу българите в РМС

Депутатите с декларации по повод годишнината от смъртта на Гоце Делчев
68
След падането на ветото, започнал терорът срещу българите в РМС
Снимка: БГНЕС

С декларации по повод 120 години от трагичната гибел на Гоце Делчев започна днешния пленарен ден.
 
Тошко Йорданов от ИТН обвини останалите партии, с изключение на "Възраждане", в лицемерие.

"Този парламент е същият, когато падна ветото за началото на преговорите за присъединяване на РМС към ЕС и тогава направихте нещо, което морално може да се определи като национално предателство, а от БСП, които след всички приказки за червената им линия, гласуваха въздържал се и така морално се прикрепиха към останалите. След падането на ветото започна терор срещу българите", обвини той.

"Лицемерието в този парламент и в предишния и вероятно и следващия ще е също толкова гадно и когато стрелят срещу българи, вината е ваша, без на ИТН и „Възраждане“, и ще тежи на вашата съвест. Българската държава има два варианта и ние като представителна власт да направим всичко възможно, за да спрем антибългарските действия в РМС или ще сме патриоти само по празници", каза Йорданов.

Елисавета Белобрадова от ПГ на ПП-ДБ посочи, че Гоце Делчев е една от най-морално извисените личности в историята ни.

"Ние имаме много грехове към нашите сънародници от РМС и към собствената ни история. Един от тях е предаването на тленните останки на Гоце Делчев от ранния следвоенен комунистически режим в София на югославските власти в Скопие. Това предателство е кулминацията на лакейството на тогавашната българска власт към Москва, последиците от които още ехтят в региона и ни задължават и до ден-днешен да настояваме за историческата истина", каза тя.

Белобрадова заяви, че Гоце Делчев ни е завещал да почитаме българските традиции, култура и история и на базата на тези ценности и своите отговорности да има отношение и към тези наши сънародници, които са останали извън пределите на нашето отечество, защото те са българи не по-малко от всеки един от депутатите в пленарна зала.

Георг Георгиев каза от името на ПГ на ГЕРБ-СДС, че всички депутати носят обща отговорност.

"Макар някои да се опитват да се скрият зад лицето на другите, те също ще се впишат в провала или успеха на България. Гоце Делчев който е паднал от ръката на свой близък, но нима не е същото и днес, нима не очакваме отговорни българи да се опитат да изведат страната от това безпътие, в което тя се намира", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
2
 
! Отговори
РЕАЛЕН преди 1 година
Омразата почна кога беше ставено ветото од страна на Бугариа, многу лажете Вие од Днес. Да не се правдате со инсинуации.
31
0
 
7
 
! Отговори
Ми благодарете се преди 1 година
На Киро и Бойко всички единодушно махнаха ветото! След посещението на Шолц!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце Делчев е български герой.Това че част от костите му са във Вукоебината не значи,че е етнически македонец.Българин,българин е бил и ще си бъде такъв во веки.Не е важно как го определят българите или северно македонците.Той сам се е определил като българин и това е най-важното.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Весела Чернева е продажна *** , подкрепена от ГЕРБ и ДБ!
28
0
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Простотията убива по сигурно от куршум!!!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денацификацията на Чалгария ще бъде много по-лесна от денацификацията на Украйна. Затова я оставяме на македонците, те ще се справят и ще ви денацифицират. Няма смисъл да занимаваме руснаците с вас.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите и Македонците наистина се развиват по-добре под чужда власт.В Германия се развиват много добре.И не само.Тук и в Македония само ги потискат.
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пари са взели Тошко и Костадинов за това което са казали и кой им ги е дал? Тези за без пари нищо не казват.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и Македония се развиват по-добре под чужда власт. През Османската Империя са се увеличавали като народ.След това под Руска и Югославска власт пак са се увеличавали.Сега като автономни ,самостоятелни и свободни си унищожават населенеието и създават омраза вътрешна и външна.
23
3
 
3
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Тошето на Славчо дава акъл на политиците за Македоноя?Изумително!Нагло !Помним ви простотийте Тоше!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората продължават да мигрират от България и от Македония благодарение на България ,понеже им дава паспорти.Продъжавайте ,създавайте омрза.Тук скоро няма да има нормален човек,който да иска да живее,не само в България ,а и в Македония.В Македония са 1,7,а в България са 6 милиона народ вече.Интезнивно намаляваме и ще намаляваме.Тук и там само бандитите оцеляват.Македония през 1991г. беше 2,3 милиона,а България почти 9 милиона.През Османската империя населението и в двете територии се увеличавало.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пак гласувахте за ПП, ДБ и ГЕРБ???
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за българите в САЩ колко са онеправдани думичка не обелват.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз пък с кво ни занимава. Кво ме боли за Макетата, каквото си надробят това ще сърбат, като нас само боб. Има един куп глупости да се решават в БГ след това да гледаме наоколо. Прайте правителство ако неможете президента да назначава и вие прайте закони. Кво значение има кой е в министерски нали трябва да дпазва законите. И те са изпълнители праскайте им програми и да ги изпълняват, ако кривнат в панделата.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е напълно!!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоя лидер като е такъв патриотар защо прати един турчин с дивашка физономия на евровизия за деца, кажи бе смотан.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 10 Ужас 15 - Проблемът е, че двете са натовски и нито ендата няма военен потенциал, да се бие за повече от 3 седмици.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли канали за подкрепа на българи в Македония? С пари, храна, провизии, муниции ...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си видим турските ибрици първо в народа ни- ИТН- Има турци сред нас.
13
6
 
12
 
! Отговори
до 10 Ужас преди 1 година
Именно! Видяха, че няма да тръгнем срещу Русия и решиха да натиснат наща Украйна. Така като гледам работата не е в това да има голя опустошителна война, от кая то да измрем всички, а да има постоянна война, която да има нужда от американско оръжие. Излишно е да го споменавам, но считам този "бизнес модел" за отвратителен.