Александров: Гешев се държи като политик

Това е част от неговата характеристика
15 май 2023 20:04, Росен Стойчев
71
Александров: Гешев се държи като политик
Снимка: БГНЕС

„Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на Иван Гешев.”. Така антропологът Харалан Александров обясни в ефира на Нова Нюз днешната показана и разкъсана оставка от главния прокурор Иван Гешев на пресконференция по-рано.

Според него много по-важни са характеристиките и ролята на главния прокурор, които са заредени с конфликт по силата на овластеността на ролята.

Още по темата
„Тази роля има силата да привлича и създава политическо напрежение. Тази пружина е натегната от много време. За всички е ясно какво се случва, когато една роля в правосъдната система е натоварена с политически очаквания. Главният прокурор се държи като политик, днес това беше много добро политическо поведение”, допълни Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
възмутени преди 11 месеца
Депутатите трябва бързо да направят правителство,защото страшния съд бързо наближава. Освен това трябва да знаят че всяко начало има край. Техния край се вижда всичко зависи от тях. На избори ще трябва сами да си гласуват.
61
0
 
1
 
! Отговори
Радко преди 11 месеца
Ако депутатите не сформират правителство, може да бъде късно да избягат в чужбина.Българите са търпеливи хора,но като прелее чашата на търпението стават диви и необуздани. Може да се наложи друг да им харчи парите.
60
0
 
1
 
! Отговори
Радмила преди 11 месеца
Ако в момента Ботев и Левски са живи, сигурно щяха да вдигнат въоръжено въстание срещу депутатите. Защото всеки ден доказват че са най големия враг на българите в момента.
59
0
 
1
 
! Отговори
Рени преди 11 месеца
На излишните избори която партия е с най много спечелени гласове ще трябва да плати всички разходи за изборите.Може и всички партии който влизат в парламента да си поделят разходите. Така друг път няма да се подиграват с хората като си играят на избори. Освен това са милиони загуба за държавата. Парите трябва да им ги удържат от заплатите. Защото държавата фалира заради депутатите.
58
0
 
1
 
! Отговори
Ричарт преди 11 месеца
С приходите от спортния тотализатор трябваше да се построи супер модерен Национален стадион.Но въпреки големите обещания на тиквата, той се превърна в убиец на мечтите на феновете като излъга че ще построй Национален стадион. С ограбените пари от пирамидата КТБ можеше да се построят няколко стадиона. Но каквито са политиците, такава е и държавата ни.
57
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 11 месеца
Страната ни се превърна в бунище на Европа и депо за наркотици. Това е заради ниските присъди или липсващи такива.Защото много престъпници не ги съдят.Къде отиват конфискувани пари и контрабандни стоки на митниците.Къде отиват парите от пътни такси като на ден преминават през България хиляди автомобили. От пътни такси трябваше страната ни да има много магистрали. Освен че няма такива ги правят некачествени.
56
0
 
1
 
! Отговори
Огнян Пенев преди 11 месеца
В България не трябва да има толкова много партии. Те са почти колкото азбуката ни. Затова не могат да се разберат кой да бъде на власт и се прахосват милиони за излишно гласуване. САЩ са 340 милиона но имат само две партии.Която партия да е на власт, законите важат еднакво за всички.В България не е така защото политици и престъпници са се сраснали като сиамски близнаци. Затова много престъпници ги пускат да избягат в чужбина за да не ги осъдят. Докога това ще продължава.
55
0
 
1
 
! Отговори
Станимир преди 11 месеца
Обичам родината си но мразя депутатите.Когато някое куче разкъса и убие човек си викам това трябваше да е някой депутат. Когато пиян или дрогиран шофьор убие някой на пътя си мисля дано убития да е някой депутат или негово дете. Така ще усети как страдат хората заради некачествени закони. За България не са направили нищо добро както и за хората. Но за депутатите има привилегии,евтина храна и високи заплати.
54
0
 
1
 
! Отговори
Минчо преди 11 месеца
Депутатите за да знаят проблемите на хората не трябва да имат евтина храна и всякакви предимства. Заплатите им са големи за българските стандарти. Когато минималната заплата в България се изравни с тия в Европа, тогава и на депутатите да се изравнят заплатите с колегите им ЕС. Да не забравят че са слуги на народа и да не се самозабравят от властта.
53
0
 
1
 
! Отговори
Звезделина преди 11 месеца
Политиците трябва да създадат закон за изборите.Задължително партия която е спечелила изборите да излъчи премиер. Останалите партии да предлагат експерти за министри. Така по малко ще има корупция и няма да се прахосват много пари за излишни избори. Коалиционно правителство ще подели отговорността между партиите но ще се контролират по между си.Така страната ни може да има напредък.
52
0
 
1
 
! Отговори
Никола преди 11 месеца
Политиците прахосват милиарди пари от заеми за да се въоръжаваме. Така искат да се харесат на господарите.Но българите се интересуват при кой господар ще живеем по добре а не при кой се въоръжаваме. Семействата на политиците които са на власт трябва да живеят в България. Така ще усетят проблемите в страната. Политиците трябва да ходят на работа с градския транспорт или с колело. Така и те ще усетят проблемите на хората.
51
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 11 месеца
От Божурище до Кремиковци,широк Булевард и с метро. От Сточна гара до магистрала Немус трябва да се продължи бул. Сливница. Това ще бъде най бързото предвижване през центъра и ще има връзка с всички магистрали до София. На кръстовищата трябва да се построят транспортни надлези. Тогава това ще бъде най модерния булевард в България. Вместо за излишни изори с парите можеше да се построят надлези.
50
0
 
1
 
! Отговори
Жана Петрова преди 11 месеца
Срещу бившия ЦУМ на бул. Мария Луйза има незастроена площ. Като се разкопае ще има останки на строеж от времето на Римската империя. Като се разкрият над тях може да се построи нещо и то да бъде съчетано с новото строителство.
49
0
 
1
 
! Отговори
Христо преди 11 месеца
В центалната част на София има много стари полусрутени къщи приличащи на кокошарник.Те трябва да бъдат разрушени и да се построи нещо ново. Освен това има недовършен строеж на много блокове които се наводняват и разрушават. В тях се нанасят бездомници и катун с престъпници. Такива сгради стоят над 30 години недовършени. Политиците трябва да поправят такава глупост.
48
0
 
1
 
! Отговори
Рени преди 11 месеца
Не трябва да се допуска презастрояване в южните квартали. Трябва да бъде застроена североизточната част на София до полите на Стара планина. Освен това трябва да се положат линии за скоростни влакове.Тогава София ще се превърне в модерен Европейски град. Загубените пари от ЕС за магистрала Струма трябва да бъдат възстановени от политиците.Защото след това се хвалят че те са построили магистралите.
47
0
 
1
 
! Отговори
Минчо преди 11 месеца
Не трябва да се правят икономии при направяне на транспортни надлези.Ако е необходимо да бъдат на няколко нива.Защото целта оправдава средствата.
46
0
 
1
 
! Отговори
Минчо преди 11 месеца
Политиците трябва да си отворят очите и да разберат че в столицата са необходими стотици транспортни надлези и подлези. Ако не се направят ще има много задръствания и жертви. Да се потърси отговорност и на тия които полагат некачествен асфалт.Защото това е равносилно на масови убийства. Българските магистрали се превърнаха на убийци за Европейците и сънародниците ни.
45
0
 
1
 
! Отговори
Янаки преди 11 месеца
Политиците ни трябва да вземат спешни мерки за довършването на магистрала Струма. В противен случай страната ни ще загуби милиони от ЕС. Сигурно това е целта на някой корумпирани политици.
44
0
 
1
 
! Отговори
възмутени преди 11 месеца
Трябва да се търси отговорност на политиците който принудиха китайски инвеститор да се откаже да строи до Елин Пелин българския Лас Вегас. Той щеше да бъде най голям в Европа. Политиците трябва да създават благоприятна атмусвера с инвеститорите.В противен случай страната ни ще губи милиарди левове.
43
0
 
1
 
! Отговори
Николета преди 11 месеца
В североизточната част на София има огромна незастроена площ. Там може да се изгради голяма зоологическа само за птици.Защото птиците са хиляди видове. Само гълъбите са над хиляда вида и породи. В сегашната зоологическа държат много видове гълъби заедно. Това не е редно защото трябва всека порода и вид да бъдат отделно. Може да се построй и голям увеселителен парк. Защото София ленд го унищожиха и вината е на политиците.