Александров: Гешев се държи като политик

Това е част от неговата характеристика
15 май 2023 20:04, Росен Стойчев
71
Александров: Гешев се държи като политик
Снимка: БГНЕС

„Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на Иван Гешев.”. Така антропологът Харалан Александров обясни в ефира на Нова Нюз днешната показана и разкъсана оставка от главния прокурор Иван Гешев на пресконференция по-рано.

Според него много по-важни са характеристиките и ролята на главния прокурор, които са заредени с конфликт по силата на овластеността на ролята.

Още по темата
„Тази роля има силата да привлича и създава политическо напрежение. Тази пружина е натегната от много време. За всички е ясно какво се случва, когато една роля в правосъдната система е натоварена с политически очаквания. Главният прокурор се държи като политик, днес това беше много добро политическо поведение”, допълни Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Петя Николова преди 11 месеца
Часовника цъка и въпрос на време е не дали а кога тиквата ще бъде в затвора.
21
0
 
1
 
! Отговори
Севда преди 11 месеца
Хората докато търпят политиците се превръщат в мазохисти и приличат на овце. Ако им кажат че ще ги бесят, ще започнат да питат дали въжетата ще са държавни или сами да си ги носят.Това е доказателство че простотията не ходи в гората а по хората.Като трябва да се гласува политиците ще трябва сами да гласуват за себе си.
20
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 11 месеца
Всеки ден политиците доказват че са най големия враг на държавата и хората в нея.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като махаш коментарите заемаш позиция на политиците. Но ако повикат Васил Божков като защитен свидете, тиквата ще разбере кон боб яде ли.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харалане, спре ли да плаща Боко, и ти ще го предадеш. Много сте, които рекетирате Боко да ви плаща, за да не нападате ГЕРБ и да работите за ГЕРБ. Всички първо започват да нападат ГЕРБ, за да ги принудят да ги купят да работят за тях. Има рекет и корупция в социологията, политологията и антропологът.
17
0
 
4
 
! Отговори
Лили преди 1 година
А бе тия дето рипаха,крещяха,повече от 2 години срещу Гешев ПП-то ДБ-то що онемяха,езците ли си глътнаха?! Нали Гешев пазел гърба на Борисов?! Още една лъжа оттече в канавка .А днес Гешев падна много низко.Жалка работа Главен прокурор да падне на нивото на променкаджиите - лъжци
16
0
 
2
 
! Отговори
КИРЧЕ ВИКА : преди 1 година
ГЕШЕВ Е ВЕЛИК...!!...... ГЕШЕВ НЕ Е КАСКЕТ.!!..........ЙО ХО ХО.........
15
0
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ БОКККЛЛЛЛУКККК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЕТЕ НЕЗАБАВНО - ХОСТЕСИ, МУТРЕСИ, ЛАКЕИ И ОТКРОВЕНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ - ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев президент!!!
13
2
 
5
 
! Отговори
ГОТВЕТЕ СЕ ! преди 1 година
СЛЕД ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ РАЗЧИСТИМ ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА ---ПОСТОРОЕНА И ФУНКЦИОНИРАЩА ПО СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ!ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КВА "ПРОМЯНА" ЩЕ ПОСЛЕДВА ---НЕМА ЛАБАВО!!!
12
1
 
13
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
...И КОЕ МУ Е ПОЛИТИЧЕСКОТО НА ГЕШЕВ, БЕ......ЧЕ ИМ КАЗА ЧЕ СА ЗА "ИЗМИТАНЕ " ЛИ....??!!!!...АМИ , ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААА.. ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ..?! БАХ ТЕ У КОМЕНТАТОРА , ТОГАВА....!
11
10
 
13
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Точно така Гешев се държи не като Главен прокурор,а като Главен интригант Точно така се държат политиците,които се смятат за ,,главни"
10
0
 
14
 
! Отговори
Аххх преди 1 година
А тая шия не е от трушия! Ненаядохте се, платени лакеи!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Харлане,а ти преди 1 година
Се държиш като ***.
8
4
 
8
 
! Отговори
А ха преди 1 година
ББ ОТТЕЧЕ В ИСТОРИЯТА!!! НЕ СЕ КОСЕТЕ, АМИ СЕ ГОТВЕТЕ!!!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберасткия антрополог който Бойко нахаралани здраво, ръси поредните глупости. До преди няколко дни беше яростен защитник на каскета, но като си се продал на мафията, говориш каквото ти кажат, ако има кой да ти вярва разбира се.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали? И няма нищо общо,с поста който заема! След разразилият се скандал,на Гешев дните му вече да преброени на този пост! А с право др Борисов,може да си изяде задните части,с това политическо назначение на Гешев,при жив и здрав,с не изтекъл от Година време на този Законен за него Цацаров пост! Бързаха тогава и Борисов и Гешев да седне в това кресло! Българина помни всичко и не е за подценяване! Това съсипва и Гешев и ГЕРБ на Борисов! БСП се оттегли за " подкрепа"!-:) ГЕРБ пак са сами!-:))
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да, като политик се държи - яде баклава с ромските барони.
4
3
 
9
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Нахараланил се,и говори дивотии.Скрий се и не се показвай.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв политик може да е Геша? За тези три години, откакто е на поста, не е свършил работа за пет пари. Само се заканва и се дуе. Сега видя, че неговите ортаци го пуснаха по пързалката и изведнъж започна да заплашва и да се прави на велик борец с корупцията. Пълен клоунн. Дано поне извади някой качествен компромат за Буци, та да гледаме как корумпетата се избиват един деуг.