Александров: Гешев се държи като политик

Това е част от неговата характеристика
15 май 2023 20:04, Росен Стойчев
71
Александров: Гешев се държи като политик
Снимка: БГНЕС

„Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на Иван Гешев.”. Така антропологът Харалан Александров обясни в ефира на Нова Нюз днешната показана и разкъсана оставка от главния прокурор Иван Гешев на пресконференция по-рано.

Според него много по-важни са характеристиките и ролята на главния прокурор, които са заредени с конфликт по силата на овластеността на ролята.

Още по темата
„Тази роля има силата да привлича и създава политическо напрежение. Тази пружина е натегната от много време. За всички е ясно какво се случва, когато една роля в правосъдната система е натоварена с политически очаквания. Главният прокурор се държи като политик, днес това беше много добро политическо поведение”, допълни Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Янаки Николов преди 11 месеца
Хубаво ще бъде ако политиците вземат решение река Искър да се превърне в плавателен канал. От Ботевградско шосе до Нови Искър ако се издълбае и разшири като пръста се натрупва като диги отстрани. След това да се залеси с много дървета и храсти от двете страни на реката. Освен че ще бъде красиво и чисто ще ще бъде дом за много птици и други животни. Така ще бъде съчетано полезното с приятното.
41
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 11 месеца
Проектантите на София са проектирали модерен нов квартал на София в североизточната част на града. Това е прекрасна идея. Но лошото е че искат блоковете да са на пет етажа. Тогава ще бъдат като две капки вода еднакви, също като грозните и еднакви панелки през социализъма.На тази голяма незастроена площ може да се строят големи небостъргачи и подземни улици.Както и метро от Александър Невски до Кремиковци по продължението на бул.Сливница.На незастроена площ се строи по лесно.
40
0
 
1
 
! Отговори
Ангелов преди 11 месеца
Метрото е най безопасния и бърз транспорт. Затова метрото трябва непрекъснато да се разширява. Хубаво е да се построи четвърти лъч на метрото. От Александър Невски по бул.Васил Левски, Сливница до Кремиковци. бУл. Сливница да бъде продължен до магистрала Хемус. Нека политиците направят нещо хубаво за столицата.
39
0
 
0
 
! Отговори
Пенка Янакиева преди 11 месеца
Политиците трябва да сключат договор с Китай да внасяме от тях свръх скоростни влакове. В замяна на това ние да им изнасяме кучета. Защото кучетата убиват хора в страната ни. След като не се взимат ефикасни мерки за кучетата, трябва да бъде забранено избиването на агнета в България.
38
0
 
1
 
! Отговори
Ненчо преди 11 месеца
Тиквата побърза да свърже тръбите за газ със Сърбия. Но можеше да им постави ултиматум да ни върнат Цветан Василев. Така хората ще се усъмнят че и тиквата участва в далаверата за фалит на КТБ. Затова до сега виновни няма. При политиците всичко е възможно. Освен това мъж да роди, но усилено работят по този въпрос като искат да признаят джендърството.
37
0
 
1
 
! Отговори
Станимир преди 11 месеца
Всички политици и власти са се заклели да служат на България. Затова законите в страната трябва да важат и за тях.
36
0
 
1
 
! Отговори
Зоя преди 11 месеца
Освен за Барселона гейт Гешев знае за какви други далавери да вкара тиквата в затвора. Опонентите на ГЕРБ са на ясно че е необходимо правителство, но така тиквата ще получи имунитет и няма да го вкарат в затвора.
35
0
 
1
 
! Отговори
БГ футболни фенове преди 11 месеца
Ако след две години политиците не построят нов Национален стадион, по добре да нямаме повече Парламент. Защото тиквата и Крадлев постоянно лъжеха че ще построят нов съвременен Национален стадион.
34
0
 
1
 
! Отговори
Михаил преди 11 месеца
Група политици свързани с престъпници превърнаха държавата ни в частна собственост а хората като домашни животни. Богата държава сме но с беден народ. Заслугата за това е на корумпираните политици. Те подариха на господарите си златодобивната ни промишленост.Освен това погребаха реакторите за Белене. Някой политици трябва да са в затвора.
33
0
 
1
 
! Отговори
Деспина Николова преди 11 месеца
Много издирвани престъпници от интерпол като ги арестуват в чужбина ни ги пращат. Но тук ги пускат на свобода или да се укрият отново в чужбина. Пресен случаи е с Брендо. Освен това може да поставят ултиматум на Сърбия за членството и в ЕС,ако не ни върнат Цветан Василев участник в грабежа на КТБ. Къде изчезват парите от конфискувани контрабандни стоки. Така няма да ни приемат никога в Шенгенското пространство.
32
0
 
1
 
! Отговори
Загорчев преди 11 месеца
Политиците с магарешкия си инат злепоставят страната ни по света. До вчера бяхме за смях, но днес сме за резил. Къде изчезват парите от пътните такси, от ТОТОТО и данъците. Непрекъснато се оправдават че няма пари за нищо. Но само има пари да увеличават собствените си заплати.
31
0
 
1
 
! Отговори
Огнян Пенев преди 11 месеца
Политиците се държат с хората като с домашни животни и се подиграват с тях. Но да не забравят че хората който са ги избрали за да ги вкарат парламента, може лесно да ги изхвърлят с ритници от там.
30
0
 
1
 
! Отговори
Никола преди 11 месеца
Политиците ни убеждаваха че армия и оръжие не ни трябва. Но бяха принудени да се въоръжаваме и да закупуваме оръжие което не съществува. Но имаме опасно оръжие, това са наркомани и пияни шофьори които избиват невинни хора. За да бъдем нормална държава трябва много строги закони за убийците по пътищата както и за наркоманите и пияниците.
29
0
 
1
 
! Отговори
Изабела преди 11 месеца
Тези които помагат на убийците по пътищата да не бъдат в затвора, им пожелавам децата им да бъдат убити от наркомани и пияници. Освен това да не бъдат хванати. Това ще бъде възмездието от което много ще ги боли и тогава живота ще им бъде безсмислен.
28
0
 
1
 
! Отговори
Невена преди 11 месеца
След преврата политиците не искат да създадат закони за кучетата убийци на хора и животни. Освен това кучетата усраха детските площадки и цялата държава. Но ако някой убие куче го съдят. Никой не изисква от собственици на кучета да ги водят с намордник и каишка. Така кучетата се превърнаха в свещени животни на държавата. Сигурно скоро ще сменят герба на държавата ни с куче.
27
0
 
1
 
! Отговори
Ангел Зафиров преди 11 месеца
Не е тайна че престъпниците са под закрила на политиците и съдебната власт. Стотици са примерите доказателство за това. Като не работят законите страната ни е в реанимация и постоянно затъва в тинята.Вината е в избирателите затова че гласуват на изборите за престъпници и корумпирани политици.
26
0
 
1
 
! Отговори
Нели преди 11 месеца
Политиците се правят че не знаят кой ограби КТБ. Дори позволиха на Цветан Василев да се укрие в Сърбия. не поставиха ултиматум на Сърбия да ни върне престъпника, в противен случай няма да им помагаме да влязат в ЕС. Политиците доказват непрекъснато че са най големия враг на държавата ни.
25
0
 
1
 
! Отговори
Светла преди 11 месеца
Политиците ще започнат да служат на държавата, но се нуждаят от повече бой и често кютек. Но въпреки това много от тях трябва да са в затвора. Защото законите трябва да важат еднакво за всички. в затвора трябва да ги хранят с некачествен асфалт който е полаган по пътищата.
24
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 11 месеца
Политиците освен че унищожават държавата, пречат за изграждането на стадиони. Затова докато се построи нов модерен Национален стадион, политиците трябва да получават половин заплата.
23
0
 
1
 
! Отговори
Възмутени преди 11 месеца
Докато в парламента си играят на нови избори, държавата губи милиони за нови излишни избори.Затова трябва нов закон, като не могат да сформират правителство президента трябва да назначи правителство което да изкара цял мандат и да бъде официално правителство.