Очевидно не си говорим за чиста политика

Създателите на това, което се случва, са на първия ред в НС
15 май 2023 13:35, Росен Стойчев
16
Очевидно не си говорим за чиста политика
Снимка: БГНЕС

„Ние очевидно не си говорим за чиста политика. Тъкмо започнем да обсъждаме ще има ли правителство и се измества разговора и прави нещата непредвидими.

Още по темата
Виждаме повърхностен разговор, който изглежда политически, и следващия момент започват да се навързват събития, разклащащи основите”. Това обяви Калина Влайкова пред Нова тв.

„Не виждам грандиозен проблем в заявката на Габриел за отзоваване на главния прокурор. Това е политически разговор от много години. Проблемът произтече след това. Когато се задействаха прокурорите във ВСС - поразително съвпадение. Това са хора, до онзи ден пели песни в прослава на Гешев. Завъртането на 180 градуса не изглежда хигиенично”, добави тя.

Според Димитър Ганев все още не се намираме във финала на сюжета за главния прокурор. Вероятно развръзката ще дойде тази седмица. „Не изглежда красиво институция, която събираше обществено напрежение в продължение на две години, изведнъж някаква свръх динамика, промяна на позиции, разкол в прокуратурата. Това ни оставя с горчив привкус - че не всичко е в публичното пространство”, уточни той.

Политологът обаче не е сигурен дали прокуратурата е факторът, който ще „слепи” някаква коалиция. „Може да има въздействие, но няма да е основно. Това, което може да „слепи” коалицията са отделните политически интереси. Според мен всички опции са на масата. Но най-вероятният сценарий е за някакво правителство с партиите, които днес се срещат с ГЕРБ-СДС”, каза Ганев.

„Създателите на това, което се случва, са на първия ред в Народното събрание. Дава знак „ще правим всичко, което трябва, само и само да бъдете добър сапун за съвестта на ГЕРБ и ДПС. Създателите са на първия ред в парламента - единият е Д.П., а другият - Б.Б. Акционерите в дружеството „главен прокурор” стоят на първия ред в Народното събрание. Не ми се иска ГЕРБ-СДС да са се разбрали с ПП-ДБ, но изглежда така”, заяви Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: анализмандатпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
val преди 11 месеца
Бабикян е наследник на тия арменци дето навремето сме ги спасили от турците да не им режат тиквите и сме им разрешили да живеят в България . Сега наследниците им ни се катерят по главите и ни учат как да живееме и да се управляваме,
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да, сплав от 2% политика и 98% престъпност.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ВСИЧКИ политици влизат в политиката, ЗА ДА КРАДАТ ЗАКОННО. НИКОЙ НЕ ВЛИЗА ЗА ДРУГО. Тъй е у нас. И не само.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Вретимир - По кои критерии се определя правилната страна на историята?
5
1
 
5
 
! Отговори
Вретимир преди 11 месеца
Каквото кажат евроатлантическите ни артньори, това ще става. Днес махат Гешев, утре може да махнат Борисов, Радев, Карадайъ или, който и да е. Важното е да сме на правилната страна на историята.
4
10
 
0
 
! Отговори
Спиров преди 11 месеца
Да остане служебно правителство. Харесвам го!
3
2
 
5
 
! Отговори
Герен преди 11 месеца
НЕМА УПРАВИЯ НЕМА ЧЕСТНИ ПОЛИТИЦИ. НЕМА ЖИВОТ ХУБАВО ЩАСТЛИВ ЗА БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ. ПО ТЕЖКО Е ОТ РОБСТВОТО. ЗАЩОТО ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА. КРАДЦИ МУШИКИ И ПРОСТИМ ХОРА НИ УПРАВЛЯВАХА. МЪКА МЪКИ И......
2
6
 
5
 
! Отговори
киро преди 11 месеца
Направете правителство, стига сте дрънкали глупости......
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ са си чиста проба АМАТЬОРИ.