ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година

Не можело да има коалиция
Обновена: 14 май 2023 12:31 | 14 май 2023 12:15, Камелия Цветанова
202
ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще предложи утре сутринта разговорите да продължат с цел създаването на експертно правителство за една година на основа на приоритети. Това заяви номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел.
 

"Изключваме думата коалиция, правителството ще бъде само експертно", отсече тя.

„Първата сила, която ще поканим на разговор е БСП. С тази политическа сила имаме най-големи различия, но всички трябва да работим за бъдещето на България. Посланието ми към всички е да не считаме проведените разговори за загубени“, посочи тя.

"Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова от утре ще поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта Габриел. Тя обясни, че с ПП Възраждане не е възможно да се върви напред.Никакви разговори не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо правителство - да, имаме ли общи приоритети -да. Преди да говорим за експерти, трябва да говорим за експертно правителство", каза още Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГЕРБМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ 15:00 КОГАТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ ВРЪЧИ МАНДАТА НА МЕРИ ГАРГАМЕЛ, ТА ДА ВИДИМ РАЗВИТИЕТО НА БАЛКАНСКАТА ДРАМА НА ЕНП И ГЕРБ!!!
161
0
 
1
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 месеца
Чета кво е казала Жирафа.. и естествено разбирам думите, но смисъла се губи. Същото е като чета какво е казал Гешеф в другата статия, същото понякога беше и като четях Кирил Петков. Абе тези хора що не си пишат нещата предварително, че да не ни объркват? Че то дори Баценцето изглежда като оратор в сравнение с тях.
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Гешев се разприказва,ще ви направи на пух и прах всичките.
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Експертно правителство,командвано от зайчарника.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Повече се вълнувам от това дали Спартак Варна ще изпадне в Б група, от колкото това, кой ще бъде в правителството?
157
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
на некой стана ли му ясно защо ТОЧНО ЕДНА ГОДИНА требало да "работи" това ИЗМИСЛЕНО "правителство" ?..До врачка ли се допитаха,или до аритметика на републиката- позабравения Витанов?..Или са направили простата аритметика колко има да получават от ЕС и за колко време могат да ги усвоят ?..А най-вероятно с бандитския си усет знаят колко време ще безчинстват догато ги изритат хората?..Вече имат опит..От протестите и паленето на хората по площадите-ЕДИНСТВЕНИТЕ случаи в хилядолетната история на Бг..
156
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хахаха, тия са като Крюела и Гаргамел, просто са такава гротеска, че на човек му се доревава.
155
1
 
10
 
! Отговори
Противни жени преди 11 месеца
Боже, ту Цачева, ту Ангелкова, ту Кристалина. Каква беше тая колекция от грозотии? Ако бяха толкова умни и съвестни колкото неприятни! Сега пък тая мутантка. Размахва нокти и се хили победоносно.
154
3
 
8
 
! Отговори
Селска стомна преди 11 месеца
Селска стомна, с космическо самочувствие. Сипе неточности, лъжи, размахва нокти и пръсти, убедена е че е уникална. Селска отличничка..
153
0
 
4
 
! Отговори
Знаем какво е преди 11 месеца
Поне имайте срам и замълчете, вместо да говорите нагли лъжи! 1. "не говорим за коалиция"-както искате го наричайте, за да мине правителство, трябва мнозинство, което никоя партия НЯМА (даже са страшно далеч), т.е. трябва подкрепа от други партии. За да подкрепи партия друга партия, има причина. И христо иванов казваше, че нямали коалиция с БСП в четворната коалиция, а само с ПП :D 2. "ескперти"-дефнирайте думата и докажете, че имате ЕДИН експерт, а не само пионка, набедена за такъв!
152
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Анонимен171. Аз ще я запомня с избори, когато след като беше избрана, отказа се, върна се на старото място на комисар, за да може следващият в листите да стане европа.разит. Май това беше с.винетка. Но от биографиите излиза, че е бая образована, което не я прави автоматично добър политик. Общо взето парашутистка.
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жа Гаргамел съвсем се оплете в лъжите си. След като се оправда за лъжата, че е доктор по политически науки, днес произведе нова лъжа.Че не е повтаряла никъде в автобиографиите си първата лъжа. Днес обаче изкараха биографията и от ЕК от 2011г., където пак посочва лъжата от 2009г. Разбрахте ли сега защо толкова се харесват с Кики-рики? По лъжите им ще ги познаете!
150
4
 
6
 
! Отговори
Цар преди 1 година
Време е този народ от българи да вземе нещата в свои ръце ! Това означава всяко решение на Правителството да бъде всенародно обсъждано и приемано само при мнозинство от народа ! Така правят в Швейцария. А защо и ние да не правим така ?
149
4
 
14
 
! Отговори
Менажер преди 1 година
Циркът , наречен политически живот в България , се вихри с пълна сила ! Възторжено предложената за премиер брюкселска зелка се оказа същата лъжлива ку.ч.ка като Про100 Киро - измислени титли, измислени достойнства , измислена самоличност ! Изобщо истинска зелка - елементарен зеленчук , но докаран от Брюксел. Българи , с доказан авторитет , научни и професионални постижения са пренебрегнати , за да ни поставят такъв зеленчук за управленец от висше ниво !!! Срам ! Срам, българи ! Как се докарахме
148
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко може да се открадне за една година?Само Боко знае.
147
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези квачки могат ли да отговорят кой допуска в България цените на жилищата да се обявяват в евро след като тук лева е все още на власт. Къде са институциите, къде са тези които трябва да защитават тази страна. Всички се борят да влязат във властта, но само да се облагодетелстват, нищо друго. Запада иска да ни унищожи.
146
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А пък предлагам на приятелките журналистки и редакторите на Днес.бг нещо съвсем различно. Вместо рубриката избори 2023, да има бюджет 2022. За да го видят читателите. А може и да се намери някой грамотен, за да им го състави и приеме този за настоящата. Честити поредни връчвания и връщания на мандатите.
145
4
 
28
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Странното е, че начелото на експертното правителство ще бъде жена, която не е експерт по нищо. Която няма абсолютно никаква представа как се управлява държава.
144
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудо невиждано- мафията и борците срещу мафията се събират! Да живее експертното правителство!
143
4
 
24
 
! Отговори
Иван преди 1 година
С други думи една година крадене и лапане на корем, делим печалбата, после който откъдето е. Страхотна програма. Да да, ама не. Няма нужда, мерси.