Нинова: Какви промени искат в Конституцията? Четем, че ПП-ДБ ще пипат частта за семейството

Конституционно правителство не говори нищо, Христо Иванов да изясни какво предлага
Обновена: 20 май 2023 16:08 | 20 май 2023 15:48, Анисия Иванова
86
Нинова: Какви промени искат в Конституцията? Четем, че ПП-ДБ ще пипат частта за семейството
Снимка: БГНЕС

Конституционно правителство не говори нищо.  "Христо Иванов говори за промени в Конституцията, но не чуваме нищо конкретно. Да изяснят какво предлагат и тогава ще говорим“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите.

За конституционно правителство заговориха в петък и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Отговаряйки на въпрос дали за БСП е вариант конституционно правителство, Нинова каза: "Това не значи нищо. Вярно, че се занимавам с политика, но съм и юрист по професия. Конституционно правителство на мен и на правото не говори нищо. Нека уточнят какво имат предвид. Христо Иванов говори за промяна на Конституцията, да се събере мнозинство, но не чуваме какви промени искат. Нищо конкретно не се говори, само общи приказки и лозунги. Дали това е промяна в съдебната система, четем в последно време, че става дума и за промяна в частта, която засяга семейството между мъж и жена и се цели нещо друго. Нека се изяснят какво предлагат и тогава ще го коментираме".

Още по темата
Тя отново потвърди, че членовете на БСП няма да участват в ново служебно правителство. Националният съвет на БСП потвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на коалиция "БСП за България" за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат, обяви Нинова.

"С 98 гласа “За" и само 2 против взехме четири решения. Първото е, че Националният съвет препотвърди решението на парламентарната група и изпълнителното бюро да прекрати преговорите с ГЕРБ за кабинет с първия мандат. Второ  - възлага на парламентарната група да гласува против кабинет, предложен от Мария Габриел.  Трето – да участваме в разговорите, когато бъдем поканени за кабинет с втори и трети мандат. Четвърто – при невъзможност да се сформира редовно правителство и се наложи нов служебен кабинет на президента Румен Радев – членове на БСП да не участват в него", посочи тя на брифинг пред журналисти.

За пример Корнелия Нинова даде предложения бюджет от служебния кабинет, който замразявал социалните надбавки. "Или пък служебното правителство изнася оръжие за Украйна“, каза тя.

По думите й Бойко Борисов допуснал грешка, че предложил ярка политическа лично за премиер.

"Трябваше предварително да се уговорят задачите и сроковете за изпълнение и чак тогава да се говори за министър-председател. В това яростно политическо противопоставяне лидерите и ярките политически лица трябва да отстъпят назад“, каза лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова: Какви промени искат в Конституцията?___________ Ще въвеждат частта за домашно насилие от Истанбулската конвенция, изяш се от яд!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Абсурдно е конституцията да урежда семейни взаимоотношения и въобще отношенията между мъже и жени. Това е лудост!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ПеПето и ДеБето на 3-ти март опънаха знамето на ЛГБТ вместо българското.Вие какво очаквахте?Да не направят и промени в конституцията ли?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 70:Това,че ти си жалък това не означава,че всички останали са "жалки".Не съди по себе си!А защо си такъв ли?Защото ДС не съществува от 1990-та година когато закриват тази институция.ДАНС ли имаш предвид?Не те разбирам или по-точно халюцинациите ти.Хайде,заставай пред огледалото и започвай с обидите!Не обиждай хората!
49
7
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Не си прав! Всички, подчертавам, всички партии и политици В БГ са производни на БКП. Обществена тайна. А икономиката на страната е в ръцете на ДС деца и внуци на комунистите. Какви промени очаквате? Каква конституция, какви пет лева. Гледат ни в очите и ни се смеят! Жалки сме.
48
4
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 година
На Нинова! Тя остава наистина опозиция на ширещата се политическа прос тотия..
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конституцията си е много добре, все още защитава правата на хората, тъй като е от едно време, има вероятност да се пипа и по тази част, щом нищо не казват.
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е ЗА да изгоним Корнелия Нинова от София и страната?
45
2
 
10
 
! Отговори
Инвеститор преди 1 година
Тези политици съвсем изперкаха.
44
0
 
2
 
! Отговори
тъпотии преди 1 година
До Право на отговор --о о о, големи тъпотии, откъде ги копира, от някой парапет ли?
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мили хора, моля ви не се оставяйте да ви лъже една от най-корумпираните и подполни партии на нашето време, партия правоприемник на терористичната организация БКП. Те си го признават. Те открито го заявяват че са БСП никога няма да се откаже от своята история и че са на 130 години. Това е БСП, унищожителя на българското семейство. Вълкът е облякъл овчата си кожа, сред обществото и говори мили неща, за да ви лапне. Това е БСП.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП вие запелипхте пооския данък на българското семейство. И търсите всякакви начини да му дерете кожата чрез всякакви данъци и такси, за ви са лъскави хотелите.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ПП-ДБ, и ГЕРБ служат на американското посолство, и двете партии имат поръчение да вкарат закони, сред които и Истанбулската конвенция. Затова заговориха едновременно за промени в конституцията. Ако едните не успеят, другите ще свършат поръчката. Което, признавам им на Козяк, не е лоша стратегия - да ни зарине с продажни партии, за да създават впечатление за масовка и хората да се изморят да се противопоставят. Въпросът е ще се хванем ли на въдицата или ще успеем да ги спрем.
40
5
 
8
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Марийка Габриелска е за оплакване. Няма да и се отвори парашута. Подлъга я Бойко с премиерски пост, и тя си загуби топлото местенце на еврокомисар. Сигуро и е обещал. че след една година на изборите за европарламент пак ще я предложат, но и това никак не е сигурно.
39
4
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 52: БСП патерици на ГЕРБ? По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? За три мандата на Бойко се изредиха много патерици на ГЕРБ, а единствената опозиция беше БСП. Неприятна истина за бившите явни и скрити патерици на Бойко, които сега се представят като първи борци за промяна
38
5
 
7
 
! Отговори
Марая Гаргамел преди 1 година
става Премиер идната Седмица, ама Тик Вун бил Нервен и май щял да върне мандата!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСПари другари вие от десетилетия гледате надменно над обикновеното българско семейство, което с тегота въприема последствията от вашите бандитски управления.
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червената буржоазия се гаври с българското семейства. На тях не са им нужни никакви поправки за да го правят. Правили са го десетилетия, като се изгавриха с нашите родители, с нашите семейства, разделиха ни, разпръснаха ни да се гледаме по скайповете. Това че БСП шайката. На тях не са им нужни никакви промени да правят за да прецакват българските семейства. Само и само за да со добре техните семейства по техните хотели. На това се казва огромно лицемерие и популизъм.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашите български семейства, или по-скоро пинерски и руски, които сте нароени на всеки километър и превърнали държавата в разградения двор на корупцията за пореден път манипулират обществото и плюят по ПП. Вас хотелиери и ченгета някой трябва да вкара по затворите. Вие, като се пишете за почтени семейства, защо грабите съгражданите си? Кажете социалисти милионери. Защо корумпирате? Защо мачкате хората. Защо сте вкарали родата си по администрациите за да източват държавата, своята държава?
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП са патерици на ГЕРБ! И са същите полуписти като Възраждане! Обвързаности!