Василев силно вярва: Ще имаме кабинет с втория мандат

На местните избори в столицата ще се явят със "Спаси София”
20 май 2023 15:20, Анисия Иванова
95
Василев силно вярва: Ще имаме кабинет с втория мандат
Снимка: БГНЕС

„Позицията на ПП-ДБ е ясна, заявена е веднага след изборите, няма да подкрепим правителство с първия мандат. Силно вярвам, че разумът ще надделее и ще имаме правителство с втория мандат“. Това заяви Асен Василев в Димитровград.

Василев съобщи, че вчера е имало още една среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, на която е препотвърдена тяхната позиция пред Мария Габриел. „Срещата бе поискана от ГЕРБ и организирана от тях. На нея препотвърдихме позицията си лично в разговор с Габриел“, каза той.

„Имаме ясно решение да предложим правителство на малцинството. Разговори за втория мандат е нормално да започнат, след като се изчерпа първият“, каза Василев.

Още по темата

Според него има нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, които са видни за всички граждани. Той подчерта, че се сблъскваме със системен проблем в конструкцията на съдебната власт, защото има сходен проблем и при прокуратурата на Гешев, и на Цацаров, и на Филчев. „Започваме разговори, за да се направят промени в Конституцията и в модела, по който работи прокуратурата“, добави Василев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос за гласуването на първия мандат съпредседателят на ПП заяви, че всички командировки на депутати са отменени и всички депутати са помолени да присъстват в зала.

„Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход, но това е въпрос, който трябва да отправите към другите политически сили“, каза Василев.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения в момента.

Той допълни, че на местните избори в столицата ПП-ДБ вероятно ще се явят заедно със „Спаси София”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Тия направиха част от българския народ мазохисти - хем виждат, че за нищо не стават и са вредни , хем пак за тях гласуват.
61
1
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 11 месеца
Кокорчо, какво вярваш не е важно. Защо внасяме ел. ток в момента. Справка ЕСО!!!!
60
6
 
2
 
! Отговори
Даскала преди 11 месеца
Бойко си тури свой човек за премиер и обяви че направил експертен кабинет?Глупости!Ако изпипат.нещата останалите партии могат да направят истински експертен кабинет!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Пенсионерът Чекмеджи - Верно си пенсионер, личи ти по разсъжденията, вземи нещо за поддържане на мозъка и мисълта. Тия на следващи избори ще са зад Слави, ако изобщо се класират. Не дават подкрепа на Герб, ама държат да получат тяхната. Чудя се у ред ли са? Или всички, депутати и гласувалите за тях са с някакви дефицити?
58
1
 
5
 
! Отговори
пасарела преди 11 месеца
Кокорко и Жаборко , а пък и Бойкикиев са наивници и коне с капаци !! Не виждат , че не ги искат и пак се натискат ! Хем ги бият , хем викат не е нищо ! Яд ме е че пак се задават избори и се харчат грешни милиони , ама те нали си лапат до задавяне пука им ! И Радев има пръст в нещата , той ги провокира , ама сега от страни само дава тенденциозни изявления !! Знаете вица за господ и военните !!!
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕПП-аджийчета са пощурели като гладни вълчета... скимят ли скимтят в коментарите.. свършиха ли кокалчетата дето боко ви ги подхвърляше да глозгате??
56
1
 
10
 
! Отговори
ПП узурпираха ... преди 11 месеца
ПП узурпираха коалицията ПП-ДБ! Явно те взимат решенията а, ДБ козирува, сиреч просто е един изпълнител без права, интересно как го приема Христо Иванов, !това показва, че с нещо го държат в зависимост
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде-е-е-е отидоха променкаджиите в ряката! Доносниците може да се докопат пак до следващия парламент, но променкаджиите- тц!
54
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слава на ПП/ДБ! Комунистите вън!
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кокорчо, нямате никакъв шанс!
52
3
 
12
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Единственото обяснение за тая прросттотия. Ние не сме с тях, ама на вторият мандат те трябва да са с нас задължително едва ли не! Е че тоя неистово иска властта по такъв начин да може да си прекрие престъпленията, който извърши срещу финансовата система и България. Друго обяснение не би могло да има.
51
3
 
11
 
! Отговори
Цв преди 11 месеца
Нагъл, нагъл! Блажени са вярващите! ***!
50
2
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 11 месеца
С вярване не става.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия си вярва много ,е как с няма и 70 гласа да има втори мандат )
48
16
 
3
 
! Отговори
Пенсионерът Чекмеджи преди 11 месеца
Нормално е поне една политическа сила да си държи на думата пред избирателите. Коалиции с мафията не се правят при никакви обстоятелства. Дали ще има правителство с втория мандат....по-добре да няма защото ще е нестабилно. Първо трябва да се спечелят местните избори за да се лиши тулу-па от контолирания вот, който с куоения е над 50% от електората му тъ-па-ци.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДО 63 ПРАВ СИ!ПРАВ ЗА ТОВА -ОБРАТНОТО!ОБРАТНИ СА ДАЖЕ В МИСЛЕНЕТО !ОБРАТНО НА КОНСТИТУЦИЯТА! ОБРАТНО И ПАК ОБРАТНО АБЕ СБЪРКАНА РАБОТА!ЩЕ НИ ОПРАВЯТ!ЧЕТИ ГО НА ОБРАТНО!ИЛИ КАТО ОБРАТНИ!НЯМА МЪЖКО !НЯМА ЖЕНСКО!ЩЕ СМЕ ОПРАВЕНИ !
46
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Колкото и да се опитвам да разбера логиката на ПП/ДБ да не подкрепят първите, но те пък да подкрепят тях - не мога и не мога. При условие, че в програмите им няма кой знае какви разлици, всичко прилича на пустия инат. Друго обяснение е че няма как да разберем защото нали не сме завършили Харвард. Явно от там излизат хора с по-обратно на логическо мислене.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТОЗИ НЕ Е БИЛ В БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗНАЕ ЗА БЕЛИЯ АВТОБУС! МОМЧЕТА С МОМИЧЕШКИ УСМИВКИ,МНОГО СА СКЪПИ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА'!ДАЖЕ ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО!ЯЙЦАТА ПРИ ВАС СТАНАХА СКЪПИ!ДОМАТИ СЪЩО!ЩЕ СИ НОСИМ НЕЩО!ГОЛЯМАЛЮБОВ ЩЕ ИМА!ПИТАЙТЕ ТАНЧЕТО КАК ГЛЕДАШЕ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА! РАЗМИНА СЕ!НОООО ТОЗИ ПЪТ ВИЕ ЩЕ ОБЕРЕТЕ НАРОДНАТА ЛЮБОВ! САДО МАЗО та МАЗАЛО ЩЕ СТАНЕ
44
2
 
20
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Сори Кокорчо, нищо не става от тотално провалили се и довели до фалит страната с некадърното си управление политици лсто теб , управлявани от Лена парапета и големия спец по всичко татко Петко!Жалки сте и особено ти искаш отново да си финансов министър след като докара страната до това положение! Отивайте си там откъдето сте дошли шарлатани и мошеници!
43
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коалицията ПП-ДБ са сигурни, че ще управляват, защото имат стабилен презокянски гръб и подкрепа. Там са решили да има кабинет с втория мандат. ГЕРБ въртят, сучат, но и те знаят какво ще стане.