Денков: С Габриел сме се разбирали достатъчно добре

Възможни са промени в евентуално управление
23 май 2023 22:05, Росен Стойчев
65
Денков: С Габриел сме се разбирали достатъчно добре
Снимка: БГНЕС

Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието ни да извадим още по-добър състав. Където е възможно, търсим експерти. Това обяви пред Нова съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков и уточни, че в хода на преговорите са се разбрали, че обявеният кабинет е този, от който се тръгва.

Още по темата

„До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали достатъчно добре. Това е важно, защото липсата на доверие е огромен проблем в нашата политика. Аз поне ѝ имам доверие, че ние можем да работим заедно. До момента това усещане се потвърждава”, добави той.

Акад. Денков е на мнение, че ротацията крие много подводни камъни. „Нямам никаква илюзия, че задачата, с която се захващаме, е много трудна. Политическият опит в другите държави показва, че понякога този тип правителства с ротация не успяват да се справят, провалят се в опита да се реализират последователните мандати. Но има и други държави, в които се реализират”, е мнението му.

„Дали ще бъде компромис, който си е струвало, защото очевидно има компромис и от двете страни, ще разберем по резултатите. Нямам никакво съмнение, че това, което правим днес, историята ще го съди по това какви резултати е постигнало”, заключи Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
XL преди 11 месеца
ми чи тъй ми :)
13
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 месеца
ПП се прецка здраво. Ако не се коалира с ГЕРБ ги обвиняват че не работят за БГ щото сега трябва да се приема бюджета и тн. Ако няма бюджет, полицай доктори учители - няма нови заплати. Ако се коалират - губят избиратели, щото се коалират с МАфиятаПрецакня.
12
1
 
14
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
Трябва да почнат да летят павета вече. Крайно време е това дебилско стадо да се пробуди!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Габриелистан преди 11 месеца
Предлагам държавата да се преименува. Половината мандат да се казва Франсоа, по името на съпруга и, другата половина Жан-Едуард по името на сина и.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гаргамели...Дайте още от сега да им събираме пари за ринопластика,защото от лъжи ще им станат носовете дълги като на Пинокио.Или по-добре не...те сами ще си откраднат от комисионните от газа и оръжията.
9
2
 
9
 
! Отговори
Дедо Пинто преди 11 месеца
Но въпросите са:КОЙ и КАК успя да убеди Асенчо и Просто Кире, да работят заедно?Нали все ТРЪБЯХА, че с ГЕРБ НИКОГА НЯМА ДА СА В КОАЛИЦИЯ.Изглежда, че Матриалът пак е прецакан.
8
0
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 11 месеца
Имаш вече подготовка , дългосрочна тренировка. С " девойки " си работил , които ти си обработил , изпити си им изписал и подписал , дипломи си им раздал и до властта си се добрал .
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези ще ни погребат
6
3
 
7
 
! Отговори
Тулупа преди 11 месеца
Продажна ***
5
2
 
15
 
! Отговори
Ами браво! преди 11 месеца
Само жираф не бяхме имали за премиер. Цар имахме, плъх имахме, бандит имахме... Сега и жираф ще имаме.
4
17
 
4
 
! Отговори
Дерзайте, и двамата преди 11 месеца
Браво. Успех и на двамата. Най-накрая двама умни българи начело на държавата. Дано не се разтурите заради дребни партийни сметки. Ако докарате нещата докрай народа ще ви се отблагодари. Хайде, че много има да наваксваме.
3
4
 
13
 
! Отговори
Фикус с микрофон преди 11 месеца
Габриел ще бъде просто един фикус с микрофон, който ще докладва на Боко какво става в кабинета, за да продължи с интригите си и опитите за измъкване от трудната ситуация.
2
6
 
12
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 11 месеца
Велик стратег е Боко - докара някаква дето си е пробила път в Брюксел с вагината си, за да може да се състави правителство на П-е-дало Педо-фили Дае-Бъ
1
15
 
5
 
! Отговори
Обяснявам преди 11 месеца
Следва: ударно в Шенген и Еврозоната; оръжие за Украйна и гонене на руските агенти; Радев в трета глуха да не се чува; смяна на червените областни и на шефовете на агенции; атлантическа реформа в съд, прокуратура, армия, полиция; разгром на енергийната мафия и на руските медии; приемане на Истанбулската конвенция и пълна интеграция в Европа. ПЪЛНА ПОБЕДА!