Новото правителство и вариантите пред него

Нова среща на Габриел и Денков
23 май 2023 20:05, Росен Стойчев
24

Продължават срещите между Мария Габриел и акад. Денков, след като първите две политически сили се разбраха за кабинет на ротационен принцип. До този момент Габриел е единственият представител на ГЕРБ-СДС, за който се знае, че ще участва в проектокабинетa. Съставът на правителството с втория мандат обаче остава в тайна.
Още по темата
Появиха се спекулации, че той няма да се различава значително от този, предложен преди месец от "Продължаваме промяната".

По информация на Новините ON AIR в него няма да има други представители на ГЕРБ-СДС, освен Габриел. В него обаче ще присъстват членовете на ПП-ДБ. Сред тях са Асен Василев, който ще е предложението за министър на финансите. След нестандартното решение за управление днес последваха и лидерски коментари - на Бойко Борисов и на Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ отново показа, че е преотстъпил мястото си за преговори на Мария Габриел. Вместо с междупартийни срещи той се зае с футбол и поведе "Витоша" (Бистрица) към титлата шампион на България по футбол при ветераните. След футболната среща и снимките с привърженици, Борисов коментира, че съставът на бъдещият кабинет все още не е ясен, въпреки слуховете, че той ще бъде същия като предложения преди около месец от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел. Този, който ще е премиер и вицепремиер съответно - има девет месеца ротация, трябва да има самочувствието, знанията, уменията, авторитета да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет", изтъкна той.

Борисов отговори и на критиките на привържениците на партията, че ГЕРБ-СДС са се коалирали с доскорошните си опоненти ПП-ДБ.

"Това не е коалиция, а отговорно управление", категоричен бе той.  От стадиона в Пловдив Борисов посъветва лидерите на коалицията на ПП-ДБ да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство.

"Този формат не е коалиция, напротив - той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме", обяви Кирил Петков във Facebook.
Според Станислав Балабанов от ИТН "задкулисно е договорено политическо правителство". От ДПС и БСП до този момент се въздържат от коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека промяната започне сега :) Каскета държи дела на трупчета като компромати а чекмеджан не пуска кокала . Честито промяна с членство за усвояване до живот .
15
2
 
9
 
! Отговори
Олирхията преди 11 месеца
На Денков кой му купува постовете и при Радев, и при Борисов, навсякъде. Да не избухне скоро нов скандал.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 20... от пп са още по балъци, защото направиха чудеса за да изчегъртат герб, а сега се омъжиха за тях...
13
1
 
12
 
! Отговори
Балъци преди 11 месеца
Борисов се подигра не само с избирателите, но с членовете си. Обикаляха медиите да агитират за Герб, а сега трябва да стоят и да гледат, как Денков управлява без тих. Не само Добрев и другите трябва да напуснат.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С такова правителство, какво ли ненужно и нежелано нещо, ще ни пробутат краварите този път
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вариантът е един: приемат законите поръчани от Кoзяк и се разпадат, защото те са създадени само с тази цел и господарите им повече няма да имат нужда от тях.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Краварския цирк с нова зрелищна програма и с нови цени на билетите. Ще се бръкнем дълбоко
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След баджанаците от ДБ, на Лена и се отваря доста работа с ГЕРБ и СДС.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Амеританците вече се гаврят с колонията
7
2
 
5
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Ако не искат доброволно, ще им помогнеме.... Долу нату, ек, и юрохейският скапан съюз... ===)))
6
1
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 11 месеца
Браво на всички десни прогресивни политици, но най-вече на г-н Лидера на Най-голямата партия генерал Борисов, че дори и в този труден и напрегнат, но тържествен момент, той намира сили да поведе славните Бистришко тигри към върховете за ветерани. Браво!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
герб и тяхната промяна станаха баджанаци щото еваа мааата на един и същи народ :)
4
3
 
4
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 11 месеца
Ристю Фашиста и генерал Гном мълчат. Имам предчуствие че в последния момент ще се дръпнат и ще оставят ПП на вълците. Номера на Боко е мноо плосък и само ол иг офрени като Кире и Денков може да се вържат. Навярно и това е целта. Да ти подарят цялата власт с аргумента че ТРЯБВА да има правителство звучи моо тъпо.
3
2
 
2
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
Вариант 1 Ротация ппдб+ ;) управляват краденетоВариант 2 бОцан се ослушва и чака . Чака да поиска своите милрд. Този път , обаче ще му ги дадат . Чудно ми е защо ги отказаха на малкото граб (дпс) - итн ) Сега стават заложници едни на други, освен че се по гребват.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пепетата и десетата очакваха че Бойко ще ги отсвири за втория мандат и да си го плюят по инерция и оше избори ама той ги изненада и сега се омъдриха.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Протеста от 2020 първоначално беше спонтанен после се внедриха, така наречените умно красиви от преДай България, които са най-твърдото ядро на статуковото и авери на Баце още от времето на реформаторите и хората им повярваха за пореден път. Дългоочаквана от десетилетия, лелеяна и бленувана мечта на българите: Мутри вън от държавните институции и долу ръцете от съдбата на България за съжаление беше предадена именно от тези фалшиви политици изпълняващи указанията на статуковото