Вежди Рашидов за Борисов: Той заслужава похвали

НС не събра кворум заради липсата на депутатите от ГЕРБ
25 май 2023 11:53, Нели Христова
36
Вежди Рашидов за Борисов: Той заслужава похвали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов, който се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като "Барселонагейт", и - както съобщи прокуратурата по-рано днес, друго производство по сигнал от гражданско сдружение.

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум. Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията.

"Ние имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде намалено, да бъде превърнато в малцинство", заяви Томислав Дончев и добави, че това не трябва да се позволява. Той подчерта, че от една страна ще показват подкрепата си към Бойко Борисов, от друга страна несъгласието си от всичко, което се случва в парламента, извън парламента.

"В крайно сметка политиците са граждани, граждани с повишена мощност", отбеляза Дончев.

"Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е невинен. "От това, което знам за него, той е един човек, който заслужава похвали, затова, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много", заяви той и посочи, че така не се прави в държавата.

"Да демонстрираме решителност против опитите на някои институции да се мешат в работата на НС. Имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство. Това не трябва да се позволява. В крайна сметка политиците са граждани с повишена мощност”, каза Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
фен преди 10 месеца
Браво Вежди, но само устни хвалби не стигат. Трябва да изваеш скулптура на Бойко в цял ръст, с волево изражение устремен взор към светлото европейско и евроатлантическо бъдеще. Има опция скулптурата да бъде и позлатена, ако Бойко отпусне 10 - 20 кюлчета от собствения си резерв.
28
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Ами, потупай го по рамото бе мултак. Може и да го похвалиш. Нали сте си от една партия. А пък, 60 % от българите не гласуват за депутати. Те пък не ходят на работа. Аз също не ходя, но и не получавам заплата. Не съм нито народен представител, нито пък съм завършилв Симеоновската школа за милиционери. Че дори и в АОНСУ-то им не съм.
27
1
 
11
 
! Отговори
Срам&позор преди 10 месеца
Главният мултак с похвали за стария сикаджия.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от тия комунистически маниери на човекопоклонничество!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За тези каквото и да направи Борисов все ще го хвалят. Не се прави така, когато някой настъпи лука трябва да му се казва. Като някакви слепи поклонници са.
24
0
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп преди 10 месеца
Що бе Веждичка? Тази дето го хвалеше (според народната поговорка), да не би да се е преселила на по-добро место?
23
1
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
На тия на снимките, дето са с фланелки на Бащицата, хрумва ли им, че стават за смях и принизяват собственото си човешко достойнство? Или викате няма как да им хрумне? Родили са се прости?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заслужава похвали защото на теб като фалира КТБ държавата на Борисов ти върна 2та милиона а трябваше да ти върне само 200 хил
21
2
 
13
 
! Отговори
realfc преди 10 месеца
Това пиянде много бързо е забравил някои неща.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баце е света вода ненапите виновни са всички около него които сега викат осанна, а после като ги похарчи ще дават показания пред някой каскет.
19
2
 
18
 
! Отговори
Самарин преди 10 месеца
От Илия Павлов до наши дни,днес "големият българин"плътно е до Борисов където са големите пари.Винаги големият, гьозбояджия и хитрец,е вървал след вятъра,никога на насреща.По мазен е от свинската мас.
18
3
 
13
 
! Отговори
Опа преди 10 месеца
Вежди Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е невинен. "От това, което знам за него, той е един човек, който заслужава похвали, затова, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много", заяви той и посочи, че така не се прави в държавата.И за какво да го хвалим, че държи цялата държава за заложник, само и само да спаси себе си.Вежди е прав ако той потъне, потъват и те.Шубето е голям страх.Нали всичките са чисти и неопетнени, работещи денонощно в полза на народа.
17
2
 
19
 
! Отговори
Ти преди 10 месеца
Малко турско говедце, къде се буташ да говориш глупости
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Погледнете ги тружениците, зависими до болка. Главният Мултак на държавата хвали лидера си.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв затвор?!?!? Той е за разстрел!
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той заслужава затвор!
13
2
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АКО ИМАШЕ ПРОКУРАТУРА , СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ МНОГО ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ...ДО ЖИВОТ !!!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ватенката си сложил лика на банкянския селянин!!А костюмарите протриват ръце от зад!!
11
3
 
8
 
! Отговори
Добре бе, хваля го преди 10 месеца
Браво тикве, евалла.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Балламурниците лаят Бойко а играчите грабят милиарди