Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?

Защо Радев бави връчването на мандата?
Обновена: 26 май 2023 15:09 | 26 май 2023 14:51, Камелия Цветанова
924
Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?
Снимка: БГНЕС

Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира служите и да вкара България в Шенген е главната причина за днешната атака, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Наблюдаваме днес координация на пропуските сили. Важен факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 ч. Да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, а само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези разговори между шефа на ДАНС и Радостин Василев и възможно и е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Петков.

„Националната сигурност е отговорност на всички и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе при бъдещите реформи на службите. Заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за назначение в службите ще държим да има чисто минало“, зарече се той.

Петков отрече информацията, че назначенията на бъдещи служби са съгласувани с чужди посолства.

Още по темата
„Не сме съгласували с нито едно посолство назначенията. При крайните назначения ще информираме партньорските служби в рамките на задълженията си. Никой не може да повлияе на нашето желание да реформираме служите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководствата на службите от предишни зависимости“, посочи той.

Според него най-големият въпрос е защо Румен Радев продължава да бави връчването на мандата и дали не е синхронизирано това с пресконференцията, която даде днес Радостин Василев, който пусна записа от заседанието на Националния съвет на ПП.

Петков призова всички да изслушат пълния запис от засядането, за да стане ясно в каква тежка ситуация е изправена страната.

"Ние не сме се отказали да реформираме държавата. Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по - добро място за живот“, отсече Петков.

Той призна, че самият той не е изслушал записите, разпространени от Василев.

„Ние не записваме националните си съвети. Никога не са били записвани, а Василев е част от това заседание като депутат. Така че ние трябва да ги изслушаме, за да видим дали са манипулирани“, каза Петков и добави, че самият той има информация, че е имало записи и от НС, и от централата на ПП в различни дни.

Кирил Петков отсече, че ПП-ДБ остават на позицията си за правителство с ротация на премиери и обясни, че все още продължава обсъждането на проектосъстава на кабинета, който обаче е близък до първоначално представения от ПП-ДБ.

„Има хора, които се отказват по лични причини, други казаха „да“, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


924
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
747
4
 
23
 
! Отговори
Калашников преди 10 месеца
Всичко е под краварското командване ! Просото е краварски васал , както и Тиквата ! Слава на РУСИЯ !
746
1
 
24
 
! Отговори
Мислете преди 10 месеца
Вие съгласувате ли си собственият живот с други хора? Е, не искаме и България да съгласува с други държави. Това е отказ от суверенитет и точно затова антисистемният вот ще расте.
745
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Просто Киро да каже какво още е съгласувал с разни посолства,за да сме подготвени. Гешев нали ще рине политическия ***. Да видим дали ще започне от понеделник.
744
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Логично се развиват нещата,навсякъде назначени некадърни,по-некадърни и най-некадърни калинки,и в крайна сметка балона се спука.Като въшката като са много и са уядат,излизат по челото.Така е и в политиката,и в съдебната,в здравеопазването и т.н. И ужасно се чувства при кметовете и местната власт.
743
1
 
18
 
! Отговори
681 преди 10 месеца
Кой каквото сам си направиш и от Кремъл не могат да ти направят. Бу-ха-ха!
742
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските агенти си разиграват коня тук, все едно са в Москва.
741
1
 
24
 
! Отговори
много елементарно преди 10 месеца
Много елементарно, пич! Не може за всичко в страната да е виновна Русия. Не може единствения отговор към критикуващите ви за предателствата и простотиите, които вършите да е: "трай си, защото си проруски ***". Измислете нещо друго, че ставате за смях.
740
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагам в понеделник някой депутат да излезе и да пита- "Кирца, аре стига глупости. Ама имам един въпрос по мъжки към теб! Лена гълта ли?" В процедурен план- Желязков какво може да му направи?
739
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярвайте на Киро Лъжеца!
738
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно! Никакви съмнения!
737
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Байдънофили! М.мммм...
736
2
 
28
 
! Отговори
_- преди 10 месеца
Стига сте преигравали *** такива. В чуторите ви са само пари,власт и нарцизъм.Проруски калинки са ви напъплили.Аха,
735
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво сега да очакваме 5 лв.нафтаи10 лв олио отново)
734
11
 
4
 
! Отговори
Българче преди 10 месеца
До Ехххбезбожнико от ***,чувал ли си за Бог?Бог е единственият Съдия!можеш да съдиш *** и баща ти,че са те оставили не образован и гладен...зависим!
733
28
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
дали копейкин и други рус.р.би,работещи за убийствата на жени и деца в Украйна ще срещнат баща на убити с тяхна помощ децата му...ами Да!Война е...вие руските р.б. я обявихте на Народите и децата ни!
732
26
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименкоя първа линия бе дрогиран изрожденецо???България е член на ЕС и НАТО!не са воюващи!манипулатори от пАсоалството ви лъжат и насаждат страхове!къде е прокуратурата и Данс???а да фалшифицират и разпространяват "записи"по нареждане на пАсолството и резидента!найстина ли рАдев вярва,че може да мине...САЩ...ЕС...Нато...България????...камикадзе...сър!дали САЩ записват,следят парични от раша към...копейкин?ами да!Война е
731
15
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименпозорно ми пАсолство,оправете си кочи.а.а в която сте превърнали Държавата си,да рАсия е ко.и.на,вижтекак живее Народите ви,а имате всичко,робуващи на болни и луди,рАсия няма нужда от Украйна,от България,от Справедливост има нужда и ще е най проспериращата Държава с благоденстващи Народи!...ако имахте вяра в Бог!!!има Бог...това с манипулацийте по-гьобелс...така умря хилядолетният на хитлер!успех в желанието ви да умрете позорно!
730
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП на фронта на първа линия )
729
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проруските сили ли те накараха да барaш парапета на Лена? Ей, за врабчета ли ни взе, бе Кирчо? Като изчезнат записите от квартирата с Лена, пак ли проруските сили ли ще са ти виновни? При нови избори отиваш директно в канала.
728
0
 
17
 
! Отговори
Божееее преди 10 месеца
*** постановки и манипулаци са като на Хитлер,ама и така ще свършат!