Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?

Защо Радев бави връчването на мандата?
Обновена: 26 май 2023 15:09 | 26 май 2023 14:51, Камелия Цветанова
924
Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?
Снимка: БГНЕС

Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира служите и да вкара България в Шенген е главната причина за днешната атака, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Наблюдаваме днес координация на пропуските сили. Важен факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 ч. Да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, а само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези разговори между шефа на ДАНС и Радостин Василев и възможно и е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Петков.

„Националната сигурност е отговорност на всички и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе при бъдещите реформи на службите. Заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за назначение в службите ще държим да има чисто минало“, зарече се той.

Петков отрече информацията, че назначенията на бъдещи служби са съгласувани с чужди посолства.

Още по темата
„Не сме съгласували с нито едно посолство назначенията. При крайните назначения ще информираме партньорските служби в рамките на задълженията си. Никой не може да повлияе на нашето желание да реформираме служите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководствата на службите от предишни зависимости“, посочи той.

Според него най-големият въпрос е защо Румен Радев продължава да бави връчването на мандата и дали не е синхронизирано това с пресконференцията, която даде днес Радостин Василев, който пусна записа от заседанието на Националния съвет на ПП.

Петков призова всички да изслушат пълния запис от засядането, за да стане ясно в каква тежка ситуация е изправена страната.

"Ние не сме се отказали да реформираме държавата. Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по - добро място за живот“, отсече Петков.

Той призна, че самият той не е изслушал записите, разпространени от Василев.

„Ние не записваме националните си съвети. Никога не са били записвани, а Василев е част от това заседание като депутат. Така че ние трябва да ги изслушаме, за да видим дали са манипулирани“, каза Петков и добави, че самият той има информация, че е имало записи и от НС, и от централата на ПП в различни дни.

Кирил Петков отсече, че ПП-ДБ остават на позицията си за правителство с ротация на премиери и обясни, че все още продължава обсъждането на проектосъстава на кабинета, който обаче е близък до първоначално представения от ПП-ДБ.

„Има хора, които се отказват по лични причини, други казаха „да“, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


924
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
727
20
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Добре,гласувате за копейкин,Народа го кръсти така,ама какво ви предлага?къде ще ви води?как ще живеете?къде ще работите и как ще плащате руските сметки?руски са защото плащата на копейкин и хилядите ен.чари манипулиращи ви!кой ще пази домовете ви от гАспадаря му обявил ви за"вражеска"заплашил домовете ви със Сармат...не построена ядрена ракета е !и ви жълтеят рашите и кгб със ...записи!по делата е казано в Библията!ама вие по руската пропаганда съдите хората...Бог е Съдията!!!Мислете хора!
726
17
 
5
 
! Отговори
5тата преди 10 месеца
Колона е яко надрусана и с бустерна доза от доктор Мунтафонова . Кремъл ще влязат в криза ако не спрат инвестициите за купуване на симпатизанти у нас
725
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Tи и всичките мафиоти от герб и по и дб незабавно в затвора. Иначе народа ще ги помете с вили и търнокопи.
724
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 783: Ще вземе оръжието, но не за да се борим с ПП, а с вас долните комунистчета , корнелийки и коССтадиновци!
723
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не става въпрос за никакви проруски партии, а за защита на България от трима предатели, които искат да продадат България и да я направят разграден двор с помощта на един пожарникар от Банкя. Не може човек, чиито родители са имали 280 дка земя да продаде държавата си, още повече ,че земята я взе почти без пари един бивш бивш 'червен' наследник. Не може обаче някакви дошли от Канада да ни правят на луди.
722
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нужно е прочистване със силови методи. Днес нагледно стана ясно как Урсула ни казва какво и как да правим. Посланикът на Украйна ни казва какво да правим. Кирчо и кокорчо директно ни казват как чужди посолства как да назначават и уволняват шефовете на службите ни за сигурност!!! Българино взимай оръжието и си върни държавата!!! Смърт за психодесните!
721
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези предатели са извършили гнусно предателство срещу НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ!!! Да не се надяват за правителство,ами да се стягат за затвора!!!
720
3
 
23
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
От кол и въже разбойници ,които да вредят на страната по заръка на Краваристан. Е и оная утайййка Тагарев искаха за военен министър .
719
3
 
30
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
След това катастрофално разобличаване на харвардците и техните атлантически господари вече не знам къде ще се скрият! Разобличаването разбира се е ''руска пропаганда'', каква друга да е!
718
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един американски агент започна да бълнува руски агенти наяве.
717
1
 
29
 
! Отговори
преди 10 месеца
Изборите с ала бала досега печелихте но вече няма да така маймун такъв!Съсипахте държавата ни българомразци
716
19
 
3
 
! Отговори
Затвор преди 10 месеца
За кремълските агенти
715
3
 
3
 
! Отговори
Открихме преди 10 месеца
Топлата вода
714
4
 
35
 
! Отговори
предатели!!! преди 10 месеца
Затвор за Киро и Асен!!!
713
2
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
По всичко личи, че на следващите избори жълто паведтната ссг-ааннн ще гласува с две ръце за комунистическия демагог Боко, когото щяха да чегъртат.
712
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз искам да припомня на Кирил Петков, че не може на своя глава тайно да дарява боеприпаси и дизелово гориво на Украйна. И даже се гордеел с това. А аз се чудех защо до неотдавна дизелът беше с 40 ст. по-скъп от бензина. Той дарява, а аз плащам.
711
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
- А-а, не бе! Да не мислим, че атаките идват от глуппавия койот...
710
17
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
...за всички магарии на нашичките русофилски тумбаци , си го изкарвай на Руското посолство ---ТАМ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРАТ..защото само от там идва мръсотията!
709
23
 
6
 
! Отговори
КИРЕТО ПРОУМЯ... преди 10 месеца
.., ЧЕ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ ---ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЧИСТЕНО ТОТАЛНО , ЗА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖАВЕН ПРОСПЕРИТЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ!..ЧЕСТИТО !!!!!!ОТЛИЧНО , ДАВАЙ, КИРЕ , СЪС СИЛЕН ШУТ В ГЗ НА РУСОФИЛСКАТА МАФИЯ!НАПРАВИ ГО!!!!!!
708
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирчок ако има избори парламент няма да види и ти като кръглъсия суджук от Банкя сте за при бай Ставри