Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?

Защо Радев бави връчването на мандата?
Обновена: 26 май 2023 15:09 | 26 май 2023 14:51, Камелия Цветанова
924
Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?
Снимка: БГНЕС

Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира служите и да вкара България в Шенген е главната причина за днешната атака, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Наблюдаваме днес координация на пропуските сили. Важен факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 ч. Да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, а само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези разговори между шефа на ДАНС и Радостин Василев и възможно и е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Петков.

„Националната сигурност е отговорност на всички и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе при бъдещите реформи на службите. Заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за назначение в службите ще държим да има чисто минало“, зарече се той.

Петков отрече информацията, че назначенията на бъдещи служби са съгласувани с чужди посолства.

Още по темата
„Не сме съгласували с нито едно посолство назначенията. При крайните назначения ще информираме партньорските служби в рамките на задълженията си. Никой не може да повлияе на нашето желание да реформираме служите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководствата на службите от предишни зависимости“, посочи той.

Според него най-големият въпрос е защо Румен Радев продължава да бави връчването на мандата и дали не е синхронизирано това с пресконференцията, която даде днес Радостин Василев, който пусна записа от заседанието на Националния съвет на ПП.

Петков призова всички да изслушат пълния запис от засядането, за да стане ясно в каква тежка ситуация е изправена страната.

"Ние не сме се отказали да реформираме държавата. Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по - добро място за живот“, отсече Петков.

Той призна, че самият той не е изслушал записите, разпространени от Василев.

„Ние не записваме националните си съвети. Никога не са били записвани, а Василев е част от това заседание като депутат. Така че ние трябва да ги изслушаме, за да видим дали са манипулирани“, каза Петков и добави, че самият той има информация, че е имало записи и от НС, и от централата на ПП в различни дни.

Кирил Петков отсече, че ПП-ДБ остават на позицията си за правителство с ротация на премиери и обясни, че все още продължава обсъждането на проектосъстава на кабинета, който обаче е близък до първоначално представения от ПП-ДБ.

„Има хора, които се отказват по лични причини, други казаха „да“, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


924
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
767
2
 
52
 
! Отговори
Ala-bala people преди 10 месеца
Кирчовците от пп ала бала, така се издъниха, че не трябва повече да се показват. Всички са за затвора.
766
1
 
29
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 10 месеца
И големия краварник и наш'та си *** се усмърдяха окончателно! Виновни на "евроатлантиците" са разбира се Путин, розовото фламинго и извънземните.
765
1
 
32
 
! Отговори
Еххх преди 10 месеца
Тия съсипаха държавата преди година сега пак се точат да я доунищожат ,няма ли кой да ги премахне тия *** ,къде са службите на който се плаща да защита от такива терористи.
764
1
 
37
 
! Отговори
404 преди 10 месеца
Този е поредният срам с адрес Козяк ,толкова нагло и просто същество !
763
2
 
36
 
! Отговори
ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛ. преди 10 месеца
Изслушах точно половината от 5-минутния запис. Щом стигнаха до това да объждат механисма за смяна на ръководството на службите и силовите ведомства с "НАШИ" хора, "ОДОБРЕНИ ОТ ПОСОЛСТВОТО" спрях. То, че е така, отдавна не е тайна. Ама се чудя как може да са толкова ПP.OC-TИ, че да ги обсъждат тези неща е по-широк формат. Наистина сме минали на ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ.
762
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Братя българи, нека бъдем по-обрани в емоциите си! Както стана ясно от думите на водещите политици и техните пиари, няма нищо лошо в това да се посъветваш с нашите партньори от ЕС и НАТО! Щом не се нарушава суверенитета на държавата имам едно предложение- да поканят посланика на САЩ, който в открита пресконференция да обяви състава на правителството, началниците на службите и да се избегнат нови избори и още компромати и препирни!
761
1
 
39
 
! Отговори
истина преди 10 месеца
Бях същисан и потресен като чух записа - това ли е промяната - това е национално предателство, в чужди посолства / това на САЩ /да се одобряват ръководителите на силовите ведомства
760
2
 
31
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 10 месеца
ПП/ДБ - партии на мафиотското задкулисие. Антибългарски и антидемократични. Овладяват всички служба, въртят далавери и никога не са виновни. Що им миришат гащите ли, питате? Е как, защото "някой друг" е а-к-а-л в тях. Винаги е някой друг.
759
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кои сили ходят да коленичат на Козяк . За съжаление си имаме Копейки, но си имаме много Соларов . Обичат ги тия долари еииииии. Оправдания и опорки на платени *** . Каквото Киро е казал все задкулисие, измами и лъжи . Па вие обвинявайте Си ДЗИ Пин, Путин и Лукашенко .
758
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След всички публични разкрития, кирчовците би трябвало да си приберат версиите и да се оттеглят. Няма място на политическата сцена за такива мошеници.
757
0
 
17
 
! Отговори
афи преди 10 месеца
На калпав х---,комшията виновен!!!!!
756
2
 
18
 
! Отговори
Методи Христов Ганче преди 10 месеца
Преди една година почерпих един и без това пиян алкохолик в Софийскадолна евтина кръчма . Той и аз съм такъв де. И ми разви теория. Че нашите служби се управляват от Брюксел и щатите . Службите управлявали партиите и изборите. И така било от времето на Луканов. Повече не го видях този да го питам откъде знае.
755
2
 
20
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
Нагло ко*иле е просто Киро.
754
1
 
25
 
! Отговори
Точен преди 10 месеца
Всъщност най-нахален е Асен Василев. Разбира, че само 7-10 % от народа е за кирякстефчовците, но иска да яхне народа в полза на САЩ. Българи????
753
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тези екземпляри президентът все още не е предал мандат за съставяне на кабинет и Просто Киро хукнал да говори на г-жа Урсула дер Лайен, че България вече е колония на ПП и тримата с Асен и еврейчето Лорер ще я разпродават! И Урсулата обещала на Киро, че като подарък ще вкара БГ в Еврозоната заобикаляйки несъгласието на Австрия и Холандия. Така за няма и един ден ПП заграби БГ, а Урсула даде като сватбен подарък Еврозоната, която досега категорично отказваше! Пази боже от харвардски и ЕС управ
752
0
 
24
 
! Отговори
Синджир марка преди 10 месеца
Значи . Мафията вече са партиите . А партиите се командват от вънка чрез посолството . С големи букви. . От по големите мафии . Малките мафии се отчитат на големите мафии и си вземат процента.
751
1
 
19
 
! Отговори
Всеки път преди 10 месеца
Всеки път, когато Кирчо направи смислово издържано сложно изречение му се кефя много.
750
0
 
15
 
! Отговори
Държавата не е наша преди 10 месеца
Борисов . След ала бала . Изпрахте ли го . Джуджетата ? Барселона ? Що къри точно сега го думнали ? Гешев , бомби ?
749
0
 
18
 
! Отговори
Знаех си аз. преди 10 месеца
Наистина са крали. Вярно е и с подкрепата на посолствата . Манипулирали да изборите с ала бала..
748
1
 
29
 
! Отговори
Присъда преди 10 месеца
За съгласуване с чужди посолства - затвор до живот за държавна измяна.